۲۸۲۸۵
۵۰۱۶
۵۰۱۶
پ

سفر ناگهانی مدیران سامسونگ به تهران

واکنش متقابل ایران به تهدید کره ای ها باعث شد آنها خیلی زود برای جلوگیری از هر گونه تاثیر منفی بر روابط تجاری با ایران وارد مذاکره شوند. در همین راستا قائم مقام شرکت کره ای سامسونگ چند روز پیش با تعدادی از همکارانش در ایران حضور یافت

سفر ناگهانی مدیران سامسونگ به تهران

هفت صبح: تنش های سیاسی میان ایران و کره جنوبی از چندی پیش به روابطی تجاری و اقتصادی کشیده شد. ماجرا از زمانی شروع شد که کره جنوبی اعلام کرد در راستای همراهی با تحریم های یکجانبه غرب علیه ایران از خرید نفت ایران یا بیمه کردن نفتکش های ایرانی خودداری خواهد کرد.

ایران هم در پی این اتفاق اعلام کرد که واردات کالا از کره را محدود خواهد کرد. از همان ابتدا هم مشخص بود این تنش تجاری میان ایران و کره نه فقط به ضرر ایران؛ بلکه به ضرر اقتصاد کره جنوبی هم خواهد بود.

بدون شک اقتصاد کره جنوبی به بازار تشنه ایران نیاز دارد و در تمام دو دهه اخیر تمرکز صنعتگران این کشور روی بازار ایران بوده است تا جایی که می گویند هزینه تبلیغات ال جی در ایران سالانه 50 میلیون دلار برآورد شده و دو شرکت ال جی و سامسونگ فقط در سال 90 بیش از سه میلیارد دلار در ایران فروش داشته اند.

سفر ناگهانی مدیران سامسونگ به تهران

واکنش متقابل ایران به تهدید کره ای ها باعث شد آنها خیلی زود برای جلوگیری از هر گونه تاثیر منفی بر روابط تجاری با ایران وارد مذاکره شوند. در همین راستا قائم مقام شرکت کره ای سامسونگ چند روز پیش با تعدادی از همکارانش در ایران حضور یافته و در این رابطه مذاکراتی داشته است.

فروش گسترده کالهای کره ای در ایران در حالی است که نمونه های مشابه داخلی آنها نیز وجود دارد اما تحت تاثیر همین واردات بی رویه با مشکل مواجه شده است.

یک عضو انجمن لوازم خانگی با اشاره به اشتغال ۱۰۰ هزار نفر در صنعت لوازم خانگی ایران می گوید: در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد ظرفیت کارخانه های داخلی غیرفعال است و طی سال های اخیر حدود ۱۰ کارخانه تعطیل شده اند. محمدرضا دیانی با بیان اینکه هزار و ۱۰۰ کارخانه ساخت لوازم خانگی با اشتغال ۱۰۰ هزار نفری در کشور وجود دارد، گفته است: فروش ۱۵۰۰ میلیارد تومانی برخی شرکت های واردکننده امکانات مناسبی را برای ارائه خدمات در اختیار آنها قرار می دهد، هر چند باز هم بحران خدمات پس از فروش در لوازم خارجی بیشتر از تولیدات داخلی است.

البته تهدید کره به نخریدن نفت ایران بیشتر به یک اقدام صوری شبیه است تا عملیاتی. کره جنوبی سال گذشته میلادی ۸۷ میلیون و ۱۸۰ هزار بشکه نفت از ایران خریداری کرد که نسبت به سال ۲۰۱۰ میلادی ۲۰/۱ درصد رشد داشته است و ایران ۴/۹ دهم درصد از کل واردات نفت کره را تامین می کند. این درحالی است که صادرات چهارمین اقتصاد آسیا به ایران در سال ۲۰۱۱ میلادی به شش میلیارد و ۷۰ میلیون دلار رسید که نزدیک به دو میلیارد دلار بیشتر از سال ۲۰۱۰ میلادی بوده است.

این مقایسه نشان می دهد حجم واردات ایران از کره به نسبت صادراتش چندان چشمگیر نیست و در صورت قطع روابط تجاری، این طرف کره ای است که به شدت متضرر خواهد شد. البته روابط ایران به شرکت سامسونگ در همین یک سال اخیر یک بار دیگر هم با مشکل مواجه شده بود. آن زمان یک کلیپ توهین آمیز از یک شبکه اسرائیلی پخش شد که عده ای آن را منتسب به کمپانی سامسونگ دانستند و به سرعت با واکنش مسئولان ایرانی مواجه شد و بعد با توضیحات مسئولان سامسونگ سوء تفاهم برطرف شد. حالا باید دید با سفر مدیران سامسونگ و رایزنی های پیش رو مشکل فعلی هم حل خواهد شد یا خیر.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج