جایگزین تجاری با امارات تعیین شد
یحیی آلسحاق گفت: در رابطه با امارات حدود ۲ هزار صفحه مطالعه انجامشده که اگر قرار شد رابطه با این کشور را تغییر دهیم، جایگزین آن مشخصشده است.
یحیی آل اسحاق در مورد میزان تعامل اقتصادی ایران با کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، اظهار داشت: با این کشورها عمدتا در حوزه اقتصادی، سیاسی و امنیتی رابطه داریم.
وی افزود: روابط اقتصادی، رابطه پایدار و ریشهدار است و تحت تأثیر فضای کوتاهمدت سیاسی قرار میگیرند، اما بلافاصله در مدت کوتاهی دوباره به مبانی اصلی خود برمیگردد.
عضو اتاق بازرگانی تهران، گفت: با کشورهای همسایه رابطه استراتژیک داریم و دلیل رابطه موقعیت جغرافیایی ایران است که ایران با ۱۵ کشور همسایه و بالعکس دارد.
آل اسحاق ادامه داد: در شرایط جنگ تحمیلی، حتی روابط اقتصادی با امارات و کشورهای دیگر برقرار بود و البته این روابط گاها تحت تأثیر فضای سیاسی بالا و پایین میشد، اما مسائل اقتصادی بعد از مدتی به حالت قبل برمیگشت.
وی اضافه کرد: حجم تجارت ایران و امارات سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دلار است و با قطع روابط اقتصادی ایران کمترین آسیب را میبیند، البته ممکن است مشکلی ایجاد شود، ولی حجم واردات ایران از امارات بهگونهای نیست که با این اتفاقات تغییر کند.
عضو اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: حجم تجارت عربستان و کشورهای دیگر که از عربستان پیروی میکنند، با ایران آنقدر نیست که بتواند تأثیرگذار باشد؛ امروز حجم مبادلات ایران و عراق حدود ۱۲ الی ۱۵ میلیارد دلار است.
آل اسحاق با اشاره به موقعیت جغرافیایی و ژئوپولوتیکی ایران با ۱۵ کشور همسایه، تأکید کرد: یک بازار ۴۰۰ میلیون نفری در منطقه وجود دارد که روابط درهمتنیده است؛ ضمن اینکه مسئولین در مورد تعاملات با امارات پیشبینیهای لازم را انجام دادند.
وی ادامه داد: در رابطه با امارات حدود ۲ هزار صفحه مطالعه انجامشده که اگر قرار شد رابطه خود با این کشور را تغییر دهیم، راهحل و جایگزین آن مشخصشده است که باید چه اقدامی انجام شود.
عضو اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: شو سیاسی بالاتر از اقتصادی است و مسائل اقتصادی تابع جریانهای خاص خود است که اگر بتوانیم اقتصاد مقاومتی را عملیاتی کنیم، دیگر جای هیچگونه نگرانی برای این برخوردهای سیاسی نیست.
آل اسحاق با بیان اینکه بر اساس مطالعه صورت گرفته، جایگزینهایی برای امارات در نظر گرفتهشده است، گفت: یکی کشور عمان و دیگری بندر تراملان در ترکیه است و راههای متعدد دیگری هم وجود دارد.
وی با تأکید بر اینکه ایران هاب منطقه است، بیان داشت: اگر کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس اشتباه و رابطه خود را با ایران قطع کنند، سنگ بزرگی را برای خود در چاه انداختند، زیرا ایران دروازه طلایی ارتباط است.
عضو اتاق بازرگانی تهران اضافه کرد: برهم زدن روابط برای کشورهای عربی خلیجفارس بیش از آنکه فکر میکنند هزینه دارد و فضاسازی سیاسی کوتاهمدت و مقطعی و حوزه اقتصادی بلندمدت و زیر بنایی است که بهسادگی قابلتغییر نیست؛ و این جنگ روانی که با شدت داغ شد، با همان شدت یخ میزند.
نظر کاربران
به عنوان یک ایرانی خجالت می کشم که هنوز پس از 34 سال از اتقلاب شلوار، کفش، کش مو، سنجاق سر و هزاران اجناس بی ارزش را از سایر کشورها مصرف کنیم.بهتر است از تولیدات کشور خودمان حتی با کمی میفیت پایین تر استفاده کنیم و تن به ذلت مصرف مواد سایر کشورها ندهیم. اخر تا کی؟؟؟
چرا اقای ال اسحاق در مورد سرمایه گداران ایرانی درامارات و کویت وترکیه حرفی نمیزند ؟ فقط حجم مبادلات 10 میلیاردی رقمی نیست وخیلی بیش این سرمایه , سرمایهء سرمایه گذاران ایرانی در این کشور هاست! در صورت لزوم باید این سرمایه ها به داخل کشور باز گردانیده شود !
خوب اومدی؛با عمان موافقم ولی ترکیه نه
اين چه سياستی است که پيش گرفته ايد که با لبخند و دو پهلو صحبت می کنيد ,چرا شفاف حرف نمی زنيد بندر ...يعنی چه طرف شما دولت ترکيه است نه بندری در ترکيه دو هزار صفحه مطالعه؟؟!!! چه چيزی را مطالعه کرده ايدبرای اين مطالعه چقدر هزينه شده؟ درضمن مگر هندوانه وصيفی جات بيشتر می خريدند که هندوانه ها را هم عودت دادند چرا که خراب بود ,پس چطور ضرر نخواهيم کرد ؟
عمان آری ولی ترکیه نه زیرا ترکیه بارها به اثبات رسانده شریک تجاری مطمئنی نیست