سیاست تک فرزندی در چین لغو شد
دولت چین روز پنجشنبه با صدور فرمانی به سیاست «تک فرزندی» در این کشور پس از ۳۵ سال پایان داد.
سیاست تک فرزندی با هدف کنترل و جلوگیری از افزایش جمعیت از سال ۱۹۷۹ در این کشور پهناور آسیایی اجرایی شد و بر اساس آن هر خانواده مجاز به داشتن تنها یک فرزند بود و با متخلفان برخورد می شد.
روزنامه چاینا دیلی روز پنجشنبه در گزارشی به نقل از بیانیه حزب حاکم کمونیست چین نوشت: «از این پس همه زوج های جوان این کشور می توانند دو فرزند داشته باشند.»
براساس این بیانیه و آماری که مشخص است، ۱۰۰ میلیون زوج چینی تحت این سیاست قرار خواهند گرفت و این تعداد از زوجها می توانند از این پس صاحب فرزند دوم شوند.
این در حالی است که دولت چین پیشتر داشتن فرزند دوم را فقط برای زوجینی مجاز کرده بود که خود تک فرزند بوده و سپس با یکدیگر وصلت کرده اند.
چین به دلیل اجرای سیاست تک فرزندی در چند دهه گذشته موفق شد تا از افزوده شدن بیش از ۳۰۰ میلیون نفر دیگر به جمعیت کشور جلوگیری کند.
کمیته ملی سالمندان چین پیشتر گزارشی منتشر کرد که براساس آن، ۲۱۲ میلیون نفر بر جمعیت جامعه مسن این کشور تا پایان سال ۲۰۱۴ میلادی افزوده شد که این تعداد افزایش، ۱۵.۵ درصد کل جمعیت سالمندان کشور را به خود اختصاص داده است.
با اینکه در گزارش یاد شده تاکید شده روند افزایش پیری در کشور تا پایان سال ۲۰۱۵ نیز حتمی است، به نظر می رسد با توجه به کاهش شمار نیروی کار جوان و سالمندتر شدن جامعه چین، این کشور مجبور به عبور از سیاست تک فرزندی شده باشد.
روزنامه چاینا دیلی می نویسد که از سال ۲۰۱۱ میلادی به بعد نیروی کار در چین رو به کاهش گذاشته است و نیروی کاری سنین ۱۶ تا ۵۹ سال به تدریج در سیر نزولی کاری قرار می گیرند.
در زمان حاضر در چین ۹۱۶ میلیون نفر در این سن و سال قرار دارند که این رقم معادل ۶۶ درصد از کل جمعیت این کشور به حساب می آید.
ارسال نظر