قانون چینی، ناقض حریم کاربران تکنولوژی
کشور چین قانون جدیدی وضع کرده که بر اساس آن تمامی شرکتهای تکنولوژیک موظف هستند کلیدهای کد گذاری اطلاعات را در اختیار دولت این کشور قرار بدهند.
چین که یک کشور کمونیستی است و تمام امور شهرونداناش را در کنترل و تحت بررسی دارد، اخیرا قانون جدیدی وضع کرده است که حکم میکند تمام شرکتهای برنامهنویسی و تکنولوژیک باید در صورت درخواست دولت، تمامی کلیدهای کد گذاری شدهی خود را بدون سانسور در اختیار دولت قرار بدهد؛ در این صورت کاربران دستگاهها و گوشیهای هوشمند هیچ حریم شخصیای برای خود نخواهند داشت.
این کار به قدرت دولت در برقراری سانسورها هم کمک میکند.
به این ترتیب شاید لازم باشد تا شرکتهایی که در سطح بینالمللی کار میکنند و همزمان در چند کشور مستقر هستند، در مورد عملکردشان تجدید نظر کنند. هنوز مشخص نیست که نامهایی مانند گوگل و اپل در مقابل این وضعیت چه عکسالعملی نشان بدهند، ولی با سابقهای که از سیاست چین در ذهن داریم، تصویب این قانون خیلی بعید به نظر نمیرسد.
چین مدعی شده که این بخشی از برنامهی سیاسی مبارزه با تروریسم است و همهی کشورهای بزرگ و قدرتمند دنیا طرحهایی از همین قبیل را اجرا میکنند. بسیاری از گروههای تروریستی از اینترنت به جذب طرفداران یا اقدامات تروریستی وحشتناکشان میپردازند.
این نقل خیلی هم نادرست نیست و کشورهایی هستند که با توجیه برقراری امنیت و مبارزه با تروریسم، دسترسی به اطلاعات شخصی را برای دولتمردانشان لازم میدانند.
مدتی پیش هم در انگلستانی قانونی پیشنهاد شد که به دولت اختیار هک قانونی دستگاههای تکنولوژیک آنها را میداد؛ به این ترتیب دولت میتواند دسترسی تام به اطلاعات و وبسایتهایی که کاربر باز میکند داشته باشد.
از سوی دیگر هم کشورهایی مانند آمریکا را داریم که شرکتهای فعال در آن از تحویل کلیدهای کد گذاری شده به مسوولان خودداری کردهاند.
چین بیان کرده که چنین تمهیداتی برایردیابی تروریستها، متوقف کردن آنها و جلوگیری از روی دادن فجایع موثر است. اما عدهای هم این کار را مغایر با آزادی بیان، مذهب، تفکر و حریم شخصی میدانند که البته در زمان فعلی این صحبتها منطقی به نظر نمیرسند.
به نظر میرسد آنچه در کتاب «۱۹۸۴» روایت میشد، دارد کمکم به حقیقت تبدیل میشود.
ارسال نظر