آملی لاریجانی:
توقع برخی از برجام فراتر رفته است
صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه، سهشنبه ۱۲ آبان سفر ۳ روزه به استان مازندران را آغاز کرد.
رئیس قوه قضاییه در این سفر با جمعی از خانواده شهدا و ایثارگران، روحانیون و ائمه جمعه و جماعات، نخبگان و اساتید دانشگاهها و خانواده بزرگ دستگاه قضا در استان مازندران دیدار کرد و همچنین در شورای اداری این استان نیز شرکت کرد.
آیت الله آملی لاریجانی در این دیدارها به مهمترین مسائل حقوقی، سیاسی و قضایی کشور از جمله استقلال قوا، برجام و موضوع سوریه پرداخت که در این نوشته بخشی از این سخنان گردآورده شده است.
گزیده اظهارات آملی لاریجانی در جلسات مختلف در استان مازندران را به نقل از فارس میخوانیم:
(در جمع خانواده دستگاه قضا در استان مازندران) بر اساس اصول متعدد در قانون اساسی قوه مجریه حق دخالت در دستگاه قضا را ندارد.
در قانون اساسی در اصول متعدد به بحث استقلال دستگاه قضا و وظایف این قوه اشاره شده است و بر اساس این اصول قوه قضائیه از قوای دیگر مجزا شده است و استقلال دارد که البته این استقلال به معنای این است که قوا جزایر از هم گسسته باشند اما در انجام وظایفشان استقلال دارند.
بر اساس همین اصول است که میگوییم قوه مجریه هر چند که در قانون اساسی به عنوان مجری قانون اساسی شناخته شده است اما حق دخالت در دستگاه قضا و امورات این قوه را ندارد.
بر اساس اصل ۱۵۶ قانون اساسی ۵ وظیفه مهم برعهده دستگاه قضایی کشور گذاشته شده است. این وظایف عبارتند از رسیدگی و صدور حکم، ادای حقوق عامه و گسترش آزادی مشروع، نظارت بر حسن اجرای قانون، کشف جرم و اقدام مناسب برای پیشگیری از وقوع جرم است.
یکی از مهمترین بحثهایی که بهعنوان وظیفه بر عهده دستگاه قضایی گذاشته شده است نظارتهای قوه قضاییه بر عملکرد دستگاه مجریه است. برای مثال دیوان عدالت میتواند مصوبات و آییننامههای دولت را آنجایی که خلاف مقررات و قوانین باشد ابطال کند که این اختیار بسیار مهم است.
(در جلسه شورای اداری استان مازندان) در موضوع برجام کمکهای زیادی به دولت کردیم و دولتیها نیز به این موضوع اذعان دارند، این در حالی است که ما با برخی از مواد برجام مشکل داشتیم اما در چارچوبهای نظام از دولت حمایت میکنیم.
تعامل میان قوا تعامل بسیار خوبی در طول سالهای اخیر بوده است هرچند قوه قضاییه مستقل است اما همچنان تعامل خود را با سایر قوا دارد.
متأسفانه برخی توقعشان از برجام و دولت فراتر رفته است و این درست نیست زیرا خیلیها، خیلی چیزها دلشان میخواهد که قرار نیست محقق شود.
ما میدانیم که فشار اجرایی بر دوش دولت است و اینکه برخی میگویند دولت فقط کارش مذاکره کردن شده است غیر منصفانه است.
چرا حرفهای غیر اعتدالی میزنیم متأسفانه امروز همه به دولت حمله میکنند اما ما تا وقتی که دولت در چارچوبهای نظام عمل کند دولت را حمایت خواهیم کرد.
حاشیهسازی به هیچ عنوان به نفع دولت نیست زیرا کشور امروز نیاز به عقل و تدبیر دارد و مسائل پسابرجام هم نیازمند مدیریت است.
امروز اقتداری که جمهوری اسلامی به دست آورده است در منطقه مثالزدنی است، این در حالی است که همه دشمنان نظام همه تلاش خود را به کار بستهاند تا این نظام را از پای درآورند چرا که ایران به کابوسی برای آنها تبدیل شده است.
جمهوری اسلامی ایران بر همه تئوریها خط بطلان کشید و نظام مردمسالاری را بر مبنای اسلام پایهریزی کرد. در جایی که لیبرالیسم قرنها تلاش کرده بود تا دنیا را فتح کند.
در سالهای بعد از انقلاب همه مخالفان نظام جمهوری اسلامی با انواع دسیسهها نظیر تحریک قومیتها، فعالیت منافقین، تحریمهای فزاینده، ترور شخصیتها و جنگ تحمیلی تلاش کردند نظام جمهوری اسلامی را از پای بیندازند اما کشور ایستاد و امروز به اقتداری مثالزدنی دست یافته است و یک کابوس برای دشمنان محسوب میشود.
حتی امروز که دشمنان نظام از خود نرمشی کوچک نشان دادهاند باز هم در پشت صحنه به دشمنیهایشان ادامه دادهاند و ادامه میدهند.
(در جمع روحانیون و ائمه جمعه استان مازندران) جمهوری اسلامی برای حکومتهای منطقه و دولتهای سلطه به دلیل نحوه اعتقادات یک زلزله بود، جمهوری اسلامی نظامی را پایهریزی کرد که در آن زمان نو و بیبدیل بود و یک زلزله اعتقادی محسوب میشد.
فیلسوفان پیشبینی میکردند که جدایی دین از سیایت و زندگی مردم رخ خواهد داد اما خودشان بعد از چند سال به این نتیجه رسیدند که دین در حال بازگشت به زندگی بشر است و سکولاریسم با این همه پشتوانه فکری به نتیجهای که میخواسته نرسیده است.
علاوه بر اینکه انقلاب یک تجربه نو بود نه تنها ثابت کرد دین در سرنوشت انسانها نقش دارد بلکه دین را به منصه ظهور در زندگی انسانها رساند.
(در جمع نخبگان و اساتید دانشگاههای استان مازندران) غربیها یک نحوه حیاتی را برای زندگی غربی تعیین کردهاند که با نحوه زندگی اسلامی متفاوت است اما باید به این نکته پرداخت که چه چیزی بحث تجدد را دامن زده و باعث شده تا این همه گسترش پیدا کنید.
مغرب زمین با این تجدد و مدرنیته نحوه حیاتی را شکل داده و درصدد است تا این نحوه حیات را به سایر کشورها تحمیل کند، غرب با فیلمهایی که میسازد یا رمانهایی که مینویسند تلاش میکنند تا این نحوه حیات را القا کنند، ما در فضای ایمانی باید آگاهانه ورود کنیم البته تفکر را باید با تفکر جواب داد و برای پاسخ به هر کدام باید از ابزار خودش استفاده کرد.
نحوه حیاتی که قرآن برای انسان عرضه کرده نحوه حیاتی غیر از غربیهاست و این ضرورت دارد که ما برای روشنگری و تبیین این نحوه حیات قرآنی تلاش کنیم، در قرآن در تعابیر مختلف به این موضوع اشاره شده است برای مثال آمده است که اگر انسان عمل صالح انجام دهد آن را به حیات طیبه زنده میکنیم، پس در اینجا مشخص میشود که یک نحوه حیات طیبه وجود دارد که باید به سراغ شناخت آن رفت.
ما از مقاومت سوریه حمایت میکنیم و از گفتن این حمایت هم واهمه نداریم زیرا نمیتوانند ما را بترسانند، غربیها نمیتوانند ما را تسلیم کنند زیرا مومن تسلیم نمیشود مگر در برابر خداوند متعال.
امام راحل فرموده بودند که من یقین دارم شما همه کشورهای استکباری را شکست خواهید داد، وقتی امام فرمودند آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند نه به لحاظ اینکه آنها نتوانند یک بمب بزنند بلکه نتوانستند این نظام را از پا بنشانند.
در موضوع سوریه شما دیدید که همه تلاش داشتند سوریه و جبهه مقاومت را شکست بدهند اما رهبری گفتند که اگر سوریه شکست بخورد تنها سوریه شکست نخورده بلکه امنیت داخل کشور منوط بر پیروزی سوریه است،آمریکاییها تازه بعد از سالها فهمیدهاند که ایران در موضوع سوریه نقش کلیدی دارد و باید حضورش جدی گرفته شود.
ارسال نظر