نامزدهای بهارستان در صف انتظار
٩ روز مانده به موعد نهایی، اعلام شده است که پنجهزارنفر داوطلب نمایندگی مجلس که از سوی هیأتهای نظارت شورای نگهبان، ردصلاحیت شده یا مهر عدم احراز صلاحیت خوردهاند، درخواست تجدیدنظر کردهاند.
رحمانیفضلی، وزیر کشور، دیروز به ایسنا گفته است شورای نگهبان هنوز آخرین بررسیهای مربوط به تأیید یا ردصلاحیتهای کاندیداهای مجلس را به وزارت کشور نفرستاده است. ١٥ بهمن روزی است که شورای نگهبان قرار است نتایج نهایی را اعلام کند. به نظر میرسد بخش عمدهای از این پنجهزارنفر، اصلاحطلبان هستند؛ آن هم درحالیکه حسین مرعشی، عضو شورای سیاستگذاری انتخاباتی اصلاحطلبان، گفته است که در کل کشور تنها ٣٠ اصلاحطلب تأییدصلاحیت شدهاند. دیروز رحمانیفضلی، وزیر کشور، درباره رایزنی با شورای نگهبان برای رسیدگی به اعتراض کاندیداهای ردصلاحیتشده گفته است: «ما ارتباط دائم با شورای نگهبان داریم.
اعتراضها به ردصلاحیتها جمعآوری شده و در نشستی که من با شورای نگهبان داشتم مقرر شد نمایندهای از این وزارتخانه مستمر موضوع را از طریق شورای نگهبان پیگیری کند. با توجه به تقسیم کاری که در درون شورای نگهبان صورت گرفته، اعضا و کارگروههای کارشناسی پروندهها را توزیع کرده و در حال رسیدگی به درخواست تجدیدنظرها هستند». به گفته وزیر کشور بیش از پنجهزارنفر درخواست تجدیدنظر داشتهاند که درخواست آنها در گروههای کارشناسی بررسی دقیق میشود. رحمانیفضلی گفته است که در وزارت کشور نیز موارد رسیدهبه صورت خاص و مسائل کلی به صورت عمومی رسیدگی خواهد شد. روند کار نیز تاکنون خوب بوده و خیلی امیدوارم در پایان بررسیهای قانونی حقی از کسی ضایع نشود. او گفته برداشتش این است که همه اعضای شورای نگهبان نیز چنین نظری دارند: «امیدوارم بتوانیم در پایان، رقابت قابلقبول و رضایت عمومی در حوزه تأییدصلاحیت شورای نگهبان داشته باشیم. البته آنها نیز بر اساس قانون عمل میکنند تا انتخابات باشکوه برگزار شود».
موسويلاري: در پارهاي حوزهها نامزد نداريم
وزیر سابق کشور اما برخلاف وزیر فعلی چندان به تغییر نتایج امیدوار نیست. عبدالواحد موسویلاری، عضو شورای سیاستگذاری انتخاباتی اصلاحطلبان، به ایلنا گفته است: «همانطور که قبلا هم گفتهام نباید خیلی به نتایج تجدیدنظرها امیدوار باشیم، بعید است چنین چیزی اتفاق بیفتد. ممکن است عدهای برگردند اما قطعا این تعداد در حدی نیست که اصلاحطلبان بتوانند در مواردی که فاقد کاندیدا هستند فهرست بدهند. بنابراین حتما ما در پارهای از حوزههای انتخابیه کاندیدا نخواهیم داشت. با همین تعداد تأییدصلاحیتشدهها، اصلاحطلبان باید عزم خود را جزم کنند و در هر شرایطی ولو ناقص حضور خود را تداوم ببخشند».
او افزود: «از شورای نگهبان انتظار میرود ضمن بازکردن فضای انتخابات تعداد قابلتوجهی از کاندیداها را به عرصه بازگردانند. او درمورد برنامه اصلاحطلبان برای حضور در انتخابات مجلس دهم گفت: «برنامه ما این است که از راههای فردی و جمعی از طریق دولت، شورای نگهبان و وزارت کشور مسئله را پیگیری کنیم چراکه عدمتأییدصلاحیت جمعی از فعالان سیاسی و نیروهای کارآمد نظام به مصلحت انتخابات و کشور نیست و به هر شکل این مسئله باید حل شود».
ائتلاف با معتدلین اصولگرا راهحل جایگزین
دیروز همچنین غلامحسین کرباسچی، شهردار اسبق تهران، باتوجه به ردصلاحیتها، از احتمال ارائه فهرست مشترک از سوی اصلاحطلبان و اصولگرایان معتدل خبر داده است؛ تصمیمی که جدید نیست و پیش از این هم زمزمههایش مطرح شده بود. اما اکثریت اصلاحطلبان چون تصوری از گستردگی ردصلاحیت نیروهای خود نداشتند، چندان موافق این ایده نبودند. در میان جریان اصلاحات حزب کارگزاران بیش از دیگر احزاب و جریانها بر ائتلاف با اصولگرایان معتدل یا رفتن بهسوی چهرههای معتدل ولی اصولگرا مانند ناطق یا لاریجانی تأکید داشت. با اتفاقات رخداده به نظر میرسد امکان عملیاتیشدن ایده کارگزاران فراهم شده است.
اگرچه اخبار ردصلاحیتها تا این لحظه حاکی از این است که حتی از میان اصولگرایان معتدل هم کسی باقی نمانده است. بااینحال کرباسچی گفته است: «ممکن است دوستان با توجه به شرایط به چنین نتیجهای برسند و فهرست مشترکی را ارائه کنند». دبیرکل کارگزاران درباره رایزنی برای تأییدصلاحیتها هم به عصر ایران گفته است: «بنده اطلاعی از رایزنی سران قوا ندارم. در تمام انتخاباتها دستگاههای نظارتی ابهاماتی داشتند که مسئولان اجرائی در مقاطع مختلف با ارائه توضیحات کافی این ابهامات را رفع کردهاند. مسئولان اجرائی و نظارتی باید در مورد انتخابات با هم تبادل اطلاعات کنند و سخنان یکدیگر را بشنوند».
ارسال نظر