كار «سرهنگی» به تنهایی جواب نمیدهد
دادستان تهران با اشاره به آمار جرایم مربوط به اعتیاد، مفاسد اخلاقی، مزاحمتهای خیابانی، كشف حجاب و مانند آن، به ضرورت همكاری مسئولان تمام دستگاهها در اجرای طرحهای امنیت اخلاقی تاكید كرد و در عین حال گفت: كار «فرهنگی» و «سرهنگی» هر یك به تنهایی جواب نمیدهد.
عباس جعفری دولتآبادی این مطلب را در نشست با حضور مسئولان مرتبط با موضوع جرایم مرتبط با امنیت اخلاقی در نیروی انتظامی، شهرداری و دیگر سازمانهای مربوطه عنوان كرد.اوهمچنین از افزایش جرایم مرتبط با امنیت اخلاقی اظهار نگرانی كرد و با اشاره به آمار جرایم مربوط به اعتیاد، مفاسد اخلاقی مزاحمتهای خیابانی، كشف حجاب و مانند آن، بر ضرورت همكاری مسئولان تمام دستگاهها تاكید كرد.
دادستان تهران از پلیس خواست كه برای اجـرای مناسب طرح ها، از ظرفیت همه دستگاهها از جمله صدا و سیما استفاده كند و اظهار داشت: پلیس مكلف است در جرایم مشهود به وظایف ذاتی خود عمل نماید. جعفری دولتآبادی در مورد اقدامات پلیس و دادستانی تهران در مقابله با جرم سرقت اظهار داشت: سال گذشته با همكاری دادسرا و پلیس اقدامات بازدارنده و پیشگیرانه مناسبی در این زمینه انجام شد. وی خواستار اجرای این طرح در سایر شهرستانهای استان شد.
جعفری دولت آبادی در مورد مجوز دادستانی پیرامون توقیف خودروهایی كه راننده مست است، كشف حجاب توسط بانوان صورت گیرد و یا حركات غیرمتعارف، انجام میگیرد، گفت:پلیس وظیفه دارد طبق دستور صادره اقدام كند.در ادامه جلسه، ساجدینیا فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ، ضمن انتقاد از اظهار نظرهای اخیر برخی مسئولان و هجمه رسانهای در مورد اجرای طرح امنیت اخلاقی گفت: بدحجابی و كشف حجاب جرم مشهود است و ارتباطی به حریم خصوصی افراد ندارد. در ادامه جلسه زاهدیان، رئیس پلیس اخلاقی ناجا به ارائه آمار مقایسهای از كشفیات و دستگیریهای پلیس در زمینه جرایم مربوط به حوزه اجتماعی طی سالهای ۹۳ و ۹۴ پرداخت.
اقدامات پیشگیرانه هم در اولویت باشد
در این جلسه همچنین امیرآبادی فراهانی، سرپرست دادسـرای ارشاد، آمار پروندههای مفتوحه در این دادسرا طی سال ۹۴ را گزارش و از صدور ۸۶ كیفرخواست با موضوع تشكیل خانههای فساد و ۱۰۶ كیفرخواست در مورد مشروبات الكلی خبر داد.جعفری درباره چگونگی مقابله با جرایم، ضمن تاكید بر ضرورت انجام اقدامات فرهنگی در كنار اقدامات مقابله ای، اظهار داشت: كار «فرهنگی» و «سرهنگی» هر یك به تنهایی جواب نمیدهد، بلكه در مقابله با آسیبهای اجتماعی، این دو باید با هم به كار گرفته شود و اقدامات پیشگیرانه هم در اولویت باشد.او در انتقاد از كم كاری برخی مسئولان در این حوزه گفت: وقتی موضوع تقسیم كار میشود برخی دستگاه غایبند، اما حین تقسیم بودجه همگی سهم میخواهند.جعفری دولت آبادی نگاه عمیق به آسیبها را از برنامههای بلندمدت برای مقابله با این پدیده خواند، كه نافی وظایف دستگاههای دولتی نیست و در انتقاد از مسئولان دولتی كه در حوزه اجرایی آنان حجاب و عفاف رعایت نمیشود، بر وظیفه مدیران از بابت تذكر به چنین كاركنانی تاكید كرد و گفت: این كارها كمی غیرت مسئولانه میطلبد و نیاز به بودجه ندارد.
او پیشنهاد كرد باید از ظرفیت برنامه ششم در مبارزه با آسیبهای اجتماعی استفاده بیشتری به عمل آید.جعفری دولت آبادی از مسئولان حاضر در جلسه خواست برنامههای خود برای مبارزه با آسیبها را به دادستانی تهران ارسال كنند. در پایان این جلسه، جعفری دولت آبادی در مورد جمعآوری معتادان متجاهر زن و معرفی به مراكز تعیینشده، تاكید كرد. همه متولیان آسیبهای اجتماعی و دستگاه هایی که وظیفه مقابله با فسادها را بر عهده دارند بر این مساله اجماع نظر دارند که باید همه دستگاهها با هم برای رفع آسیبها بسیج شوند و هیچ کدام از دستگاههای متولی آسیبها به تنهایی نمیتوانند در این مورد اقدامی انجام دهند.
چندین سال است که شهرداری تهران به عنوان یکی از دستگاههای متولی برخورد با آسیبهای اجتماعی اقدام به جمعآوری و برخورد با معتادان خیابانی و متجاهر میکند چون به ظاهر چارهای جز زدودن چهره شهرها از وجود این افراد نیست. بااین وجود تبعات طولانی مدت این اقدامات وقتی بررسی میشود نشاندهنده این است که این راهکارهای مقطعی و غیراصولی نتوانسته باعث برطرف شدن معضل شود.
ارسال نظر