۲۷۲۶۱
۷ نظر
۵۰۰۶
۷ نظر
۵۰۰۶
پ

تریلیاردر مشهوری که بازداشت شد کیست؟

"ز" در یکی از آخرین اقدامات خود در سال گذشته، تلاش کرد کارخانه فولادگسترش تبریز که در بناب واقع شده و به بهانه تامین مواد اولیه مورد نیاز آن درخواست شمش کرده، به قیمت بسیار بالایی به یک هولدینگ بانکی تازه‌تاسیس بفروشد.

اعتدال: در پی انتشار خبر بازداشت "مه آفرید شماره ۲ " در رسانه ها، این سوال در افکار عمومی پیش آمد که صاحب ثروت افسانه ای ۱۲ هزار میلیاردی کیست و چگونه و با حمایت چه کسانی و با کدام رانت، طی ۱۰ سال به یک کلان سرمایه دار تبدیل شد؟



برای پاسخ به این پرسش مروری داریم بر فعالیتهای این ابر سرمایه دار که از او به عنوان کسی یاد می شود که "مه افرید انگشت کوچک اوست"
گفتنی است به علت منع قانونی از انتشار مشخصات و تصویر این تریلیاردر مشهور تبریزی معذوریم!

"م. ز. م" که اولین بار نام او تحت عنوان "خریدار خودروی شخصی رئیس جمهور" بر سر زبان ها افتاد، از چند سال قبل با استفاده از مشاوره و رانت های یک مجری مشهور رسانه ملی که کمک شایانی به وی برای اخذ وام های کلان بانکی نمود، وارد بازار بورس، فولاد، خودرو و معدن کشور شد.

این فرد جزو 10 کلان سرمایه دار کشور به حساب می آید که 24 و 30 درصد سهام دو بانک مطرح کشور را در اختیار دارد؛ خرید سهام این دو بانک در حالی توسط این فرد انجام شد که وی به عنوان یکی از بزرگترین بدهکاران به سیستم بانکی کشور مطرح می باشد.


فروردین ۱۳۹۰ بود که هفته نامه "۹ دی" متعلق به حمید رسایی از نمایندگان حامی دولت در مجلس هشتم با انتشار مطلبی درباره "خریدار خودروی شخصی دکتر احمدی نژاد" به میزان اموال و دارایی های "ز" اشاره کرد و بدون ذکر نام وی نوشت: "شنیده شده فردی که اسفند ماه سال گذشته خودروی شخصی رئیس جمهور را به قیمت ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان و به منظور تأمین مسکن معلولان به مزایده گذاشته شده بود، خرید.

وی در سال‌های گذشته تنها دارائیش یک سوله بوده که به عنوان انبار و کارهای کوچک صنعتی استفاده می‌کرده است. به تدریج نامبرده از طریق ارتباطات مختلف دولتی به ثروت کلانی دست پیدا می‌کند.

گفته می ‌شود وی که جزو ۱۰ سرمایه دار برتر کشور است و در کارخانه‌های فولاد سهام دارد اما در عین حال قریب به ۱۲۰۰ میلیارد به شبکه‌های بانکی بدهکار است، با هماهنگی بقایی و کمک عبدالله گل رئیس جمهور ترکیه توانست امتیاز تاسیس و مدیریت این شرکت هواپیمایی (آتا) را بگیرد."

سال گذشته، دایره حقوقی بانک "م " که گفته می شود صدها میلیارد تومان طلب معوق از این فرد دارد حکم جلب وی را گرفت اما این بدهکار بزرگ توانست با رایزنی و لابی های فراوان خود را از چنگال عدالت رها کند.
آقای "ز" به مدد رانت های خاص و وام های کلان بانکی، به بازارهای مالی و صنایع بزرگ کشور مانند خودرو ، فولاد و معدن راه پیدا کرده و همه کاره یکی از واحدهای شرکت بزرگ ساخت خودرو در کشور و نزدیک به 10 شرکت مهم فولادی می شود و اکنون نیز در اوقات فراغت خود به سراغ فعالیتهای گردشگری نیز می رود.

وی که ارتباطات عمیق و گسترده و استراتژیکی با یک جریان منحرف اعتقادی، فرهنگی و سیاسی دارد، در اندک زمانی توانست مجوز تاسیس یک شرکت هواپیمایی را به دست آورد و بدون داشتن مسئولیت مشخص دولتی به دیدار یکی از مقامات ارشد ترکیه فرستاده شد! تا مجوز پروازهای خود به فرودگاه آتاتورک استانبول را که در انحصار دولت ترکیه است، دریافت نماید.
آقای "ز" سپس ضمن برقراری پیوند عمیق تر با نزدیکان چهره جنجالی دولت و آقازاده یکی از چهره های مطرح اقتصادی ، اقدام به ثبت و تاسیس شرکتی به شماره۳۹۰ ... می نماید تا با سوء استفاده هر چه بیشتر از رانت های دولتی بتواند سرمایه گذاری های مشترک بیشتری را انجام دهد.

نفوذ این فرد در یکی از بانک های تازه تاسیس کشور به گونه ای بود که این بانک که سرمایه آن کمتر از ۲۰۰ میلیون دلار بود، برای نامبرده که صاحب دو کرسی هیئت مدیره آن است ضمانت نامه ای به مبلغ ۸۰۰ میلیون دلار در وجه یکی از سازمان های وابسته به وزارت صنایع صادر کرد که کاملا خلاف قانون است اما نکته جالب در این قضیه، عدم مخالفت بانک مرکزی و سازمان بازرسی کل کشور با این کار بود.

گفته می شد "ز.م" که فعالیت های اقتصادی اش را از یک سوله ۵۰۰ متری آغاز کرد، عضو کمیته مالی ستاد انتخاباتی یک جریان سیاسی خاص بود، در جریان یکی از سفرهایش بعد از انتخابات به چند کشور اروپایی، یکی از چهره های مطرح جریان مذکور او را همراهی کرده است.
از همان ابتدای انتشار اخبار مربوط به فساد بزرگ بانکی در کشور، مشخص بود که دامنه و زوایای فراوان این اتفاق عجیب، پس لرزه های مختلفی را به همراه خواهد داشت .
اما شاید سوال مهمی که در ذهن برخی افراد و رسانه ها شکل گرفته بوده، این باشد که چطور مدیران با سابقه و اهل اقتصاد برخی بانک های خصوصی حاضر شده اند تن به ریسک داده و وارد چرخه فساد و زد و بند با یک ویژه خوار ۴۵ ساله شوند؟ موضوعی که قطعا پاسخ آن تنها به تلاش برای سود بیشتر خلاصه نخواهد شد.

وی همچنین ضمن برقراری پیوند عمیق تر با نزدیکان چهره جنجالی دولت که موجب سفرهای چندین باره مسئولان ارشد اجرایی کشور به کارخانجات تحت مالکیت وی شده، همراه با آقازاده یکی از چهره های مطرح اقتصادی اقدام به ثبت و تاسیس شرکتی گردشگری کرده تا با سوء استفاده هر چه بیشتر از رانت های دولتی بتواند سرمایه گذاری های مشترک بیشتری را انجام دهد.


هرچند "م. ز" با اشاره به ارتباطات نزدیک خود با برخی مسئولان ارشد دولتی، عملا پیگیری حقوقی دریافت معوقات توسط بانک های دولتی را پشت سر خود احساس نمی کند اما وی در گفتگوی غیررسمی خود با برخی اهالی رسانه در غرب کشور، راز موفقیت خود را در یک جمله خلاصه کرده است: "سعی می کنم زیاد جلوی چشم نباشم."

"ز" در یکی از آخرین اقدامات خود در سال گذشته، تلاش کرد کارخانه فولادگسترش تبریز که در بناب واقع شده و به بهانه تامین مواد اولیه مورد نیاز آن درخواست شمش کرده، به قیمت بسیار بالایی به یک هولدینگ بانکی تازه‌تاسیس بفروشد.
این بدهکار بانکی برای احداث این کارخانه حدود هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی اخذ کرده اما آنگونه که کارشناسان گفته‌اند، کارخانه مذکور را با هزینه‌ای کمتر از ۷۰۰ میلیارد تومان و البته با بهره‌مندی از خدمات مشاوران و پیمانکاران غیر مطرح بخش فولاد ترکیه و با استفاده از تجهیزات فرسوده و تکنولوژی قدیمی در موقعیتی بسیار نامناسب به دلیل دوری از منابع و معادن بنا کرده است.


وی در مرداد ماه سال 90 خواستار واگذاری سهمیه ماهانه 65 هزار تن شمش تولید کارخانه فولاد خوزستان شده بود که با وجود موافقت دفتر رئیس جمهور به دلیل انتشار اسناد آن در رسانه‌ها، عملیاتی نشد اما وی حدود دو هفته قبل تقاضای خود را این بار برای دریافت 500 هزار تن شمش تولیدی کارخانه مذکور مطرح کرد که از مابه‌التفاوت 130 تومانی قیمت آن در بازار، رقم کلانی به دست می‌ آید.

در حالی با این تقاضا موافقت شده که مسئولان وزارت صنایع نسبت به تبعات واگذاری حدود 70 درصد تولیدات فولاد خوزستان هشدار داده و این اقدام را به دلیل افزایش نرخ بیکاری ناشی از نابسامانی وضعیت 70 کارخانه که قطعا نمی توانند با 30 درصد تولیدات باقیمانده فعالیت کنند و همچنین اخلال در شبکه تولید کشور، مغایر با مصالح ملی دانستند.


اکنون که پدر خوانده گروه آریای شماره ۲ بازداشت شده، هرچند اخبار غیر رسمی از آزادی وی با قید وثیقه خبر می دهند، افکار عمومی منتظر اقدام جدی دستگاه قضایی در رسیدگی به تخلفات نامبرده و حامیان پشت پرده او و اجرای عدالت در خصوص ویژه خواری است که با کمک های مسئولان دولتی که با شعار عدالتخواهی و مبارزه با فساد و رانت خواری بر سر کار آمده، ثروت هنگفتی را به صورت بادآورده به دست آورده است.
مردم انتظار دارند با بررسی دقیق و کارشناسانه عملکرد این فرد در ابعاد اقتصادی و ارتباطی و نیز اعتقادی توسط مسئولان دستگاه های نظارتی و امنیتی و قضایی، ابعاد و اشکال جدید و البته بسیار مهم فساد با پشتوانه برخی مسئولان را مکشوف کرده و به اطلاع مردم برسانند.

همچنین انتظار می رود با مکشوف شدن تار وپود به هم تنیده و رگ های حیات جریان انحرافی و فتنه و گروه هایی مانند گروه آریا از سوی مردم و مسئولان دلسوز قضایی و نظارتی و امنیتی و بررسی همه جانبه و کارشناسی عملکرد پدر خوانده و عوامل گروه آریای 2، مسیر رشد و بالندگی معنوی، فرهنگی، اخلاقی و اقتصادی ایران اسلامی از خس و خاشاک پاک شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ماهان

    دمش گرم
    این کار کمی نیست
    خیلی دردسر داره

  • بدون نام

    الفاتحه

  • سپهر

    محمد رضا زنوزي مطلق

  • hamid

    آقاي زنوزي خيلي براي تبريز خدمت كرده . و براي مردم تبريز قابل احترام مي باشد .برين دنبال اونايي كه اختلاص ميكنند نه براي اين كه داره براي مردمش خدمت ميكنه خوبه خودتون نوشتين كه چقدر كار مفيد ( شركت هواپيمايي و ... ) انجام داده

  • بیژن دهکردی

    استفاده از اینیسال بجای بکار بردن اسم کامل اشخاص در متن اخبار ، یک روش حرفه ای در روزنامه نگاری نیست.
    اگر اخبار داده شده صحت دارد ، اسامی کامل افراد مربوط به خبر میباید ذکر شود.
    با احترامات

  • بدون نام

    این بنظرم گروه عبدالله الاسلام 2 هستش نه؟

  • زن ایرانی

    متاسفانه ما عادت کردیم که همیشه با نتایج بجنگیم و صبر کنیم تا اتفاق بیافتد بعد هیاهو کنیم و به زمین و آسمان بند کنیم و افراد و جریانهای ساخته ذهن خود را مقصر جلوه دهیم و سپس با خشم بخواهیم که مقصران را به سزای عمل خود برسانند . اما من پیشنهاد می کنم به علت ها بیاندیشید ، چگونه این زمینه فراهم شد که این افراد بتوانند از موقعیت ها استفاده کنند و اینگونه رشد کنند و بزرگ شوند به طوری که حتی همداستانهای خود را به وحشت بیاندازند ؟!! آیا وقت آن نرسیده که بفهمیم علاج کار در متهم کردن و شعار دادن و هوچی گری نیست و باید ریشه ها را خشکاند و سیستم را به گونه ای طراحی کرد که اصولا کسی نتواند چنین اعمالی انجام دهد . بهتر نیست که به جای مبارزه با معلول ، علتها را ریشه کن کنیم ؟؟؟؟؟

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج