۲۶۳۸۳۵
۵ نظر
۵۰۱۰
۵ نظر
۵۰۱۰
پ

آیت الله مصباح: برخی دموکراسی را وحی منزل و مقدس‌تر از همه مقدسات می‌دانند

عضو خبرگان رهبری با اشاره به این‌که دلایل متعددی وجود دارد که ولی‌فقیه در زمان غیبت، به عنوان نائب امام عصر (عج) به شمار می‌رود و اطاعت از وی واجب است، گفت: اما عده‌ای خود را به غفلت می‌زنند و دموکراسی را همچون وحی منزل و مقدس‌تر از همه مقدسات می‌دانند.

پایگاه خبری انتخاب: رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره)، با اشاره به اين‌که حق حاکميت بر مردم تنها براي خدا و کساني است که از خداوند اجازه حکومت داشته باشند، اظهار داشت: طبق آيه قرآن، اطاعت از پيامبران هم به اذن خدا واجب است؛ يعني اگر اذن خداوند نباشد، از انبيا هم نمي توان تبعيت و پيروي کرد.

وي با بيان اين‌که اختلاف اصلي شيعه و سني آن است که آيا جانشين پيامبر (ص)، بايد توسط خداوند تعيين شود يا مردم بايد کسي را انتخاب کنند، ادامه داد: شيعه معتقد است که خدا، بعد از پيامبر (ص)، دوازده نفر را به عنوان امام تعيين کرده است، و وظيفه شيعه در زمان غيبت اين است که به ولي فقيه و حاکم شرع رجوع کند.

عضو خبرگان رهبري با اشاره به اين‌که دلايل متعددي وجود دارد که ولي‌فقيه در زمان غيبت، به عنوان نائب امام عصر (عج) به شمار مي‌رود و اطاعت از وي واجب است، ادامه داد: اما عده‌اي خود را به غفلت مي‌زنند و دموکراسي را همچون وحي منزل و مقدس‌تر از همه مقدسات مي‌دانند.

وي با اشاره به اين‌که امام (ره) مسئله ولايت‌فقيه را احيا کرد، ادامه داد: در زماني که مردم از يک پاسبان ساده مي‌ترسيدند و خود را مجبور به اطاعت مي‌ديدند، يک روحاني عمامه به سر خطاب به شاه گفت: اگر خلاف احکام اسلامي عمل کني، تو را بيرون خواهم انداخت؛ و چنين کاري را هم کرد.

عضو خبرگان رهبري ادامه داد: از زمان امام حسن (ع) تا امروز، هرگز اين موقعيت فراهم نشده بود که در جامعه اسلامي يک حاکم مشروع در رأس حکومت قرار گيرد، چرا که بني اميه و بني عباس ائمه (ع) را خانه نشين کرده، حق آنان را غصب کردند، و بعد از آن نيز سلاطين جور حکومت کردند؛ اما بعد از ۱۳۰۰ سال که در همه عالم اسلام، يک حکومت مشروع وجود نداشت، خداوند به دست امام (ره) اين حکومت مشروع را به وجود آورد؛ و اين نعمتي است که دست کم در زمان غيبت، به هيچ کشور اسلامي داده نشده است.

آيت الله مصباح يزدي با تأکيد بر لزوم شکر اين نعمت، ادامه داد: در دوران طاغوت، متدينين، پولي که از دولت مي‌گرفتند را حرام دانسته و براي استفاده از آن از مرجع تقليد خودشان اجازه مي‌گرفتند؛ اما امروز همان پست و مقام در نظام اسلامي، نه تنها پولش جايز بلکه خدمت در آن پست، عبادت به شمار مي‌رود؛ همان‌گونه که در زمان شاه، جوانان از خدمت سربازي فرار مي‌کردند، اما بعد از انقلاب، نوجوانان شناسنامه‌هاي خود را دست کاري مي‌کردند که سنشان بيشتر به نظر بيايد و بتوانند به جبهه بروند؛ و اين تفاوت ناشي از نعمت انقلاب اسلامي است.

عضو خبرگان رهبري با اشاره به اين‌که خدمت به مردم، آن هم مردم مسلماني که مشکلات زيادي را تحمل کرده و با ايثار و فداکاري نظام خود را حفظ کردند، بهترين کارهاست، ادامه داد: بايد سعي کرد حقوق مردم ادا شود و مشکلاتشان برطرف شود. بسياري از مشکلات، ريشه در برخي آداب و رسوم غلط دارد؛ و چنين مشکلاتي را يک روزه يا به زور نمي توان حل کرد؛ بلکه بايد به تدريج و با محبت و صبر و تفکر، آن‌ها را اصلاح کرد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    دموکراسی یعنی عدالت...یعنی برابری!!!
    در اسلام آمده حتی حاکم یک کشور و یک شخص معمولی هم در پیشگاه قاضی باید یکسان نگریسته شوند... اگر پیامبر فرقی بین عرب و عجم نمیگذاشت آیا اسلام در ایران مورد قبول قرار میگرفت؟ این یعنی بزرگترین دغدغه ی بشر (دین) هم به واسطه دموکراسی و عدالت مورد پذیرش قرار میگیرد...پس دموکراسی جایگاه بسیار بالایی دارد جناب آقای مصباح.

  • کیوان

    اینطور نیست مقدسات بالاتر از هر چیزی است اما تمامی مقامات کشور از بالاترین مقام گرفته تا بقیه باید پاسخگو باشند و هیچ حریم امنی نباید برای هیچ مقامی قائل شد و همه موظف به پاسخگویی مصاحبه با روزنامه ها و پاسخ به سوالات مردمی می باشند.

  • کاربر

    حق حاکميت بر مردم؟؟ حق حاکمیت هر کسی فقط بر عهده همون شخص هست. هر آدمی از طرف خدا دارای عقل و شعور است و مختار و صاحب اختیار اعمال خودش.انسانها ذاتا خداپرست هستند و نیازی به جبر و زور نیست.اعتقاد هیچ ربطی به دوره پادشاهی و یا غیره نداره. کما اینکه دین و اعتقادی که الان بهش پایبند هستیم از پدران و مادران و نسل های قبل ما به ما منتقل شده است. چه بسا در گذشتگان اعتقادات محکم تر و بایه ای تر از نسل امروز بوده. یکم بدون موضع و بدون شعار فکر کنیم.

  • کاربر

    در زمان شاه، جوانان از خدمت سربازي فرار مي‌کردند، ???
    نه جناب مصباح. همان جوان هایی که میگین از سربازی فرار میکردن انقلاب کردن و بعد هم رفتن از ایران دفاع کردن و جنگیدند. نمونه اش شهید دوران. و خیلی های دیگه.
    برای
    اونایی نگران باشین که الان فراریا بهتره بگیم خرید و فروش میکنن و دیگه خبری از اون شجاعت و از خود گذشتگی نیست.
    انسانیت به دین نیست. خدمت به انسانها هم درجه بندی نداره. به هر کی که نیازمند کمک باشه باید کمک کرد.
    چرا انقدر مسائل رو میخواهید به دین ربط بدید؟ بابا شعور انسان خودش تشخیص میده درست رو از نا درست. دموکراسی مهمترین اصل دهکده جهانی و قرن حاضر است. و به هیچ شکلی نمی توان انکارش کرد.

  • کاربر

    کسانی که به جبهه رفتند همه جوونا و نوجوونای نسل قبل از انقلاب بودند . یادتون رفته؟

    نسل الان که......
    انشالا که جنگ نشه هیچوقت

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج