۲۶۱۳۳
۷ نظر
۵۰۰۵
۷ نظر
۵۰۰۵
پ

زاینده رود تا پایان سال خشک خواهد ماند

۶۰۰ میلیون متر مکعب کسری آب در این حوضه وجود دارد و مطالعات انجام شده نشان می‌دهد تا سال ۱۴۱۰ این میزان به یک میلیارد متر مکعب افزایش یابد.

ایسنا: مدير دفتر بهره‌برداري و نگهداري از تاسيسات شرکت آب منطقه‌اي استان اصفهان با اشاره به اینکه خشکی رودخانه زاینده رود تا اواخر سال جاری ادامه می‌یابد، گفت: نیروگاه سد زاینده رود در یک ماه آینده از کار می‌افتد و راه اندازی مجدد آن حتی در فصل پاییز سال‌جاری امکان پذیر نخواهد بود.

علی بصیرپور روز گذشته (پنج شنبه) در حاشیه بازدید یک روزه خبرنگاران از سد زاینده رود با اشاره به اینکه بحران آبی استان اصفهان ناشی از همزمانی بروز چند عامل مختلف است، اظهارکرد: موقعیت اقلیمی استان، عدم تعادل بین منابع و مصارف آب، وقوع دوره‌های خشکسالی و ترسالی، تغییر اقلیم و عدم مدیریت یکپارچه و به هم پیوسته منابع حوضه آب از علل بروز بحران آبی در استان اصفهان است.

وی با بیان اینکه پس از احداث سدزاینده رود در منطقه اصفهان بارگذاری‌های بسیاری مانند استقرار صنایع ملی در استان اصفهان صورت گرفت، افزود: توسعه صنعت موجب رشد غیرقابل پیش بینی جمعیت در استان اصفهان شد.

۶۰۰ میلیون متر مکعب کسری آب حوضه زاینده رود

مدير دفتر بهره برداري و نگهداري از تاسيسات شرکت آب منطقه‌اي استان اصفهان با اشاره به اینکه هم اکنون نیازهای تعهد شده حوضه زاینده رود دو میلیارد و ۱۵۰ میلیون مترمکعب است در حالی که کل منابع آبی این حوضه یک میلیون و ۵۷۰ متر مکعب است، بیان کرد: ۶۰۰ میلیون متر مکعب کسری آب در این حوضه وجود دارد و مطالعات انجام شده نشان می‌دهد تا سال ۱۴۱۰ این میزان به یک میلیارد متر مکعب افزایش یابد.

بصیرپور ادامه داد: تا سال ۱۳۷۶ منابع آب زاینده رود از مصارف آن بیشتر بوده اما از سال ۱۳۷۷ با توجه به وقوع خشکسالی و توسعه در این حوزه تعادل میان منابع موجود و مصارف آب با مشکل مواجه شده است.

وی با بیان اینکه خشکسالی اخیر طولانی مدت ترین دوره خشکسالی ثبت شده در حوضه زاینده رود است، تصریح کرد: علاوه بر خشکسالی بررسی ضریب برفی دوره‌های ۱۰ ساله در استان اصفهان نشان می‌دهد در ۴۰ سال گذشته میزان نزولات برف در این حوضه به شدت کاهش پیدا کرده است.

مدير دفتر بهره برداري و نگهداري از تاسيسات شرکت آب منطقه‌اي استان اصفهان مدیریت یکپارچه و به هم پیوسته منابع آبی را در یک حوضه با اهمیت دانست و گفت: مدیریت یکپارچه تا سال ۸۴ در حوضه آبی زاینده رود وجود داشت اما با تصویب لایحه‌هایی در همین سال توسط مجلس شورای اسلامی این مدیریت یکپارچه منتفی شد.

۹۳ درصد حوضه آبی زاینده رود در استان اصفهان قرار دارد

بصیرپور با اشاره به اینکه ۹۳ درصد حوضه آبی زاینده رود در استان اصفهان و هفت درصد آن در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است، تصریح کرد: زاینده رود تنها یک سوم مساحت استان اصفهان را پوشش می‌دهد اما علاوه بر تامین نیازهای آبی این استان مسؤول تامین نیاز استان‌های همجوار مانند استان یزد نیز می باشد.

وی با بیان اینکه تنها پنج درصد مساحت حوضه آبی زاینده رود قابلیت تولید آب دارد، افزود: عاقلانه نیست که پنج درصد از مساحت حوضه که قابلیت تولید آب دارد تحت نظر یک مدیریت قرار گیرد اما توزیع آب در چهار استان برعهده یک مدیریت دیگر باشد.

مسؤولان بر لزوم مدیریت یکپارچه اتفاق نظر دارند

مدير دفتر بهره برداري و نگهداري از تاسيسات شرکت آب منطقه‌اي استان اصفهان با اشاره به اینکه مسؤولان مربوطه در استان‌های اصفهان، چهارمحال بختیاری و شرکت مدیریت منابع آب ایران بر لزوم مدیریت یکپارچه منابع آب حوضه زاینده رود اتفاق نظر دارند، تصریح کرد: طرح‌هایی برای رفع مدیریت دوگانه حوضه زاینده رود پیش بینی شده است که اگر به نتیجه نرسد بحرانی آبی در این حوضه شدت می‌یابد.

بصیرپور با بیان اینکه میزان بارندگی در پنج سال اخیر در حوضه زاینده رود به نسبت میزان متوسط بلند مدت، سالانه ۲۰ تا ۴۵ درصد کاهش یافته است، اذعان کرد: حجم ورودی آب زاینده رود نیز سالانه ۲۰ تا ۵۰ درصد کاهش یافته است و سه تا سه و نیم میلیارد مترمکعب از میزان آبی که باید در پنج سال اخیر وارد حوضه زاینده رود می‌شده کاسته شده است.

وی با اشاره به افزایش یازده درصدی بارندگی استان اصفهان در سال جاری نسبت به متوسط بلند مدت اظهارکرد: اگرچه میزان بارندگی‌ها در سال جای در مناطق خشک استان مانند اردستان، خور و نایین ۶۵ درصد افزایش یافته اما در حوضه گاوخونی بارش‌ها نسبت به میزان بلند مدت ۲۰ درصد کاهش داشته است.

مدير دفتر بهره‌برداري و نگهداري از تاسيسات شرکت آب منطقه‌اي استان اصفهان ادامه داد: با وجود افزایش۱۷۳ درصدی میزان بارندگی در شهر اصفهان نسبت به سال گذشته و ۲۳ درصدی نسبت به متوسط بلند مدت اما در حوزه چلگرد که مسؤول تامین آب تمام استان است بارندگی ها نسبت به میانگین بلند مدت ۲۴ درصد کاهش داشته است.

حجم آب وارد شده به سد زاینده رود در بدترین شرایط قرار دارد

بصیرپور با بیان اینکه حجم آبی وارد شده به سد زاینده رود تا پایان خردادماه سال جاری۷۲۰ میلیون مترمکعب می‌باشد که بدترین حالت را در چهار سال گذشته داشته است، اضافه کرد: آثار خشکسالی در استان اصفهان در پنج سال گذشته با مدیریت مطلوب ذخایر آب تنها در دو سال مشاهده شد.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه اجرای برنامه ریزی‌های انجام شده برای توزیع آب در سال ۹۰ - ۹۱ با هدف بروز خشکسالی جزئی انجام گرفت اما به دلیل تداوم خشکسالی محقق نشد، خاطرنشان کرد: عدم تخصیص آب به کشاورزان شرق اصفهان و خشک شدن ۴۰ هزار هکتار محصول غله این کشاورزان برای رفع تامین آب شرب در ستاد بحران مورد استقبال قرار نگرفت و ادامه آبرسانی به کشاوزران استان در صورت عدم بارندگی با الزاماتی همراه شد.

مدير دفتر بهره‌برداري و نگهداري از تاسيسات شرکت آب منطقه‌اي استان اصفهان ادامه داد: کاهش ۱۰ درصدی مصرف آب در بخش شرب، کاهش ۲۰ درصدی مصرف آب در بخش صنعت، قطع جریان آب رودخانه زاینده رود از خردادماه سال جاری، تخصیص میزان محدودی آب تنها برای نجات از خشک شدن باغات غرب اصفهان، عدم تامین آب نیروگاه‌های اصفهان و اسلام آباد و کاهش مصرف آب برداشت کنندگان استان چهارمحال و بختیاری از مواردی بود که برای ادامه اجرای برنامه‌های توزیع آب در سال آب ۹۰ - ۹۱ تعیین شد.

بصیرپور اضافه کرد: با توجه به مخاطراتی که ادامه اجرای این برنامه برای تامین آب شرب ایجاد می‌کرد مقرر شد هر دو هفته میزان ورودی ها و خروجی‌ها آب مورد بررسی قرار گیرد تا در صورت ایجاد اختلال در تامین آب شرب آبرسانی به کشاورزان شرق اصفهان متوقف شود.

نگرانی ها برای تامین آب شرب کماکان ادامه دارد

وی با بیان اینکه متاسفانه بررسی‌های اولیه نشان داد، کاهش ذخایر آب ادامه دارد، افزود: در جلسه‌های برگزار شده توسط مسؤولان استانی آبرسانی به کشاورزان ادامه یافت اما نگرانی‌ها برای تامین آب شرب کماکان ادامه دارد و اگر صرفه جویی‌های پیش بینی شده در برنامه محقق نشود این امکان وجود دارد که کمیت و کیفیت تامین آب شرب استان با مشکل مواجه شود.

تامین آب نیروگاه بزرگترین چالش پیش روی استان اصفهان است

مدير دفتر بهره‌برداري و نگهداري از تاسيسات شرکت آب منطقه‌اي استان اصفهان با اشاره به اینکه در سال آبی ۹۱ -۹۲ توزیع آب برای کشت غله در شرق اصفهان انجام نمی‌شود، گفت: برداشت در بالا دست علی رغم همکاری‌ها به شکلی که پیش بینی شده بود انجام نشده است و در حال حاضر عدم تامین آب نیروگاه‌های اصفهان که سال گذشته نیز پیش بینی شده بود از بزرگترین چالش‌های استان اصفهان است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • 120

    در کشورمان اگه سیل هم نیاد باز هم مشکل کم آبی دارند, دیگه چقدر ناله میکنید؟!؟!
    مثلا امسال انقدر بارش داشتیما!!

  • زرد كوه بختيارى

    چشمتون روشن .

  • عسل

    هر وقت خبر از زاینده رود میخونم به کلی حالم عوض میشه.زاینده رود ما الان مرده رود شده اصلا نمیشه از کنارش رد شی از بس بوی ماهی مرده میده من نمیدونم این مسئولین کی به فکر جاره میافتند؟؟چرا آبی این قدر کمه باید به چهار استان بدهیم؟؟
    اوایل سال جاری بارندگی زیادی داشتیم من خودم شنیدم که گفتند ما امسال کمبود آب نداریم !!!!!
    اما بازهم حرف های تکراری ,کاشکی فقط یک نفر از این مسئولین به فکر بودند.
    به امید روزی که دوباره زنده رود, زنده شود.

  • شکیبا

    واای از سونامی نمک دریاچه ی ارومیه گرفته تا زاینده رود !
    مسئولین توروخدایه کاری بکنید !

  • زهرا

    كي زاينده رود پر اب ميشه

  • بختیاری

    ای کاش امسال اونقدربارون وبرف بباره که تمام خشکسالی ها برطرف بشه دعاکنیید دعاکنیید خدابندگانش روهیچ وقت فراموش نمیکنه.

  • بدون نام

    اصفهان اگه سیل هم بیاد باز هم زاینده رود زنده نمیشه چون تموم ابها به سمت قم و یزد و کرمان هدایت میشه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج