دراین میان یک نام روزهای متوالی است كه درصدر اخبار مربوط به مجلس خبرگان قرار دارد،سیدحسن خمینی،نوه بنیان گذار انقلاب ایران وفرزندیادگار امام.
روزنامه قانون: مجلس خبرگان چهارم ازهمان ابتدا که قطارش درریل شروع به حرکت کرد باحاشیه همراه بود. فارغ ازاین موضوع که ثبت نام های بسیاردراین دوره ازمجلس نوید یک همراهی گسترده در انتخابات رامی داد،حضور بزرگانی ازمیان روحانیت نشان می دهدکه مجلسی باوزن و اعتباربالا روبه رو خواهیم بود.
دراین میان یک نام روزهای متوالی است كه درصدر اخبار مربوط به مجلس خبرگان قرار دارد،سیدحسن خمینی،نوه بنیان گذار انقلاب ایران وفرزندیادگار امام.ازهمان ابتداکه این یادگاراز بیت امام راهی وزارت کشور شد ودرزمان ثبت نام، ازبذل آبرو و اعتبارش دراین راه گفت مشخص بود که وی می داند درچه مسیرسختی گام برداشتهاست.مسیری که در آن با عنوان دفاع از امام(س) به اعضای بیت وی حمله خواهد شد.
موضوع آزمون خبرگان یکی از مواردی بود که در این میان بیشترین حملات رابه صورت سازماندهی شده از سوی رسانه های افراطی وتندرو،روانه سیدحسن خمینی کرد.ازسویی دیگر دوستانی که،دوستی شان چندان اعتباری ندارد درمقابل سنگپرانی طرف مقابل دست به انتشار اخباری زدندکه هربارتکذیب آنها باردیگرآسیب جدیتري به حرمت بیت امام(س) واردمی کرد.
بنا به ادعاي رسانههاي مدعي نزديكي با يادگار امام، سیدحسن خمینی بنابه شهادت ودست نوشته جمعی ازعلماواستادانش، مجتهد است وحال همه چیزبستگی به تصمیم شورای نگهبان دارد.
واكنشيزدي به ادعاي رسانهها
اين دوستي خاله خرسه تا جايي پيشرفت كه سرانجام آیتا... محمدیزدی واكنش نشان داد. عضو فقهای شورای نگهبان گفت: اجازههای اجتهادی که توسط مراجع تقلید صادر میشود تنها در امور آخوندی است. محمدیزدی درجمع خبرنگاران اظهار داشت:درروزنامهها،جراید وسایتها اظهارنظرهای مختلفی دیده میشود که صریحاً عرض میکنم که اعتبار قانونی ندارد.
وی تاکید کرد:احرازصلاحیت نامزدهای مجلس خبرگان رهبری تنها به فقهای شورای نگهبان اختصاص دارد.رئیس مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: شورای نگهبان برای احراز شرایط داوطلبان مجلس خبرگان رهبری تحت هیچ فشاری قرار نمیگیرد و اجازههای اجتهادی که توسط مراجع تقلید صادر میشود تنها در امور آخوندی است.
وی ادامه داد:البته تشخیص شورای نگهبان این گونه نیست که در بنبست باشدونسبت به برگزاری امتحان اقدام شد و بر اساس امتحان تکلیف افراد معین میشودووقتی که نتیجه امتحان درجلسه شورای نگهبان بررسی وتأیید شد که فرد حداقل اجتهاد را داشته آن اجتهاد از نظرقانونی اعتبار داردواظهارات متفرقه ارزشی ندارد.
وی افزود: یکی از راههای دیگر این است که فقهای شورای نگهبان شناخت نسبت به فردی داشته باشند و این شناخت درنتیجه گفتوگو،مطالعه نوشتارها،شرکت در جلسات درس وغيره حاصل میشود و باز هم درجلسه شورای نگهبان این مسئله بااستدلال مطرح میشود و موردبررسی قرار میگیرد.
احتمال صدورحكم حكومتي اجتهاد
عضو فقهای شورای نگهبان بابیان اینکه مصوبات شورای نگهبان با اکثریت رأی اعضا یعنی ۴ نفر تأیید میشود،گفت:راه دیگر این است که فرد ازرهبری حکمی داشته باشد که مقتضای طبیعی حکم این است که فرددردرجه اجتهاد قرارداردو حکم مقام معظم رهبری به مسئولیتی که آن مسئولیت مستلزم اجتهاد بوده تأییدکننده اجتهاد است.
لزوم پاسخگویی به افکارعمومی
مسئله اصلی اکنون اما تنش های ایجاد شده توسط بسیاری از اخبارهای متناقض و رایزنی های مختلف که توسط رسانه ها بازنشر شده است تنها بیشتربه سرگردانی ها دامن می زند. هرچند آیتا... یزدی از شخص خاصی درسخنانش نام نمی برداماآیاباتوجه به جو روزهای اخیرمی توان تصور کردشخصی غیر از سیدحسن خمینی مدنظر است!؟
وقتی رسانه هاي تندروتامرزدروغ پراکنی درمورد تماس بااعضای شورای نگهبان پیش می روند و از سوي ديگررسانههاي مدعي نزديكي با حسنخميني ادعاي تائيد اجتهاد فرد را منتشر ميكنند و بعد از دفتر مراجع مورد نظر اين ادعا تكذيب ميشود! آيا شایسته نیست که از سوی شورای نگهبان واکنشی نشان ندهد و بايدیک بار برای همیشه درمقابل دروغ پردازی ها ورایزنی های تندروها که به جای شورای نگهبان در رسانه های خود فتوای رد و تائيدصلاحت می دهند،برخوردشود؟فراموش نکنیم که برای حضورگسترده شهروندان پای صندوق های رای احتیاج اول شفافیت دررفتار نهادهای نظارتی است وازسوی دیگرطبق قانون هتک حرمت واعتبار هیچ کاندیدایی درانتخابات ایران مجاز نیست وسیدحسن خمینی نیزحق داردبخواهدحرمتش حفظ شودو احترام نام فامیلش ازیادنرود.
شاید باید برای وضعیت پیش آمده به فکر شرایط ویژه ای بود و قبل از آنکه افکار عمومی بیش از این دچار سردرگمی شوند، تکلیف وضعیت کاندیدای خاص مجلس خبرگان را شفاف توضیح داد.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر