۲۴۴۲۸۹
۱ نظر
۵۰۰۷
۱ نظر
۵۰۰۷
پ

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:

در استفاده نکردن از ظرفیت ها درجهان اولیم!

رییس کمیسیون علمی راهبردی چشم انداز مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ایران مخزنی از استعدادهای انسانی و سرزمینی بهره برداری نشده است تصریح کرد: معتقدم ایران رتبه اول جهان را در عدم استفاده از این ظرفیت ها به خود اختصاص داده است، زیرا باید توسعه عامل پیشبرد این استعدادها شود که تاکنون این کار در کشور صورت نگرفته است.

خبرگزاری ایسنا: "علی آقامحمدی" عصر دوشنبه در همایش «چشم انداز ایران ۱۴۰۴ و برش های منطقه ای» در کرمان اظهار کرد: سند چشم انداز از سال ۸۴ در حالی اجرایی شد که در آن زمان خیلی ها تصور می کردند کشور به چنین برنامه ای نیاز ندارد، این در حالی است که در سال ۷۵، سند ۲۵ ساله چشم انداز را داشتیم اما در سال ۷۶ با تغییر رییس جمهور وقت این سند کنار گذاشته شد، اما باز در پایان همان دولت مجددا به تصویب رسید.

وی با اشاره به اهداف تدوین سند چشم انداز جمهوری اسلامی افزود: مطالعات نشان می داد در آینده، ایران وارد منطقه ای ناامن تر می شد و باید خود را آماده کند. بحث شد اگر ایران بخواهد از پاشیدگی که برای این کشور طراحی شده بود، جلوگیری کرده و لنگرگاهی در منطقه باشد، باید جایگاه اقتصادی و علمی خود را قوی کند و خود را به رتبه اول برساند.

آقامحمدی تصریح کرد: مطمئن باشید اگر در منطقه اول نباشیم، نمی توانیم باقی بمانیم و به تعبیر مقام معظم رهبری رسیدن به جایگاه اول از روی الزام است و باید به سمت این هدف حرکت کنیم تا به آن برسیم.

وی با تاکید بر اینکه توسعه توسط ملت ها صورت می گیرد و دولت‌ها نقشی در اقتصاد ندارند افزود: دولت تنها برای ارائه خدمات عمومی است و از سوی دیگر اقتصاد تنها باید دست مردم و نهادهای مردمی باشد.

رییس کمیسیون علمی راهبردی چشم انداز مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه در سند چشم انداز هدف ما تعامل است نه مقابله تصریح کرد: قطعا در جایی که لازم باشد دفاع خواهیم کرد، اما برای تحولات بزرگ به شرکت های بزرگ نیاز داریم تا در بحران ها از پا نیفتند، اما در حال حاضر همه منتظر هستند از جایی پولی بگیرند.

آقامحمدی تصریح کرد: دولت یازدهم دو سال است که مذاکره می کند و مردم می دانند که دولتی که جدی کار می کند، کارش با جهان را سامان می دهد و نظام از مذاکره و تلاش او حمایت می کند.

وی با تاکید بر اینکه برای تغییر از وضع دولتی به وضع خصوصی، اول باید ذهن ما عوض شود افزود: در حال حاضر همه ما چشممان به دولت است و انتظار داریم دولت وضع را تغییر بدهد این در حالی است که دولت باید از اقتصاد فاصله بگیرد و ما به میدان برویم.

رییس کمیسیون علمی راهبردی چشم انداز مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: جای سئوال دارد که چه زمانی بخش خصوصی نشسته با هم گفت و گو کرده که چه کاری باید انجام داد؟ در حالی که می توان از شرکت های کوچک یک شرکت بزرگ تشکیل داد و با شرکت های خوب کار کرد.

وی با بیان اینکه بده بستان ها جای گفت و گو را در کشور گرفته است تصریح کرد: آیا ما واحدهایی یکجایی داریم که برای گفت و گو با طرف مقابل وارد بحث شده و بخواهد کاری را انجام دهد؟ به جرات می توان گفت که ما در کشور مجموعه های بزرگ اقتصادی در بخش خصوصی و حتی دولت نداریم.

آقامحمدی با بیان اینکه اگر با روند کنونی در چشم انداز پیش برویم، ۴۰ درصد اهداف محقق خواهد شد، تصریح کرد: اگر از آغاز برنامه ششم توسعه بتوانیم با رشد ۸ درصد اقتصادی بالا برویم تازه به ۶۵ درصد اهداف خود در چشم انداز ۱۴۰۴ خواهیم رسید و برای رسیدن به تمام اهداف تعیین شده، باید نرخ رشد ۱۲ درصدی داشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه هم اکنون به یک بسیج ملی نیازمندیم تصریح کرد: بسیج ملی زمانی اتفاق خواهد افتاد که همه ما بگوییم قرار است همه واحدهای اقتصادی از جمله بقالی سرکوچه و کاسب ها بزرگ شوند و همه ما باید ۸ درصد رشد کنیم و این مفهوم، نهادینه سازی شود.

رییس کمیسیون علمی راهبردی چشم انداز مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: خوشبختانه ایران بعد از انقلاب تا سال گذشته بعد از کره جنوبی رتبه دوم را در نرخ رشد توسعه انسانی داشته است، اما متاسفانه نتوانستیم علم را تبدیل به ثروت کنیم و این ضعف ماست.

وی با بیان اینکه باید بخش خصوصی خودش راه بیفتد و اگر منتظر است دولت او را هُل بدهد، دولت چنین توانی ندارد افزود: رقبا تمام توانشان را برای کنار گذاشتن ما جمع کرده اند و نمی خواهند ایران مقتدر شده و حرف اول را در منطقه بزند. این در حالی است که ما تمام زیرساخت های لازم و حتی نیروی انسانی برای اول شدن در منطقه را داریم.

آقامحمدی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی برای جبران عقب ماندگی ها آمده است تصریح کرد: در اقتصاد مقاومتی نکته کلیدی این است که عامل توسعه مردم هستند نه دولت، دولت باید تسهیل گر باشد و اقتصاد مقاومتی راهکارهایی نشان می دهد که این عقب ماندگی را جبران کنیم.

رییس کمیسیون علمی راهبردی چشم انداز مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه دستیابی به رشد اقتصادی شتابان مستلزم تغییر نگرش به استراتژی صنعتی کشور و نقش مناطق در تحقق این استراتژی است تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی برای مقاوم سازی اقتصاد ملی در مقابل تغییرات، مخاطرات، تهدیدات و رسیدن به اهداف چشم انداز آمده است.

آقامحمدی در پایان خاطر نشان کرد: ایران در حال حاضر جزء ۲۰ کشور بزرگ اقتصادی دنیا است و در افق چشم انداز این جایگاه باید تا رتبه اولی در منطقه آسیای جنوب غربی ارتقاء یابد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    میلیاردری را میشناسم که نمیداند داخل کره زمین است یا روی کره زمین. همین آقا کسانی را با حقوق بسیار پایین در استخدام دارد که از خبره های دانشگاه ها هستند. و چنان آنها را اذیت میکند که بردها نمیشدند. این نتیجه رها کردن مردم بحال خودشان است. لعنت به آدام اسمیت که این اقتصاد در دنیا پایه ریزی کرد.دولت باید به شدت از نخبه ها در مقابل سرمایه دارهای شانسی حمایت کند. وگرنه پس رفت صددرصد است

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج