توییتر هم جاسوسی میکند؟
در پی گزارشهایی مبنی بر اینکه توئیتر از پیامهای خصوصی کاربرانش جاسوسی میکند، این رسانه اجتماعی با شکایت گروهی مواجه شده است. در این شکایت همچنین توئیتر به تغییر پیامهای مستقیم متهم است.
در این شکایتنامه که در دادگاه فدرال سان فرانسیسکو ثبت شده است، آمده است: توئیتر به صورت محرمانه از پیامهای مستقیم و خصوصی کاربران جاسوسی میکند. به محض اینکه کاربری یک پیام خصوصی بفرستد، توئیتر آن را رهگیری کرده، میخواند و در برخی مواقع حتی آن را تغییر میدهد.
در این شکایت همچنین به این مساله اشاره شده است که توئیتر آدرسهای یو آر ال را کوتاه میکند. به عنوان مثال اگر فردی یک لینک را از طریق پیام خصوصی ارسال کند، توئیتر این آدرس وب را به لینک t.co تغییر میدهد و در همین حال آدرس اصلی را هم به دو کاربر نشان میدهد.
اگرچه این تغییرات از طریق الگوریتمهای توئیتر انجام میشود، این اقدام از سوی گروه شاکیان همچنان اشتباه و ناقض قانون حریم خصوصی ارتباطات الکترونیک و نیز قوانین حریم خصوصی کالیفرنیا محسوب میشود.
در متن شکایت نمونهای برای این مساله ذکر شده است. زمانی که لینک نیویورک تایمز را برای فردی ارسال میکنید، این لیک فورا به http://t.co/CL۲SKBxr۱s تغییر میکند. این درست همانند یک واسطه عمل میکند و دادهها را درباره اینکه افراد به کجا میروند و میآیند را ضبط میکند و پس از وقفهای دوباره به آدرس www.nytimes.com تغییر میکند.
طبق شکایتنامه، این موارد مبنای حقوقی شکایت است چراکه توئیتر رسما گفته بود که سرویس پیام خصوصی جایگزین توئیتهای عمومی است. توئیتر پیشتر اعلام کرده بود: با پیامهای مستقیم در توئیتر میتواند خصوصی ارتباط برقرار کرد و پیام خصوصی تنها میان دو فردی که مکالمه شکل گرفته، قابل رویت است.
ارسال نظر