۳۲۱۱۱
۱۱ نظر
۵۰۰۵
۱۱ نظر
۵۰۰۵
پ

مهمان جدید جیب های کودکان و دختران ایرانی

استعمال دخانیات را بسیاری از کارشناسان امور اجتماعی زمینه ورود فرد به استعمال دودهای به اصطلاح سنگین تر ودرنهایت اعتیاد میدانند , درهمین راستا عمده این کارشناسان نسبت به رواج استعمال دخانیات میان جوانان واین روزها نوجوانان وحتی کودکان هشدار میدهند.

قدس آنلاین: استعمال دخانیات را بسیاری از کارشناسان امور اجتماعی زمینه ورود فرد به استعمال دودهای به اصطلاح سنگین تر ودرنهایت اعتیاد میدانند درهمین راستا عمده این کارشناسان نسبت به رواج استعمال دخانیات میان جوانان واین روزها نوجوانان وحتی کودکان هشدار میدهند.

این درحالی است که هیچ امار مشخصی از افزایش تمایل اقشار جوان و نوجوان به استعمال دخانیات وجود ندارد و یا اگر وجود دارد این امارها هم مانند دهها امار دیگر که از اسیبهای اجتماعی به دست میاید یا علمی نیست و یا به صورت محرمانه بایگانی شده وحتی مسوولان امرهم جرات بیان ان را ندارند و بازهم مانند گذشته بر این باورند که باکتمان امار میتوان واقعیات جامعه راهم انکارکرد.

دراخرین نمونه ان زمانی که یک عضو شورای شهر تهران میگویدکه نشاط و تحرک لازم در میان دانش آموزان مان نیست. متاسفانه تهدیدهایی مانند اعتیاد و استعمال دخانیات در مدارس ما بالفعل شده که باید جدی تر با آن برخورد شود.

بلافاصله علی یزدی خواه رئیس آموزش و پرورش شهر تهران پاسخ میدهد که در مدارس ما به هیچ وجه دخانیات و اعتیاد وجود ندارد، اینها اتفاقاتی است که در بیرون مدارس می افتد و دانش آموزان این موضوعات را در مدارس اعلام می کنند.

دراین مطلب قصد نداریم وارد بحث استعمال قلیان ونظایر ان در اماکنی چون قهوه خانه ها شویم که این روزها پاتوق جوانان وتفریح مد روز انها شده است , بلکه فقط به مساله کاهش سن استعمال دخانیات و گسترش مصرف ان دربین بانوان که زمانی قبح داشت خواهیم پرداخت.

درهمین راستا سراغ عضو کمیته کشوری مبارزه با دخانیات رفتیم که وی با تشریح میزان پیشرفت اجرای قانون مبارزه دخانیات و انتقاد از همکاری برخی دستگاهها گفت: شیوع مصرف مواد دخانی بین زنان طی سالهای اخیر از ۱.۴ درصد به حدود ۴ درصد افزایش یافته است.

حسن آ‌ذری افزود: طی سالهای اخیر و بعد از تصویب قانون جامع مبارزه و کنترل دخانیات البته اقداماتی توسط برخی دستگاهها انجام شده است اما از طرفی برخی دستگاهها مانند وزارت بازرگانی، شورای اصناف کشور، شرکت دخانیات ایران و در مواردی شهرداری در اجرای این قانون همکاری مطلوب نداشته‌ا‌ند.

بنا بر یک گزارش نیز دریک اعلام خطر اجتماعی , مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر از کاهش سن اعتیاد از ۲۳ به ۱۵ سال خبر داده و گفته بودند که بر اساس تحقیقات انجام شده ۱۲ میلیون نفر از افراد جامعه در معرض تهدیدات اجتماعی و اعتیاد قرار دارند.

این درحالی است که سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نهم٬ بر لزوم اجرای هر چه بیشتر طرح‌های آموزشی در مدارس تأکید کرد و گفت: وزارت آموزش و پرورش باید با برنامه‌ریزی و بررسی آمار مشخصی را در رابطه با استعمال سیگار دانش‌آموزان در مدارس اعلام کند.

سلیمان عباسی ٬ در واکنش به اظهارات مسئولان سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت٬ درمان و آموزش‌پزشکی مبنی‌بر کاهش سن استعمال سیگار به ۱۰ سال و کاهش سن استعمال مواد مخدر به ۱۵ سال٬ افزود: این‌گونه آمارها باید از طریق مجاری قانونی و به‌صورت رسمی اعلام شود٬ در غیر این صورت نمی‌توان به‌این‌گونه آمار‌ها اعتماد کرد.

بازهم کاهش سن مصرف دخانیات

درهمین راستا یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، نسبت به کاهش روزافزون سن مصرف‌ دخانیات هشدار داد و گفت: مسئولان باید با ایجاد زیرساخت‌ها مضرات مصرف این مواد را برای جوانان مطرح کنند.

ضرغام صادقی ، با اشاره به آمار منتشر شده مبنی‌بر استفاده حدود ۱۸/۹ درصد از پسران و ۹/۹ درصد از دختران ۱۳ تا ۱۵ سال کشور از قلیان و مواد دخانی، بیان کرد: به‌طور حتم دوران نوجوانی و جوانی دوران بحران هویت هر انسان است که در آن امکان تقلید و اثرپذیری از هر کسی وجود دارد.

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از فقدان طرح‌های فرهنگی در محیط‌های آموزشی و مراکز مرتبط با جوانان و نوجوانان به خصوص مدارس٬ افزود: مسئولان باید با برنامه‌ریزی در جهت آگاه‌سازی جوانان درباره آثار و مضرات مواد دخانی تلاش کنند.

وی با بیان اینکه تفکر غلط در خانواده موجب افزایش اعتماد کاذب به جوانان می‌شود، یاد‌آور شد: خانواده‌ها به جای تفکرات قدیمی و خوش‌خیالی باید مسائل و خطرات جامعه امروز را دریابند و برای آن برنامه‌ریزی داشته باشند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس٬ کمبود نشاط اجتماعی را یکی از علت‌های تمایل جوانان به مصرف دخانیات خواند و گفت: خانواده‌ها٬ نظام آموزشی٬ صدا و سیما٬ وزارتخانه‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی٬ آموزش و پرورش باید اجرائیات بیشتری در رفع این معضل داشته باشند.

ضرغام صادقی ٬ با اشاره به افزایش ۲۰ درصدی میزان مصرف دخانیات در میان دختران ۱۵ تا ۲۰ ساله کلانشهرهای کشور٬ گفت: علت اصلی تمایل جوانان و نوجوانان به دخانیات٬ بی‌توجهی به نیازهای این گروه از جامعه است.

این نماینده مجلس نهم٬ کم توجهی خانواده‌ها و فضای آموزشی را از علت افزایش میزان تمایل جوانان به مصرف دخانیات خواند و اعلام کرد: به‌طور حتم جوانان ما در دوران بحران هویت هستند٬ از این رو امکان تقلید و تجربه از کارهای دوستانشان وجود دارد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت برترین ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نظر کاربران

    • مامان لیلا

      من به عنوان یک معلم باز نشسته واقعا متاسفم بچه های گلم دختر پسرای عزیزم مواظب خودتون باشید مواظب همه ی خوبیهاتون باشید اجازه ندید بعضی از دوستای به ظاهر دوست شماها رو اذیت کنن فریبتون بدن عزیزانم به هرچه توجه می کنید همان را نیز به زندگییتان فرا می خوانید پس همیشه بهترینها را فرا بخوانید موفق وپیروز باشید .

      پاسخ ها

      • نگين

        چشم مامان ليلا ممنون از نصيحتتون

      • MSM

        خدا رو شکر که ما بچه ها ی ایران، شمابزرگان رو داریم. خدا سایه تونو از سرمون کم نکنه.

      • ناشناس

        همکار عزیز این معضل ناشی از ارتباط ضعیف والدین با کودکانشان است فرقی نمی کند چه منی که پدرم و همسرم به عنوان یک مادر حاضریم برای عالم و آدم وقت بذاریم ولی وقتی به فرزندمان که می رسیم انواع بهانه ها و مشغلات می تراشیم شاید زندگی تمام جوانبش مادیات نباشد بلکه گاهی مقداری عاطفه و احساس لازم است و....

      • مامان لیلا

        ناشناس محترم حقیر یک نصیحت مادرانه نوشتم طوری که به دل جوانانمون بشینه چرا که سخنی که از دل بر اید لا جرم بر دل نشیند ما وظیفه داریم برای همه تا پای جانمان وقت بگذاریم هم برای بچه های خودمان هم برای بچه های دیگران این وظیفه ی یک معلم است .در ضمن من با اکثر این بچه ها مادرانه صحبت میکنم ما با همدیگه دوستان نزدیکی هستیم .
        باکمال احترام از طرف یک مادر.

    • kami

      چقدر تأسف برانگيز!!!!

    • سمي

      وقتي اين جور خبرها رو مي‌خونم شديدا احساس مي‌كنم بچه هاي دهه شصتي فرشته بودن
      كجا داريم ميريم؟
      ما تو شرايطي كه جنگ بود، تحريم بود، برنامه هاي آموزشي و فرهنگي خيلي محدود بود،سيستم آموزشي مشكل داشت و .... تونستيم سرمونو بالا نگه داريم
      اينا همه نوع امكاناتي دارن (پدر و مادرا اگه شب گرسنه بخوابن از حق بچه هاشون كم نميذارن) بازم نمي‌تونن درست انتخاب كنن

    • سمي

      يك انسان خودش انتخاب مي كنه كه چي باشه
      يه جا خونده بودم كه اگه يه معلول قهرمان دو نشه اشكال از خودشه
      به جو و مشكلات اقتصادي و ال وبل نيست
      اشكال از اراده و عقلانيت نسل نوجوونيه كه همه چيز رو امتحان ميكنه

    • تبسم

      مشكل وقتى تبديل به "معضل"ميشه كه راجع بهش حرف بزنن و كارى نكنن!
      شما براى اينكه نسل جوون گرفتار اين داستانها نشوند،چى كار كرديد؟!!

    • ریحـــــانه

      بسیار سپاسگزارم از سازمانهایی که همکاری نکردند......!!!!!
      کی گفته این چیزا تو جامعه ماوجود داره....!!!!
      واقعا نوبریم بخدا...الان خودمونو میزنیم به کوچه علی چپ,دوروز دیگه صد برابر بیشتر هزینشو میدیم...!

    • اینجا ناشناس

      من با سیگارم زندگی میکنم ولی فک نکنم مشکل از جایی باشه خودم باهاش راحتم

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج