بورس تهران در دوراهی نفت و برجام
بورس تهران در هفته معاملاتی جاری تحت تاثیر تحرکات قیمت جهانی نفت قرار گرفت و این موضوع موجب خنثی شدن اثر اخبار خوش سیاسی در این بازار شد.
در حالی که انتظار می رفت بورس تهران به خبرهای مثبت سیاسی در خصوص نتایج جلسه شورای حکام و بسته شدن PMD واکنش مثبتی نشان داده و با افزایش انگیزه خرید مواجه شود، اما به دلیل سنگینی سایر اخبار منفی، بازار سرمایه از این خبر مهم استقبال سردی کرد و به روند نزولی خود شدت داد.
به این ترتیب اگرچه بورس تهران در روز سه شنبه تحت تاثیر نشست شورای حکام اندکی مثبت شد و تحرکاتی در افزایش میل خرید مشاهده کرد اما سقوط قیمت نفت در هفته جاری مجالی برای مثبت شدن بورس نداد و موجب خنثی شدن اثر مهمترین خبر سیاسی در ماه های اخیر شد.
بر این اساس شرایط اقتصاد جهانی و داخلی موجب شد تا این خبر مهم سیاسی که سهامداران مدتها در انتظار آن بودند، تاثیری در بازار سرمایه نداشته باشد و همچنان سایه دیگر عوامل بر سر این بازار سنگینی کند.
البته در کنار دیگر عوامل، بیاعتمادی سهامداران در دو سال اخیر هم موجب شده است تا فعالان تالار شیشه ای دیگر به انتشار اخبار مثبت اکتفا نکنند و منتظر اقدام عملی و جدی در این خصوص باشند.
این اتفاقات موجب شد تا متغیرهای مهم بورس تهران در هفته معاملاتی جاری با افت چشمگیری مواجه شود به طوری که در این هفته شاخص بورس ۲۶۳ واحد افت کرد و به کانال ۶۲ هزار و ۱۴۷ واحد رسید. این امر موجب قرار گرفتن بازدهی بورس در سطح منفی ۰.۶ درصد شد.
علاوه بر شاخص بورس، در هفته جاری ارزش و حجم معاملات هم با کاهش مواجه شد به طوری که ادامه جو منفی و منتظر در بورس تهران باعث شد تا ارزش و حجم معاملات افت ۲۸ و ۳۳ درصدی را تجربه کند و در مجموع هزار و ۴۶۷ میلیون سهم به ارزش ۲ هزار و ۵۴۹ میلیارد ریال داد و ستد شود.
ریزش قیمت نفت و دیگر ابهامات اقتصادی موجب شد تا علاوه بر کاهش ۱۶ درصدی دفعات معاملات، تعداد خریداران نیز با افت ۲۱ درصدی نسبت به هفته قبل مواجه شود و به ۳۴ هزار نفر تقلیل پیدا کند.
به این ترتیب بورس تهران در حالی دی ماه به استقبال لغو تحریمها می رود که در آستانه دو سالگی رکود خود قرار دارد و باید دید لغو تحریمها چه اثری می تواند بر بازار سرمایه کشور داشته باشد و آیا می تواند این بازار را از رکودی دوساله رهایی دهد؟
ارسال نظر