استفاده از گوریلا گلس در فورد جی تی
ابر ماشین فورد جی تی قطعا طیف گسترده ای از پیشرفته ترین تکنولوژی ها را در خود خواهد داشت: موتور توربوی دوگانه، بدنه ای از جنس فیبر کربنی و البته شیشه ای که به لطف همکاری کمپانی سازنده اش با شرکت Corning از گوریلا گلس ساخته می شود.
بله، این همان فناوری به خدمت گرفته شده در نمایشگر دستگاه های موبایل است که از ایجاد هرگونه خط و خش روی آنها جلوگیری می کند.
شیشه ترکیبی و چند لایه یاد شده (متشکل از چندین نوع شیشه) قرار است که هم در قسمت جلویی این ماشین مورد استفاده قرار گیرد و هم قسمت عقب آن تا علاوه بر پایین آوردن وزن کلی خودرو (که این مساله در ابرماشین های ساخته شده برای مسابقه اهمیت بالایی دارد)، استحکام کلی اش را نیز افزایش دهد و امکان ایجاد خط و خش روی شیشه آن را به حداقل برساند.
یکی دیگر از دلایل کاربرد گوریلا گلس برای تولید شیشه جلویی خودروی فورد جی تی آن است که در صورت بروز سوانح رانندگی، تکه های شیشه بیش از اندازه به اطراف پرت نشوند.
اما در مورد خودروی مورد بحث باید بگوییم که قرار است از نوع سه لایه این شیشه ها بهره بگیرد: لایه نخست که استحکامی هم سطح با استانداردهای تعیین شده در صنعت خودرو را دارد؛ «یک لایه میانی ساخته شده از پلاستیک حرارتی که قابلیت جذب صدا را دارد» و در نهایت لایه شیشه ای بیرونی که در برابر ضربه مستحکم شده است.
همه اینها چه معنایی می توانند داشه باشند؟ شیشه ای که مجموعا ۳۲ درصد از آنچه در خودروهای دیگر مورد استفاده قرار می گیرد سبک تر است و در عین حال، به خاط بهره مندی از تکنولوژی های پیشرفته شیشه سازی شرکت Corning مقاومت بیشتری را در برابر آسیب از خود نشان می دهد.
محصول کار آنطور که در گزارشات آمده بین ۲۵ الی ۵۰ درصد باریک تر است و ضخامتش تنها ۳ الی ۴ میلیمتر برآورد گردیده و سطح استحکام آن نیز دست کم برابر با شیشه های لمینیت است.
در هر حال، امید می رود که همکاری شرکت های فورد و Corning در نهایت به کم شدن هزینه ساخت این نوع شیشه ها منجر شود و در نهایت علاوه بر ابرماشین ها شاهد استفاده از این تکنولوژی در اتومبیل های مقرون به صرفه و ارزان قیمت هم باشیم.
ارسال نظر