واقعيت ماجرا مشخص شد
وايتكس فقط به شير سنتی اضافه می شود!
يك كارشناس استاندارد مواد غذايي با تائيد خبر افزودن وايتكس به شير گفت: "البته اين كار در واحدهاي سنتي توليد شيرخام انجام ميشود كه مسئوليت نظارت بر آنها بر عهده وزارت بهداشت است نه سازمان استاندارد."
آيا مايعي كه مصرف آن براي سلامتي بدن ضروري است، آلوده به پاككنندهاي است كه براي از بين بردن ميكروبها از آن استفاده ميشود؟
اضافه كردن وايتكس به شير موضوع چندان تازهاي در افكار عمومي نبوده و بارها و بارها به صورت شايعه در رسانهها مطرح شده است. با اين وجود اخيرا مديرعامل يكي از شركتهاي معتبر صنايع لبني، اضافه شدن وايتكس به شير را تائيد كرد كه اين اظهارنظر موجي از نگراني را در بين مردم درباره استاندارد و كيفيت شير و لبنيات توليد داخل به وجود آورده است.
با وجودي كه دبير انجمن صنايع لبني بعدا تلاش كرد افزودن وايتكس به شير خام را تكذيب كند، اما به نظر ميرسد افكار عمومي هنوز در اين باره قانع نشده؛ به طوري كه تلويزيون نيز در چند برنامه تاكنون به بررسي موضوع فوق پرداخته است.
آيا واقعا وايتكس به شير توليدي در كشورمان اضافه ميشود؟
مديركل نظارت بر اجراي استاندارد صنايع غيرفلزي، غذايي و بهداشتي سازمان ملي استاندارد ايران در پاسخ به اين سوال ميگويد: "تمام واحدهاي صنعتي توليد شيرخام تحت نظارت و كنترل سازمان استاندارد هستند و تستي تحت عنوان بازدارنده ميكروبي در اين واحدها انجام ميشود كه عملا امكان استفاده از وايتكس را در توليد شيرخام در اين واحدها از بين ميبرد."
غلامرضا اميني ميافزايد: " تاكنون شكايتي از واحدهاي صنعتي توليد شير به دليل استفاده از وايتكس نشده و سابقهاي هم در اين زمينه وجود ندارد."
او در عين حال در پاسخ به اين سوال كه آيا سازمان استاندارد روي عملكرد واحدهاي سنتي توليد شير نيز نظارت ميكند؟ ميگويد: "واحدهاي سنتي توليد شير تحت نظارت ما نبوده و كنترل آنها بر عهده دستگاههاي ديگر مانند وزارت بهداشت و سازمان دامپزشكي است."
در همين حال يك كارشناس استاندارد مواد غذايي با تائيد خبر افزودن وايتكس به شير گفت: "البته اين كار در واحدهاي سنتي توليد شيرخام انجام ميشود كه مسئوليت نظارت بر آنها بر عهده وزارت بهداشت است نه سازمان استاندارد."
وي توضيح داد: "طي دو سال اخير تستي تحت عنوان مواد بازدارنده ميكروبي در واحدهاي بزرگ و صنعتي توليد شيرخام انجام ميشود كه با اين تست ديگر امكان استفاده از وايتكس در توليد شير وجود ندارد؛ اما چنين تستي در واحدهاي سنتي توليد شير وجود ندارد."
به گفته او شيرهايي كه از كارخانههاي بزرگ به دليل مشكلدار بودن مرجوع ميشوند، به چرخه توليد لبنيات محلي بازگشته و به اين ترتيب وارد بازار ميشوند.
اين كارشناس استاندارد مواد غذايي خاطرنشان كرد: "براساس آمار وزارت جهاد كشاورزي سالانه حدود ۹.۵ ميليون تن شيرخام در كشور توليد ميشود كه از اين مقدار هفت ميليون تن مربوط به واحدهاي صنعتي و ۲.۵ ميليون تن مربوط به واحدهاي سنتي ميشود."
او با بيان اينكه شير سنتي از اجراي قانون ارتقاي كيفيت مستثني شده است، عنوان كرد: "كل فرايند توليد شير بايد در زنجيره سرد باشد و هيچ افزودني نيز نبايد به شير زده شود، اما متاسفانه هماكنون در واحدهاي سنتي به منظور افزايش نگهدارندگي بعضا به شير وايتكس افزوده ميشود."
نظر کاربران
بنده قبلا هم کامنت گذاشتم ولی از بس تلخ بود که جرئت گذاشتن آنرا نداشتید که این دفعه هم فکر نکنم شما جرئت کنید
درکشوری که هیچ ارگان نظارتی محکم ومسئولی نداشته باشیم نییجه ای جز این نخواهد داشت داستان همان داستان برنجهای آلوده است که یکی تایید ویکی تکذیب میکرد واین چرخه باطل تا سرحد مرگ ایرانیان با سیل وسونامی سرطان ادامه خواهد داشت بیماری که متاسفانه نمیتوان علت مشخصی ودرمان مشخصی برای قایل بود همین چند وقت پیش بود که داداش بنده در سن 53 سالگی به دلیل سرطان از دنیا رفت علت آن همین بی کفایتی مسولین نهادهای نظارتی میباشد که راه برای سمی کردن صنعت غذای کشور بازکرده است . سوسیس وکالباس سمی وخطرناک - شیر منبع اصلی تامین کلسیم ورشد ما آلوده به وایتکس - برنجها آکلوده به ترکیبات سیانید وآرسنیک - گوشتها قاچاقی وحاوی ویروس کریمه گنگو - سبزیجات بسیار آلوده طوریکه حتی با صد با شستن هم تمیز نمیشوند - سیفی جات ومیوه آلوده با سموم دفع آفات نباتی غیرمجاز ....
میشه بفرمایید که چی بخوریم ونمیریم ؟
ای مسئولین کشور بیدار شوید وبا این مسائل وعاملان سودجو برخورد جدی نمایید.
مگر از چینی ها هم کمتریم که برای تولید شیر خشک حاوی ملامین چند نفر را اعدام کردند
پاسخ ها
حرف دل همه ما اییرانیا رو زدی.
کاش میشد بیشتر لایک بزنم
حرف دل رو زدی
بعد تو رسانه ملییییییییی اعلام میکنن روزی 3 لیوان شیر (وایتکس) میل کنین حال کنین
کار ما ملت هم شده همین
بیایم خبر بخونیم نظر بدیم آیا گذاشته بشه یا نه بعد هم فکر کنیم حرفمونو زدیم و خودمونو خالی کردیم
خوب اسم اون واحد سنتی چیه؟ اگر راست میگی؟
آره شما که راست میگید
فقط به همین یه دونه اضافه میشه
میان میگن باید ارزون شه
به چه قیمتی ؟ جون مردم ؟ کم شدن شیر ؟ آب بستن توش ؟ تغییر طعم ؟
حالا مونده بذارین چند روز دیگه این مرحله دوم هدفمند کردن پول گرفتن از مردم شروع شه اونوقت معلوم میشه چه خبره
هنوز خبری نشده 100 تومن نون گرون شد
اجرا که بشه 100 تومن دیگه بعدم مسئولین میگن چیزی گرون نشده که فقط 10 درصد افزایش قیمت داشتیم از این ور 5000 تومن یارانه بیشتر به ملت دادیم
59000 تومن افزایش حقوق پایه دادن
590 درصد افزایش قیمت
خدا لعنت کنه کسی که به موادغذایی که پیر و جوان از اون استفاده میکنن مواد غیر مجاز اضافه میکنه. ایشالا سر خودش بیاد!