دخل و خرج قشر متوسط در چین
جمعیت فعال چین با ۷۷۰.۴ میلیون نفر، بیشتر از هر کشور دیگری در جهان است. اما قشر متوسطی که بازار مصرف را در احاطه خود دارند، تنها کسر اندکی از این جمعیت هستند.
ایجاد دست کم ۱۰ میلیون شغل شهری (یکی از اهداف اعلام شده در کنگره ملی چین) تنها کسر کوچکی از جمعیت را تحت تاثیر قرار میدهد، ولی هنوز به معنای یک تقویت قابل توجه در اندازه قشر متوسط خواهد بود. پس تا زمانی که چینیها به اجناس لوکس توجه بیشتری داشته باشند، اشتهای کشور برای کالاهای اساسی، بیشتر در مورد زندگی روزمره اکثر مردم موثر خواهد بود.
بلومبرگ تصویری از مصرفکنندگان امروز چین ارائه داده است:
اکثر چینیها درآمد و هزینه کمتری نسبت به آمریکاییها دارندپکن اخیرا عنوان پایتخت میلیاردرهای جهان را از نیویورک ربود و مهاجرت روستا به شهر به بالاترین سطح خود در تاریخ رسیده است. اما دستمزد متوسط سالانه چینیها در سال ۲۰۱۴ در حدود ۵۶ هزار و ۳۶۰ یوآن (۸هزار و ۶۵۵ دلار) بوده و گلدمنساکس برآورد کرده که ۳۸۷ میلیون کارمند (نزدیک به نیمی از جمعیت فعال) درآمدی در حدود ۲۰۰۰ دلار در سال دارند.
متوسط هزینههای مصرف کننده چینیها ۷ دلار در روز است. غذا و پوشاک نزدیک به نیمی از هزینه های مصرفی هر شخص را تشکیل میدهد و ۹.۲ درصد به فعالیتهایی تفریحی نظیر سفر، غذا خوردن در بیرون، ورزش و بازیهای ویدئویی اختصاص داده شده است. هزینه مصرفی متوسط آمریکاییها ۹۷ دلار در روز است که ۱۷.۳ درصد آن به تفریح اختصاص دارد.
بین سالهای ۱۹۷۰ و اواخر سال ۲۰۱۵، کشور محدودیت تک فرزندی برای خانوادهها را اعمال کرده بود و عدم توازن جنسیتی به ابتدای دهه ۱۹۸۰ بازگشت. در حال حاضر تعداد مردان در چین ۳۳ میلیون نفر بیشتر از زنان بوده که بسیاری از آنها نمیتوانند شریکی برای زندگی پیدا کنند. در میان جمعیت فعال چین، افراد مجرد و خانوارهای کوچک قدرت خرید بیشتری دارند.
قشر متوسط شهری چین هزینه توریسم زیادی را متقبل میشوند و گلدمن ساکس انتظار دارد که ۱۲ درصد از جمعیت چین در این دهه صاحب گذرنامه شوند.
قشر متوسط چین عاشق موسیقی هستندمردم چین به طور متوسط سالانه ۸۶ دلار خرج فعالیتهای مرتبط با موسیقی می کنند که تقریبا نصف متوسط هزینه موسیقی آمریکایی هاست. ۵۷ درصد از جمعیت قشر متوسط چین از موسیقی زنده لذت میبرند این در حالیاست که این میزان برای آمریکاییها ۵۱ درصد است.
خرید آنلاین به سرعت در حال رشد استخرید آنلاین در چین ۱۶ درصد از کل هزینههای خرید (یا ۶۷۲ میلیون دلار) را تشکیل میدهد که نیمی از آنها نیز از طریق موبایل انجام میگیرد. در سال ۲۰۱۳، چین ۳۵ درصد از کل خرید آنلاین جهان را تشکیل میداد. در سال ۲۰۱۸ برآورد میشود که کل هزینههای چین در این زمینه از مابقی جهان بیشتر شود.
ارسال نظر