۳۲۰۲۲
۳ نظر
۵۰۱۷
۳ نظر
۵۰۱۷
پ

تشديد اختلاف مصر و ايران توسط یک تایپیست

شاید همگان ندانند که یک اشتباه تایپی باعث تشدید جنگ سرد (جنگ رسانه‌ای- جنگ الفاظ) مصر و ایران شد که از سپتامبر ۱۹۶۱ (شهریور ۱۳۴۰) تا سپتامبر ۱۹۷۰ (درگذشت جمال عبدالناصر در ۱۳۴۹) ادامه داشت.

شرق: ستون «تاریخ بی‌قراری» روزنامه در شماره روز یکشنبه خود به قلم «کیهانی‌زاده» روزنامه‌نگار قدیمی خاطره‌ای را نقل کرده که شاید بازخوانی آن در این روز‌ها خالی از لطف نباشد.

در این یادداشت با عنوان «تایپیست اخبار رادیو باعث تشدید اختلاف مصر و ایران و جنگ رادیویی چند ساله دو کشور شد!» آمده است:

شاید همگان ندانند که یک اشتباه تایپی باعث تشدید جنگ سرد (جنگ رسانه‌ای- جنگ الفاظ) مصر و ایران شد که از سپتامبر ۱۹۶۱ (شهریور ۱۳۴۰) تا سپتامبر ۱۹۷۰ (درگذشت جمال عبدالناصر در ۱۳۴۹) ادامه داشت.

تیرگی روابط مصر با ایران از چند سال پیش از آن و زمانی آغاز شده بود که شاه اعلام کرده بود به رسمیت شناخته شدن اسراییل از سوی ایران تازگی ندارد و ما از‌‌ همان آغاز اسراییل را شناخته بودیم. قضیه از این قرار بود که مصر و سوریه قبلا با هم یکی شده و جمهوری متحد عرب را تشکیل داده بودند که بعدا یمن هم به آن‌ها پیوسته بود.

سوری‌ها در سپتامبر ۱۹۶۱ وحدت خود با مصر را که از فوریه ۱۹۵۸ تحقق یافته بود لغو کردند و دولت اردن تقریبا بلافاصله استقلال جمهوری سوریه را به رسمیت شناخت.

خبرگزاری پارس (ایرنا) که تا تابستان سال ۱۳۵۰ اخبار خود را مستقیما و بلاواسطه از رادیوی دولتی سراسری پخش می‌کرد این خبر را از آژانس‌های خبری گرفته و پس از ادیت سردبیر وقت (این نگارنده)، آن را برای ارسال به رادیو جهت پخش به تایپیست می‌دهد تا تایپ کند.

تایپیست تازه‌کار (ن. ص.) که‌‌ همان هفته استخدام شده بود کلمه «اردن» را از دست‌خط سردبیر، «ایران» می‌خواند و «ایران» تایپ می‌کند و مصحح (مسئول مقابله متن با تایپ) هم متوجه این اشتباه تایپی نمی‌شود، زیرا خبر دیر واصل شده بود و به ساعت پخش اخبار فوری و کوتاه (سر هر ساعت) چیزی باقی نمانده بود. خبر به‌‌ همان صورت از رادیو ایران پخش می‌شود و مانیتورینگ رادیو قاهره آن را ضبط و بی‌درنگ به عبدالناصر منعکس می‌کند.

دولت مصر اندکی بعد بدون اینکه منتظر دریافت گزارش رسمی و اظهارنظر تهران شود، سریعا و به شدت نسبت به عمل ایران ـ که چنین عملی صورت نگرفته بود ـ واکنش نشان می‌دهد و دولت ایران‌ـ که قصد شناسایی جمهوری سوریه را در روزهای بعد داشت ـ با توجه به حمله شدید رادیو مصر و ناسزاگویی به شخص شاه، در برابر امر انجام شده قرار می‌گیرد و به جای اعلام واقعیت (اشاره به اشتباه تایپی)، در به رسمیت شناختن سوریه تعجیل می‌کند و روز بعد تصمیم خود را اعلام می‌دارد؛ (چنان‌که) جنگ رسانه‌ای دو کشور وارد مرحله شدید خود می‌شود و ادامه می‌یابد و این موضوع بخشی از تاریخ خاورمیانه است».
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • حمید

    توضیحات خیلی مفصل و جامع بود همممممه جیززز دسگیره شد

  • kami

    چه مسخره!!!!!

  • سورنا

    حالا که چی !؟ گیریم اون تایپیست کلمه اردن رو شبیه ایران دیده باشه و فقط یک بار هم این اشتباه رو کرده باشه ولی والا به خدا به پیر به پیغمبر هیچ شباهتی بین کلمه سوریه و بحرین نیست (البته استغفراله حرف چهارم جفتشون ی)
    اونم از اول تا آخر سخنرانی...
    بابا دور از جون بلانسبت دوستان ما نفهم هستیم ولی نه دیگه تا این حد که تفاوت اشتباه با تعمد رو ندونیم...

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج