جرم های لفظی جزء پنج جرم نخست کشور
معاون اجتماعی و پیشگیری و وقوع از جرم قوه قضائیه گفت: جرم های لفظی مانند توهین، تهدید و اهانت، جزء پنج جرم نخست کشور است.
محمدباقر الفت افزود: تهدید از عناوین مجرمانه است و قانونگذار این جرم را نهی و برای افرادی که مرتکب این جرم می شوند، مجازات تعیین کرده است و دادگاه ها نیز به این جرایم رسیدگی می کنند.
وی افزود: متاسفانه یکی از پنج عنوان جرم نخست کشور، تهدید، توهین و اهانت یعنی جرائمی است که در واقع لفظی است و ریشه در خشونت دارد که در معاونت پیشگیری، برنامه های جدی برای کاهش خشونت هم از حیث فرهنگی و هم از حیث اجتماعی، وضعی و امنیتی داریم.
* استفاده از سلاح گرم و سرد، اوج خشونت و اجلی است
این مقام قضائی درباره آموزش کنترل خشم و خشونت ، استفاده از سلاح گرم و سرد را اوج خشونت دانست و تصریح کرد: برنامه های خوب فرهنگی با همکاری آموزش و پرورش در مدارس داریم که قرار است در مدارس این موضوع به دانش آموزان آموزش داده شود.
وی اضافه کرد: همچنین در حال همکاری با صدا و سیما برای آموزش شهروندان هستیم و این موضوع به زودی اجرائی می شود.
* آموزش رفع آسیب های فرهنگی در دراز مدت تاثیر دارد
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با بیان اینکه در دراز مدت باید منتظر تاثیرات این آموزش، باشیم، گفت: اگر آسیب های فرهنگی قرار است از اخلاق مرتفع شود حداقل به همان مدتی زمان نیاز دارد که این آسیب به وجود آمده است.
وی با ذکر مثالی ادامه داد: اگر ۱۰ سال طول کشید تا یک آسیب در کشور بوجود بیاید؛ به همان اندازه یعنی حداقل ۱۰ سال زمان نیاز داریم تا بخواهیم بصورت جدی روی این موضوع کار کنیم و آن را به زمان اول، برگردانیم.
به گزارش ایرنا، علیرضا ساوری، مدیر کل پیشگیری وضعی قوه قضائیه، پیش تر از وجود یک هزار و ۹۸۰ عنوان مجرمانه در کشور خبر داده و گفته بود، پنج عنوان اتهامی شامل سرقت مستوجب تعزیر، ضرب و جرح عمدی، توهین به اشخاص عادی، ایراد صدمه بدنی غیرعمدی و تهدید، ۴۰ درصد پرونده های سال ۱۳۹۳ را تشکیل می دهد و جزء پنج جرم نخست کشور است.
به گفته ساوری، ۱۴ درصد پرونده های ورودی دستگاه قضائیه در سال ۱۳۹۳ را تخریب، کلاهبرداری، خیانت در امانت، نگهداری و مالکیت مواد مخدر و استعمال مواد مخدر به خود اختصاص داده است.
ارسال نظر