رشد گردشگری ایران، ۳ برابر میانگین جهانی
رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور با اشاره به رویکرد خوب دولت تدبیر و امید به موضوع گردشگری، گفت: در دو سال گذشته سه برابر میانگین جهانی در گردشگری کشور رشد داشتهایم، به طوریکه در حالی که میانگین جهانی ۴.۶ درصد بوده، این رشد در کشورمان ۱۲ درصد بوده است و رتبه یازدهم را در جهان داریم.
وی با اشاره به برگزاری حداقل هر ساله یک رفراندوم بزرگ در ایران، اظهار کرد: حضور مردمی که در این انتخاباتها شرکت میکنند، جدای از این که به چه فرد، گروه یا جناحی رای بدهند، نشان از مقبولیت آنها نسبت به اصل نظام است و به عبارتی حضور آنها در انتخابات فارغ از نتایج انتخابات، مشروعیت برای نظام است.
سلطانیفر ادامه داد: این در حالی است که معمولاً در انتخاباتهای گذشته به طور متوسط مشارکت بیش از ۶۰ درصدی و حتی ۸۰ یا ۹۰ درصدی مردم را شاهد بودهایم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی مدل جدیدی از حکومت را در سایه اصول و مبانی دینی به جهانیان عرضه کرد که در آن چگونگی فعالیت احزاب و رسانهها و مشارکتهای مردمی، ساماندهی شده بود.
وی عنوان کرد: امروز یکی از انتقاداتی که از سوی برخی از اندیشمندان دنیا به دولتمردان آمریکایی میشود، این است که چرا در حالی که جمهوری اسلامی در منطقه ناامن خاورمیانه موفق به تشکیل نظامی سالم و متکی بر مردم شده است، همیشه مورد فشارها و تهدیدهای آمریکاییهاست، اما در مقابل کشورهای مرتجع و دیکتاتور منطقه مورد حمایت و روابط صمیمی و گرم دولتمردان آمریکایی هستند.
سلطانیفر افزود: آن چیزی که تعیین کننده حرکت نظام در بخشهای مختلف بوده، همواره آن چیزی است که از سوی مردم اراده شده و اکنون در بسیاری از کشورهای اسلامی نیز تبلور پیدا کرده است.
وی بیان کرد: پیام انقلاب اسلامی در حالی امروز جهان اسلام را تحت تاثیر قرار داده، بلکه در آینده حتی جوامع تشنهی غرب را نیز متاثر خواهد کرد و نمونه آن نیز استقبال بالای جوانان غرب از نامههای مقام معظم رهبری به آنهاست.
معاون رئیس جمهور گفت: امروز پیام انقلاب اسلامی به نحوی تفکرات غرب را تهدید کرده است که آنها را مجبور به اقداماتی خطرناکی کرده که بعضاً نتایج این کارها پس از مدتی دامن آنها را فرا گرفته و میتوان از جمله این اقدامات را ایجاد و حمایت از گروههای تروریستی تکفیری مانند داعش یاد کرد.
وی با اشاره به ارزیابیهای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور از میزان رضایت گردشگران خارجی از سفر به ایران در قالب مصاحبه آنان با رسانههای غربی پس از بازگشت به کشورشان، اظهار کرد: بررسی میزان تاثیرپذیری آنها از فرهنگ ایرانی نشان میدهد که بیش از ۹۸ درصد آنان ادعا میکنند که ذهنیت غلطی که نظامهای غربی از ایران به عنوان نظامی دیکتاتور و بیفرهنگ ایجاد کردهاند، پس از این سفر فروریخته است و ایران را کشوری با نظام مستقر، استوار و با اقتدار، توسعه یافته و با مردمانی بافرهنگ و مهماننواز شناختهاند.
سلطانیفر در ادامه یکی از مهمترین ساز و کارهای صدور ارزشهای انقلاب را گسترش فعالیتهای گردشگری به ویژه در بحث گردشگری خارجی عنوان کرد و افزود: حضور گردشگران علاوهبر تاثیر فرهنگی، در بحث اقتصادی نیز تاثیرگذار است؛ به نحوی که به ازای هر ۸ تا ۱۲ گردشگر که به کشور وارد میشوند، یک شغل جدید در کشورمان ایجاد میشود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با بیان این که در حال حاضر ۹ تا ۱۱ درصد از اشتغال موثر در کشورهای جهان و ۸ تا ۱۰ درصد تولید ناخالص کشورها از ناحیه فعالیتهای گردشگری است، خاطرنشان کرد: امیدواریم با توجه به ظرفیتهای فراوان گردشگری موجود در کشورمان در قالب دو برنامه آینده بتوانیم تعداد گردشگران خارجی کشورمان را ۵ برابر کنیم و بتوانیم درآمدی معادل درآمد نفتی کشور را از این ناحیه تامین کنیم.
وی در ادامه خمیرمایه اصلی مبانی اقتصاد مقاومتی را استفاده از تمام ظرفیتهای اقتصادی کشور برای مقابله با تهدیدهای داخلی و خارجی عنوان کرد و گفت: ماهیت اصلی برنامه ۵ ساله ششم توسعه در حوزه میراث فرهنگی، تحقق تمام مبانی اقتصاد مقاومتی است و در این راستا مهمترین هدف پیشبینی شده، رسیدن به رشد سالیانه ۸ درصد در اقتصاد است.
وی افزود: بر همین اساس باید سالیانه ۸۹۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در بخشهای دولتی و خصوصی اتفاق بیافتد که تحقق این امر در بخش خصوصی نیازمند تامین شرایط لازم در فضای کسب و کار است.
سلطانیفر گفت: البته دنیای غرب از ۱۰ سال پیش تلاش داشته تا با مطرح کردن مباحث هستهای، نظام جمهوری اسلامی را به سقوط بکشاند، اما با درایت مسئولان کشورمان پس از ۲۲ ماه مذاکره سنگین و کمرشکن به اهداف مدنظر کشور یعنی حفظ حقوق هستهای و لغو تحریمها برسیم، هر چند که اکنون نیز لابی صهیونیستی در آمریکا سعی دارد تا جلوی اجرای برجام و لغو تحریمها را با همکاری مرتجعین منطقه بگیرد تا از شرایط آشفته منطقه بهره گیرند.
وی با بیان این که در آستانه لغو تحریمها، وضعیت پیچیده و سختی به لحاظ اقتصادی بر کشور حاکم است، به جریان سقوط قیمت نفت از ۱۰۸ دلار به حدود ۳۰ دلار و به دنبال آن کاهش درآمدهای کشور اشاره کرد.
سلطانیفر گفت: علی رغم تلاشهای غرب علیه کشورمان، بسیاری از کشورها پس از توافقات هستهای برای سرمایهگذاری با ایران اعلام آمادگی کردهاند به نحوی که تنها در بخش گردشگری طی دو ماه گذشته حداقل با چهار وزیر گردشگری اروپایی ملاقات داشتهایم که هر یک برای سرمایهگذاری در زمینههای مختلف گردشگری و توسعه ناوگان هوایی کشورمان اعلام آمادگی کردهاند.
وی افزود: خوشبختانه امروز در بخش گردشگری از سوی بخش خصوصی شاهد اجرای ۹۰۰ طرح با برآورد ۳۰ هزار میلیارد تومان هستیم که به طور متوسط ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و علاوهبر این نیز بسته پیشنهادی گردشگری کشور را با ۱۵۰۰ طرح با پیشبینی اعتبار ۹۷ هزار میلیارد تومان معادل ۳۰ میلیارد دلار برای دوران پساتحریم تهیه کردهایم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور با اشاره به رویکرد خوب دولت تدبیر و امید به موضوع گردشگری، گفت: در دو سال گذشته سه برابر میانگین جهانی در گردشگری کشور رشد داشتهایم، به طوریکه در حالی که میانگین جهانی ۴.۶ درصد بوده، این رشد در کشورمان ۱۲ درصد بوده است و رتبه یازدهم را در جهان داریم.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به پرونده ثبت جهانی بافت تاریخی یزد، گفت: الان ۱۹ مکان فرهنگی و تاریخی ثبت جهانی شده در یونسکو داریم که رتبه ۱۱ جهان را به خود اختصاص دادهایم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در پایان با اشاره به غفلت ۲۲ ساله کشورمان در این زمینه، عنوان کرد: سال گذشته توانستیم در کنار بافت تاریخی شوش در خوزستان، منظر فرهنگی میمند کرمان را هم به ثبت جهانی برسانیم و امیدواریم روند تکمیل پرونده بافت تاریخی یزد نیز به گونهای جلو برود که بتوانیم خبر ثبت جهانی این بافت در یونسکو را در سال ۲۰۱۷ به مردم استان نوید دهیم.
ارسال نظر