۲۷۷۰۶۵
۵۰۱۰
۵۰۱۰
پ

کشف عفونت در زن ۷ هزار ساله تهرانی

پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به نمایش اسکلت بانوی ۷هزار ساله تهران در موزه ملی، از عفونت استخوان آن و احتمال مرگش به همین دلیل خبر داد.

پایگاه خبری انتخاب: پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به نمایش اسکلت بانوی ۷هزار ساله تهران در موزه ملی، از عفونت استخوان آن و احتمال مرگش به همین دلیل خبر داد.

محمود تولایی رئیس مرکز تحقیقات ژنتیک انسانی بقیه الله الاعظم (عج) در پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار فرهنگی -تاریخی گفت: مطالعات ژنتیک باستان شناسی روی بقایای انسانی کشف شده در کاوش های صورت گرفته در مناطق مختلف کشور می تواند اطلاعات مربوط به الگوی ژنتیکی اقوام و نژادهای گوناگون را به باستان شناسان نشان دهد.

وی با بیان بخشی از مقاله خود تحت عنوان علم ژنتیک، ابزار کنکاشی نوین در کاوش های باستان شناسی تصریح کرد: نشانگرهای DNA هسته ای به طور گسترده در مطالعات نژادی کاربرد دارند.

رئیس مرکز تحقیقات ژنتیک انسانی بقیه الله الاعظم(عج) با بیان این که استفاده از mtDNA پیشرفت های زیادی در مطالعات باستانی و انسان شناسی ایجاد کرده است افزود: استفاده از mtDNA در شناسایی و بررسی نمونه های به دست آمده از مناطق مختلف باستانی برای مشخص کردن درخت واره انسانهای معاصر و خاستگاه آنها در مناطق مختلفی از جمله آسیا، آمریکا، اروپا و آفریقا صورت گرفته است.

کشف عفونت در بانوی 7 هزار ساله تهرانی

تولایی با اشاره به غفلت از استفاده ژنتیک باستان شناسی در کشور گفت: ایران دارای تاریخ کهن و تمدن غنی است و ضروریست روی نمونه های بقایای انسانی کشف شده از کاوشهای مختلف در اقصی نقاط کشور آزمایش های ژنتیک انجام شده و اطلاعات مربوط به الگوی ژنتیکی اقوام و نژادهای مختلف بدست آید.

وی با اشاره به استخراج DNA نمونه بقایای اسکلتی تپه حصار دامغان از نظر آنتروپولوژی در این مرکز، از آمادگی مرکز تحقیقات ژنتیک انسانی بقیه الله الاعظم (عج) برای همکاری با پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری خبر داد.

تولایی انجام پروژه تعیین مدیریت شهدای گمنام با روش مولکولی را فلسفه وجودی مرکز تحقیقات ژنتیک انسانی بقیه الله الاعظم (عج) عنوان کرد و گفت: یافتن DNA از بافت های سلولی به مراتب دشوارتر از نمونه خونی است.

* امکان انتقال اسکلت بانوی ۷هزارساله به محل کشف

فتح الله نیازی دیگر سخنران این نشست با ارایه گزارشی از اقدامات حفاظتی و انتقال اسکلت بانوی ۷ هزار ساله تهران از محل کشف در خیابان مولوی به موزه ملی این اقدامات را شامل بررسی اولیه حفاظتی، استحکام بخشی و ثبت اولیه اسکلت، خاک اطراف آن، طراحی و ساخت محفظه حفاظتی موقت در محل کاوش، جداسازی و انتقال اسکلت به موزه ملی ایران، بررسی شرایط نگهداری و ضدعفونی قبل از نمایش اثر در موزه اعلام کرد.

کارشناس و پژوهشگر پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار فرهنگی -تاریخی، با اشاره به نمایش اسکلت بانوی ۷هزار ساله همزمان با هفته پژوهش در موزه ملی ایران تصریح کرد که در صورت تصمیم بر انتقال مجدد اسکلت انتقال آن امکان پذیر خواهد بود.

پرستو عرفان منش مسئول آزمایشگاه فرسودگی زیستی دیگر سخنران این نشست با اشاره به بخشی از مطالعات و بررسی های صورت گرفته روی اسکلت بانوی ۷ هزار ساله تهران تصریح کرد که پس از کاوش باستان شناسی محوطه ای در خیابان مولوی تهران و پیدا شدن اسکلت یک زن در این محوطه مطالعات و بررسی های علمی روی آن انجام گرفت.

او با بیان اینکه در ابتدا مطالعات آنتروپولوژی به منظور تشخیص جنس و بررسی آسیب های وارده بر اسکلت انجام شد افزود: به همین منظور در ابتدای امر مطالعات X.rayبرای بررسی شکستگی ایجاد شده در ناحیه کتف مورد ارزیابی قرار گرفت که عفونت استخوانی را در بررسی ها نشان داد.
عرفان منش یکی از احتمالات مرگ بانوی 7هزارساله را همین عفونت استخوانی اعلام کرد.

به گفته این کارشناس، در ادامه مطالعات آزمایشات FT_IR و XRD برای تجزیه و تحلیل های عناصر تشکیل دهنده استخوانی انجام گرفت که با توجه به نتایج حاصله تحلیل های ساختار کریستالی استخوان را برای کارشناسان مطرح کرد.

وی افزود: در ادامه تحقیقات، مطالعات بافتی و سلولی با کمک میکروسکوپ های الکترونی صورت گرفت تا بتوان تغییرات بافتی که در طی سالیان سال ایجاد شده است را برای کارشناسان نمایش دهد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج