۲۹۸۱۷۱
۱ نظر
۵۰۱۶
۱ نظر
۵۰۱۶
پ

علی مطهری، اصولگرای اصلاح‌ طلب یا...

علی مطهری یکی از مهمترین و شناخته شده ترین چهره های انتخابات از حوزه تهران است. او این روزها و در آستانه انتخابات دهم مجلس شورای اسلامی جزیی از اصولگرایان حامی دولت به حساب می آید.

روزنامه هفت صبح - مهسا مژدهی: علی مطهری یکی از مهمترین و شناخته شده ترین چهره های انتخابات از حوزه تهران است. او این روزها و در آستانه انتخابات دهم مجلس شورای اسلامی جزیی از اصولگرایان حامی دولت به حساب می آید. هر چند قرار است فهرست انتخاباتی جبهه صدای ملت به رهبری علی مطهری به زودی منتشر شود اما خبرها در مورد ائتلاف این جبهه با فهرست های اعتدالیون یا اصلاح طلبان از موارد حاشیه ساز حضور این نماینده در انتخابات بود.

مطهری که این روزها برخلاف گذشته در میان اصلاح طلبان طرفدارهای بیشتری دارد اما خبر ائتلاف جبهه اش را با اصلاح طلبان و اعتدالیون رد می کند. با این وجود تکذیب او باعث نشد تا اصلاح طلبان از او به عنوان نفر دوم لیست شان نام نبرند. این را حتما باید نشانه اصرار اصلاح طلبان برای جذب کاندیداهای شناخته شده و شاید میانه رو اصولگرا دانست.

اما به نظر می آید تمایل آنها یکطرفه هم نیست. این را می توان از انتشار خبر امضای میثاق نامه اصلاح طلبان از سوی مطهری دانست که روز گذشته از سوی سخنگوی ستاد ائتلاف فراگیر اصلاح طلبان مطرح شد. به نظر می آید فرزند شهید مطهری در مصاحبه ای با برنامه دید در شب و مجری اش رضا رشیدپور خود را از نظر «مواضع سیاسی» به اصلاح طلبان نزدیک دانست، حالا به صحبت های خود جامعه عمل پوشانده و برخلاف گذشته ترجیح می دهد به اصلاح طلب ها و حامیان معتدل دولت نزدیک تر باشد.

مطهری این روزها

علی مطهری مدت هاست که از سوی برخی از چهره های اصولگرا مورد حمله قرار می گیرد، چهره هایی که مواضع سیاسی و اجتماعی مطهری را در سال های گذشته قبول ندارند. به نظر می رسد بخشی از اصولگرایان، مطهری را با افشاگری ها و اعتراضاتش از خود نمی دانند.

مطهری 58 ساله نماینده مجلسی است که در دوران نمایندگی علیه او اعلام جرم شده. مطهری همانقدر که منتقد دولت گذشته بود به دولت یازدهم هم انتقاداتی دارد و هر از گاهی آنها را به گوش مسئولان می رساند. او به دولت روحانی از 20 نمره 12 را داده و سال گذشته به دولت یازدهم به خاطر «کمتر شدن آزادی بیان» انتقاد کرد اما در مورد مذاکرات هسته ای و اجرای برجام جزو نمایندگانی بود که از مواضع دولت و مذاکره کنندگان حمایت می کرد.

مجموع مواضع او بود که موجب شد در مرحله نخست بررسی صلاحیت ها، صلاحیتش برای شرکت در انتخابات مجلس دهم تایید نشود. این البته نخستین تجربه مطهری از رد صلاحیت شدن نیست. در انتخابات قبل هم او در ابتدا رد صلاحیت شد اما پس از آن صلاحیتش از سوی شورای نگهبان احراز شد. با همه اینها در انتخابات 1390 هم مطهری در فهرست اصولگرایان حضور نیافت و این امر جرقه ایجاد یک جبهه جدید به نام جبهه صدای ملت به رهبری علی مطهری و همراهی علی عباسپور و حمیدرضا کاتوزیان شد.

از مین اعضای این جبهه تنها مطهری بود که رأی مردم تهران را به دست آورد. صدای ملت در انتخابات پیش رو هم قصد نقش آفرینی دارد و موسسش آن را راه سومی در فضای سیاسی کشور می داند. به گفته مطهری این جبهه قصد کرده تا کاندیداهایی را با خود همره کند که هم به آزادی بیان، حقوق شهروندی و فصل سوم قانون اساسی اهمیت بدهند و هم به مسائل فرهنگی و اجرای احکام اسلام.

هر چند در ائتلاف اصولگرایان جایی برای این نماینده معترض نبود اما گروه های حامی دولت و اصلاح طلب از حضور او در فهرست انتخاباتی خود استقبال می کنند. با این حال خود مطهری می گوید که قصد دارد در این انتخابات هم مستقل از اصولگرایان و اصلاح طلبان شرکت کند.

مطهری سال های دور

اما مطهری همیشه هم به اندازه این روزها در مواضع سیاسی به اصلاح طلبان نزدیک نبود. مطهری که معتقد است سیاستمدار باید نیاز جامعه را بسنجد، در مجلس هشتم از منتقدان جدی اصلاح طلبان بود. او که همواره به دولت احمدی نژاد به خصوص در دوران دولت دهم انتقاد داشت، در سال 85 در نامه ای سرگشاده، در مورد نگرش دولت به مسائل فرهنگی، رئیس دولت دهم را «الطاف خفیه الهی» نامیده بود.

به نظر می رسد نماینده ای که در سال 86 با توصیه و تاکید محمود احمدی نژاد در لیست 30 نفره اصولگرایان برای انتخابات مجلس هشتم قرار گرفت و دلیل حضورش را «احساس خطر از شدت گرفتن اصلاح طلبان» بیان کرد، با مطهری این روزها تفاوت زیادی دارد اما این تنها تغییر نگرش او نبود.

او در سال 1383 زمانی که کاندیداها برای انتخابات ریاست جمهور آماده می شدند، در نامه ای به هاشمی رفسنجانی درخواست می کند که در انتخابات ریاست جمهوری نهم حضور نیابد. مطهری پیش از آن و در سال های آخر دهه هفتاد منتقد جدی حضور فرزندان هاشمی در سیاست بود. با همه اینها در سال های بعد مطهری با هاشمی هم از در صلح درآمده و او را از منتقدان دلسوز جامعه می داند.

با همه اینها و تغییراتی که این استاد دانشگاه در طول سالیان حضورش در صحنه سیاست کشور داشته، هیچگاه دست از انتقادات جدی اش از دولت ها برنداشته است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    کارش درسته. کاش 50 نماینده مثل علی مطهری داشتیم.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج