۳۰۸۹۶۴
۵۰۱۰
۵۰۱۰
پ

رکوردزنی ناهمسوی سکه و دلار در زمستان

در پنجمین روز هفته، دلار دومین افزایش قیمت پیاپی را تجربه کرد و با ۵ تومان رشد به قیمت ۳ هزار و ۴۴۰ تومان رسید. پس از ساعت ۱۵، در بازار غیررسمی ارقام بالاتر از ۳۴۵۰ تومان نیز ثبت شد که به دلیل پایین بودن حجم معاملات معیار قرار نگرفته‌اند.

روزنامه دنیای اقتصاد: در پنجمین روز هفته، دلار دومین افزایش قیمت پیاپی را تجربه کرد و با ۵ تومان رشد به قیمت ۳ هزار و ۴۴۰ تومان رسید. پس از ساعت ۱۵، در بازار غیررسمی ارقام بالاتر از ۳۴۵۰ تومان نیز ثبت شد که به دلیل پایین بودن حجم معاملات معیار قرار نگرفته‌اند.

به گفته فعالان، روز چهارشنبه، در نبود عرضه رسمی ارز، تحرکات معامله‌گران غیررسمی موجب شد که دلار رشدی جزئی را تجربه کند. با وجود افزایش قیمت ۲ روز آخر، شاخص ارزی در زمستان حدود ۵/ ۵ درصد از ارزش خود را از دست داد تا کاهشی‌ترین فصل این ارز درسال ۹۴ رقم بخورد. برخلاف دلار در بازار موازی، سکه تمام در زمستان ۱۰ درصد افزایش قیمت را تجربه کرد تا بهترین فصل آن در۳ماه انتهای سال رقم بخورد.

در رکوردزنی فلز گرانبهای داخلی، افزایش قیمت روز چهارشنبه نیز نقشی جزئی داشت. در بیست و ششمین روز اسفندماه، سکه تمام بهار آزادی با ۳ هزار تومان رشد به قیمت یک میلیون و ۱۲ هزار تومان رسید. افزایش قیمت دلار و بالا رفتن تقاضا دو عاملی بودند که به ورود سکه به کانال بالاتر کمک کردند.

۳ ماه بازدهی منفی

شاخص بازار ارز در ۳ ماه زمستان ۹۴، رشد منفی را تجربه کرد تا معامله‌گرانی که روی آن سرمایه‌گذاری میان‌مدت کرده بودند، دچار ضرر شوند. شاخص ارزی در دی‌ماه ۱/ ۱ درصد، در بهمن‌ماه ۹/ ۲ درصد ودر اسفندماه حدود ۷/ ۱ درصد از ارزش خود را از دست داد تا مجموعا در زمستان بیش از ۵ درصد کاهش قیمت را تجربه کند. در واقع، روند کاهشی دلار در زمستان موجب شد که این ارز در سال ۹۴ کمتر از ۵درصد افزایش قیمت را تجربه کند.

دلار در سال ۹۴ معاملات خود را با قیمت ۳ هزار و ۳۴۰ تومان آغاز کرد و در نهایت در میانه کانال ۳ هزار و ۴۰۰ تومان به کار خود پایان داد تا تنها حدود ۳ درصد رشد قیمت سالانه را تجربه کند. این در حالی است که شاخص ارزی در سال ۹۳ حدود ۱۱ درصد افزایش قیمت را به ثبت رساند و از قیمت ۳ هزار و ۵ تومان ابتدای سال به قیمت ۳ هزار و ۳۳۴۰ تومان در انتهای سال رسید. سکه تمام بهار آزادی نیز که در سال ۹۳ رشد سالانه منفی و کمتر از دلار را تجربه کرده بود، در سال ۹۴ توانست از شاخص ارزی پیشی بگیرد. سکه در سال ۹۴ حدود ۶/ ۷درصد رشد قیمت را تجربه کرد و از قیمت ۹۴۰ هزار تومان انتهای اسفند ۹۳ به قیمت یک میلیون و ۱۲ هزار تومان در روز گذشته رسید.

دلار در سال ۹۴ دو نیمه متفاوت را تجربه کرد و میزان نوسانات این ارز در ۶ ماه دوم سال بسیار بیشتر از نیمه اول بود. انحراف معیار دلار که در بهار و تابستان به ۱۵ و ۴۸ تومان رسیده بود، در پاییز و زمستان از محدوده ۷۰ تومانی گذشت تا نیمه دوم سال نوسانی‌تر از نیمه اول باشد. نوسانات دلار در پاییز بیشتر حالت افزایشی داشتند، حال آنکه تغییرات زمستانی بیشتر در جهت کاهش قیمت بودند.

با وجود اینکه دلار در زمستان عمدتا روند کاهشی داشت، سقف قیمتی آن در همین فصل رقم خورد. دلار در تاریخ ۱۹ دی‌ماه به قیمت ۳ هزار و ۷۲۵ تومان رسید که بیشترین نرخ فروش آن از اسفند ۹۱ بود. ثبت این قیمت بیشتر ناشی از اثرات روانی کاهش قیمت نفت در بازار بود. کف قیمت شاخص ارزی نیز در تاریخ ۲۲ تیرماه به ثبت رسید که قیمت آن به ۳هزار و ۲۲۵ تومان رسید. رکوردزنی کاهشی دلار در آن مقطع بیشتر ناشی از انتظارات معامله‌گران ارزی از مذاکرات هسته‌ای در جریان بود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج