آمار مجروحان تصادفات رانندگی در ایران
رییس اورژانس کشور گرچه از نوسازی ناوگان اورژانس و ایجاد پایگاههای اورژانس برای اولین بار در روستاها اخبار خوشی می دهد اما از افزایش مجروحان تصادفات به بالای ۵۰۰ هزار نفر در سال که به علت تندروتر شدن خودروها و نبود فرهنگ رانندگی مطمئن رخ داده، ابزار نگرانی می کند.
امین صابری نیا در گفت و گو با ایرنا برنامه های نوسازی اورژانس کشور را چنین اعلام کرد: ۱۵۰ میلیارد تومان از اعتبارات طرح تحول سلامت برای نوسازی اورژانس کشور در نظر گرفته شده است و با این اعتبار قرار است، هزار و ۶۰۰ آمبولانس نو خریداری شود، ۸۰۰ آمبولانس آن امسال و بقیه تا دو سال آینده به مرور وارد ناوگان اورژانس کشور می شوند.
* خروج ۱۲۰۰ آمبولانس فرسوده از ناوگان اورژانس
وی گفت: حدود ۱۲۰۰ دستگاه از این آمبولانس ها جایگزین آمبولانس های فرسوده ای می شود که عمر بالای هفت سال دارند و از چرخه خدمت خارج می شوند و بقیه آنها برای توسعه و افزایش پایگاههای اورژانس کشور بکارگیری می شوند.
رییس مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی وزارت بهداشت اضافه می کند: اقدام مهم دیگری که برای اولین بار از امسال آغاز می شود،ایجاد پایگاههای اورژانس ۱۱۵ در جاده های روستایی و جاده های منتهی به شهرهای کوچک زیر ۵۰ هزار نفر است.
*نجات ۱۲۰۰ مصدوم با آمبولانس هوایی
صابری نیا گفت: از زمان فعالیت دولت یازدهم تاکنون ۱۷ پایگاه اورژانس هوایی در کشور راه اندازی شده است. فعالیت این پایگاه ها توانست طی دو سال گذشته جان ۱۲۰۰ مصدومی که به هیچوجه امکان خدمات رسانی به آنها از طریق آمبولانس زمینی نبود را نجات دهد.
وی افزود: بر اساس برنامه توسعه اورژانس کشور قرار است تعداد پایگاههای اورژانس هوایی به ۳۴ پایگاه افزایش پیدا کند.
رییس اورژانس کشور ادامه داد: اقدامات انجام شده طی سالهای اخیر در اورژانش کشور و همین طور پلیس راهنمایی و رانندگی توانست تا حدی میزان مرگ ناشی از تصادفات رانندگی را کاهش دهد و به حدود ۱۷ هزار نفر در سال برساند اما از طرف دیگر شاهد افزایش ۵.۶ درصدی تعداد مجروحان تصادفات رانندگی در کشور هستیم.
وی در پاسخ به این پرسش که سالانه چند نفر بر اثر حوادث رانندگی در کشور مصدوم می شوند، گفت: آمار دقیقی از تعداد مصدومان حوادث رانندگی نداریم ولی اورژانس کشور سالانه بیش از ۵۰۰ هزار ماموریت برای حوادث جاده ای و ترافیکی انجام می دهد بنابراین تعداد مجروحان این حوادث بیش از این میزان است، ضمن اینکه اورژانس کشور هنوز پوشش صد درصدی ندارد و فقط حدود ۷۵ درصد حوادث رانندگی را پوشش می دهد.
صابری نیا افزود: حدود ۲۵ درصد حوادث رانندگی که بیشتر در جاده های فرعی است هنوز توسط اورژانس کشور پوشش داده نمی شود.
*خطای انسانی عامل ۵۰ درصد تصادفات
رییس اورژانس کشور اضافه کرد: افزایش تعداد خودروها در کشور، نو و تندروتر شدن خودروها، رفتارهای خطرناک در رانندگی، خواب آلودگی و در کل خطاهای انسانی که بیش از ۵۰ درصد علت تصادفات است، سرعت نابجا و رفتارهای پر خطر از جمله عوامل مهم تصادفات است.
صابری نیا گفت: اورژانس کشور برای اینکه بتواند ۱۰۰درصد حوادث رانندگی را پوشش دهد به حداقل پنج هزار نفر نیروی آموزش دیده جدید و ۸۵۰ پایگاه جدید نیاز دارد و تعداد پایگاه های اورژانس هوایی نیز باید دو برابر شود.
ارسال نظر