صاحب دانشگاه جنجالی "ايرانيان" کیست؟
اين روزها چگونگي اعطاي مجوز به دانشگاه ايرانيان و اسامي هيئت مؤسس آن تبديل به راز سر به مهري شده است كه فقط خود مسئولان از آن اطلاع دارند.
در اطلاعيه وزارت علوم عليرغم اينكه ادعا شده، مجوز راهاندازي دانشگاه ايرانيان براساس درخواست خانه ايرانيان كه سازماني غيردولتي است، صادر شده، با اين وجود در انتهاي همين اطلاعيه ذكر شده است كه "بر اساس آخرين اطلاعات تعدادي از معاونين رئيس جمهور، وزرا و جانشين رئيس شوراي عالي امور ايرانيان خارج از كشور نيز به عنوان اعضاي هيئت مؤسس در دانشگاه مذكور به اين وزارت پيشنهاد و معرفي شدهاند ".
نكته ديگر در اين اطلاعيه استناد وزارت علوم به "آخرين اطلاعات " به جاي مستندات و مدارك است. همچنين ذكر نشده است اين معرفي و پيشنهاد از سوي چه مرجعي انجام شده است. البته در روزهاي گذشته مطالبي درباره حضور ۹ نفر از مسئولان دولتي در هيئت مؤسس دانشگاه ايرانيان از جمله اسفنديار رحيم مشايي، حميد بقايي، علي اكبر صالحي، محمدشريف ملكزاده، عباس اميريفر و . . . شنيده ميشد، كه شفافسازي بيشتر وزارت علوم ميتواند پاياني بر اين شنيدهها و شايعات باشد.
در حالي كه مواضع اوليه مسئولان وزارت علوم حكايت از صدور مجوز دانشگاه جامع بينالمللي ايرانيان براي شوراي امور ايرانيان خارج از كشور داشت، وزارت علوم در اطلاعيه خود اعلام كرد مجوز اين دانشگاه به درخواست خانه ايرانيان كه سازماني غيردولتي است، صادر شده است.
وزارت علوم همچنان در اين اطلاعيه بر اين موضوع تأكيد كرده است كه دانشگاه مذكور غيردولتي است و صاحب امتياز آن نيز ماهيتي غيردولتي دارد. با اين وجود حسن پاكآيين، معاون سابق سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در ارديبهشت ماه سال جاري در مصاحبه با يكي از نشريات اعلام كرده بود: "گفته شد كه خانه ايران، يك هويت غيردولتي خواهد داشت و متعلق به ايرانيان است. اين در حالي بود كه دولت براي تأسيس اين خانهها بودجه مشخص اختصاص داد و براي اين موضوع در بودجه سال ۸۹ به بعد، رديفي نيز گنجانده شد ".
علاوه بر آن محمد ابراهيم نكونام رئيس كميسيون اصل ۹۰ مجلس شوراي اسلامي در اسفندماه سال گذشته، از بررسي پرونده خانه ايرانيان در اين كميسيون خبر داده و گفته بود: پرونده خانه ايرانيان از مهمترين پروندههاي فرهنگي است كه منشأ بسياري از ناهنجاريهاي اجتماعي و فرهنگي شده است.
از سوي ديگر علي عباسپور تهراني فرد، رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي در اولين موضعگيري رسانهاي خود درباره دانشگاه ايرانيان گفت: بررسي اساسنامه اين دانشگاه در دستور يكي از جلسات شوراي عالي انقلاب فرهنگي قرار گرفت اما قبل از مطرح شدن از دستور كار خارج و اين موضوع به شوراي گسترش آموزش عالي علوم منعكس ميشود كه در آنجا با تأسيس دانشگاه موافقت صورت ميگيرد.
وي افزود: اساسنامه دانشگاه جامع بينالمللي ايرانيان كه به شوراي عالي انقلاب فرهنگي داده شد و قرار بود در جلسه شورا مطرح شود و نشد، يك اساسنامه مبهم و خارج از چارچوب اساسنامههاي دانشگاههاي ديگر بود. اساسنامه دانشگاه كلي نوشته شده و تنها اختياراتي براي هيئت مؤسسي كه مشخص نيست مرجع انتخاب آنها چهكسي است، تعيين شده بود.
رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي گفت: تا آنجا كه ما اطلاع داريم و طبق اخبار غيررسمي كه ما داريم در اساسنامهاي كه در شوراي عالي گسترش تصويب شده هيئت مؤسس آن تركيبي از شخصيتهاي دولتي هستند و دانشگاه يك دانشگاه دولتي تمامعيار است.
البته وزير علوم هم چندي پيش فراتر از موضوع دانشگاه ايرانيان گفته بود: در حال حاضر ۶۰ تا ۷۰ درصد اعضاي هيئت مؤسس دانشگاههاي غيرانتفاعي، دولتيها هستند.
منبع : فارس نیوز
ارسال نظر