نظر روحانی درباره دست دادن با اوباما
روحانی در پاسخ به این سوال که بعد از این توافق هسته ای، چرا شما حاضر نیستید با رییس جمهوری آمریکا حتی دست هم بدهید؟ گفت: مشکلات ایران و آمریکا با دست دادن حل نمی شود؛ نگرش ها و عملکردها باید عوض شود. مهم است که بتوانیم در افکار عمومی دو طرف این مساله را مردم قبول کنند که منافع مشترک چگونه حاصل می شود.
در بخشی از این نشست خبرنگاری از رئیس جمهوری پرسید: کاخ سفید گفته است که باراک اوباما تمایل دارد بحثی با شما داشته باشد اما ایرانی ها تمایلی نشان نداده اند. بعد از این توافق هسته ای، چرا شما حاضر نیستید با رییس جمهوری آمریکا حتی دست هم بدهید؟، خبرنگار دیگری هم بلافاصله پرسید «آماده هستید اگر اتفاقی در راهروهای سازمان ملل اوباما را ببیند با او دست بدهید؟» که روحانی پاسخ داد: ممکن است برخی فکر کنند اکنون راه روابط ایران و آمریکا هموار شده و برخی هم فکر کنند این دو کشور نمی توانند هرگز با هم رابطه داشته باشند یا برخی فکر کنند اگر دو نفر با هم دست دهند دیگرهمه چیز تمام می شود. خوشبینی و بدبینی صرف نفعی ندارد البته باید واقع بین بود و به منافع مشترک و آینده نگاه کرد. بین ایران و آمریکا اختلافات و خصومت های زیادی بوده و مردم ایران از سیاست های دولت آمریکا در قبال خود و منطقه ناراحتند.
رئیس جمهوری افزود: باید قبل از هر چیز شناخت نسبت به واقعیت های دو طرف ایجاد شود و رسانه ها نقش مهمی در این خصوص بر عهده دارند.
روحانی اظهارداشت: در جریان انتخابات هم گفتم که هدف دولت من کاستن از خصومت ها و سطح تنش ها است و در این زمینه همه باید تلاش کنیم.
رئیس جمهوری در پاسخ به پرسشی درباره شعار مرگ برآمریکا در ایران گفت: مردم ایران با مردم آمریکا دشمن نیستند. مردم ایران از سیاست های آمریکا ناراضی هستند و این شعار مخالفت با سیاست های آمریکا بویژه در خاورمیانه است. باید این فضا عوض شود. ادامه حرکت در مسیر تخاصم بی نتیجه است.
روحانی درخصوص تکرار سوال ملاقات احتمالی با اوباما گفت: به جای ملاقات و دست دادن، باید بیشتر دنبال این باشیم که چگونه مسایل را برای آینده حل و فصل کنیم و راه حل بیابیم. بین بنده و اوباما گاهی نامه رد و بدل می شود و این انتقال پیام ها عادی است اما مساله مهمتر این است که باید به آینده بیاندیشیم و ببینیم چگونه باید موانع را برداریم. قطعا این کار یک شبه حل نمی شود و نیازمند زمان و تدبیر و اقدامات سازنده هستیم.
رئیس جمهوری افزود: البته روزی تصور نمی شد که وزیران خارجه ایران و آمریکا دور یک میز بنشینند و حرف بزنند اما اینکه گفته شود چه روزی می توانیم بگوییم که اختلافات اصلی و ریشه دار میان ایران و آمریکا حل و فصل می شود، پیش بینی اش سخت است. ما فکر می کنیم در این دو سال قدم هایی به جلو برداشته ایم اما هنوز فاصله ها زیاد هست.
روحانی گفت: مشکلات ایران و آمریکا با دست دادن حل نمی شود؛ نگرش ها و عملکردها باید عوض شود. مهم است که بتوانیم در افکار عمومی دو طرف این مساله را مردم قبول کنند که منافع مشترک چگونه حاصل می شود. آیا فاصله داشتن یا کوتاه کردن فاصله ها به نفع دو طرف است؟
نظر کاربران
خودتون تابو درست می کنید بعد که لازمش دارین بشکنید میافتین تو رو دربایستی...
روحانی مچکریم
اقای روحانی خدا قوت
حاصل توافق کجاست؟؟؟ اقتصاد چه تغییری کرده؟؟!
مرگ بر آمریکا و حامیان سعودی .
دیگه قرار شد با همه کشورهای دنیا از جمله آمریکا تعامل داشته باشیم
دست دادن و برقراری روابط دوجانبه در قاللب برد برد خیلی هم خوب است و آقای روحانی این کار را هم انجام خواهند داد
پاسخ ها
سلام - همه كشورها منهاي آمريكا و صهيون ها
متاسفانه همش تو حاشيه هستيم
كل رو ول ميكنيم ميچسبيم به جز
آقای روحانی انسان فهمیده و صلح طلب و فکر مردم هستن
بده دست قشنگرو تمومش کنه بره بابا ناز نکن دیگه من راضی تو رازی همه راظی
باید با رییس جمهور امریکا دیدار میکردند.بهرحال ایالات متحده و شخص رییس جمهور امریکا بعنوان قدرت نظامی و اقتصادی و تکنولوژی دنیاست و نظر مساعد امریکا میتونه راه رو برای کشورمون هموار کنه.