حقوق مردم و خودروی نامرغوب داخلی
نعمت احمدی با انتشار یادداشتی در روزنامه شرق نوشت: عالیترین مقام صنعتی کشور که باید در راستای تولید جنس مرغوب برای رقابت در بازارهای بینالمللی برنامهریزی کند، در واکنشی عصبی، برای توصیف افرادی که کمپین نخریدن خودرو صفر را راهاندازی کردند، از واژه «خیانت» استفاده کرد.
به دیگر سخن، جناب وزیر که ظاهرا مدیریت و عضویت چندین بنگاه اقتصادی را نیز برعهده داشته یا قبل از وزارت، عهدهدار آنها بوده است، کسانی را که به علل مختلف و پذیرفتهشده از خرید اتومبیل صفر خودداری میکنند، «ضدانقلاب» و «خائن» نامید.
تعجب نگارنده این است که چگونه و چرا رئیسجمهور حقوقدان به وزیر کابینه خود تذکر ندادند یا از وی نخواستند از مردم عذرخواهی کند؟ خائن و ضدانقلاب، کسانی هستند که علیه منافع ملی اقدام میکنند، نه مردمی که بحق میخواهند بعد از پنج دهه از حضور صنعت گذر خودروسازی در ایران و درجازدن این صنعت در مرحله مونتاژ، خودرویی در شأن خود خریداری کنند. نگارنده بنا ندارد به تضعیف خودروسازان بپردازد؛ اما حمایت بیدریغ دولتها باعث شده مهندسان توانمند خودروسازی ایران نتوانند این صنعت را از مرحله جنینی بالاتر ببرند. حالا مردم درصددند برای یکبار هم که شده مسئولان مربوط را وادار کنند تاروپود تنیدهشده بر نظارت دولتها بر صنعت خودروسازی را کنار بزنند و اجازه دهند این جنینِ سالها در رحم مانده، مراحل رشد خود را طی کند.
با نگاهی به سابقه خودروسازی در ایران و کرهجنوبی متوجه میشویم این دو کشور مهم، یکی در خاورمیانه -که بازار مصرف خوبی در اطراف خود دارد- و دیگری هم در آسیای جنوبشرقی، که بسیار موفق است، همزمان صنعت مونتاژ خودرو را در کشور خود پایهگذاری کردهاند. امروزه کرهجنوبی که در صنعت خودروسازی به استقلال که هیچ، بلکه به فتح جادهها در همه کشورها رسیده است، کجا و ایران که هنوز صاحب یک ماشین ملی کاملا ساخت داخل نشده است کجا؟
وزیر صنعت حتما میداند مردمی که از خرید اتومبیلهای صفرکیلومتر ساخت وطن، رضایت چندانی هم ندارند، وطنپرستانی هستند که نمیتوانند هرروزه مرگومیر هموطنان خود را در جادهها ببینند و شاهد نقصعضو سرنشینانی باشند که از مرگ حتمی نجات یافتهاند، اما در مرگ تدریجی دستوپا میزنند. بارها شنیدهایم وجود کوچکترین عیبی در فلان قسمت خودروهای معروف با برند جهانی، باعث فراخواندن چندین میلیون خودرو و رفع نقص به صورت مجانی بهوسیله کارخانه سازنده شده است.
آیا اجازه دادهایم این سؤال ساده از طرف مصرفکننده ایرانی از تولیدکننده تحت حمایت امثال وزیر پرسیده شود که فلان اتومبیل که بهوسیله کارخانههای وطنی مونتاژ میشود، از چه تاریخی، دیگر در کشور مادر تولید نمیشود؛ به چه علت؟ چرا و چگونه اجازه دادید جادههای کشور به انحصار یکی، دو محصولی درآید و کماکان در ایران تولید شوند که سالهاست تولیدشان در کشور تولیدکننده اولیه، به لحاظ وجود اشکالات عدیده، تعطیل شده است؟
از مصرف بالای سوخت تولیدات حمایتشده بهوسیله وزیر محترم صنعت و معدن میگذرم که بین مردم شایعه هست که سالها پیش کشور ژاپن پیشنهاد داده بود تولید داخلی را متوقف کنیم و بهجای آن، اتومبیل ژاپنی در ایران زیر نظر ژاپنیها تولید شود یا ژاپن آن را وارد کند و فقط مابهالتفاوت سوخت اتومبیلهای موجود و اتومبیلهای جایگزینشده را به کشور ژاپن بپردازیم. باور ندارم این شایعه درست باشد؛ اما درواقع دور از حقیقت هم نمیتواند باشد. چند سال پیش سفری به اندونزی داشتم. راهنمای سفر مسئلهای مشابه همین شایعه را اما در عالم واقع بیان میکرد.
در این راهنمای سفر آمده بود کشور اندونزی روزگاری عضو اوپک بود و به علت مصرف بالای ماشینها و اینکه نفتی برای صادرات نداشت از اوپک خارج شد و چون نفت تولیدی این کشور کفاف بازار مصرف داخلی را نمیداد، درصدد نوسازی و تغییر سوخت ناوگان حملونقل کشور خود برآمدند و با جایگزینی اتومبیلهای کممصرف توانستند بر غول مصرف سوخت غالب آیند و آن را کنترل کنند. حال که مردم به علت نخریدن کالاهای نامرغوب، متهم و سرزنش میشوند، نگارنده هم کسانی را که سالها در صنعت خودرو انحصار دولتی بهوجود آوردند (با ممنوعیت ورود اتومبیل خارجی، تعیین تعرفههای کمرشکن بر واردات خودرو و تحمیل خرید محصولات داخلی به کارمندان و افراد با درآمد متوسط) را سرزنش میکند.
مردم به هر شکل شده به خودروسازان میگویند تکانی به خود داده و با شناخت واقعی از صنعت جهانی خودروسازی، این صنعت را در عرصه جهانی مطرح کنند؛ مدیرانی که درک درستی از منافع ملی، بازار جهانی و عرصه رقابت بینالمللی ندارند. امروز تجارت با جهانیشدن خود، مرزها را کنار زده و مصرفکنندگان، کالاهایی را برمیگزینند که بهترین باشند، نه کالاهایی که با اجبار به مردم، به آنها تحمیل میشود.
نظر کاربران
واقعا که مسئولین دولتی عادت کرده اند هزینه اشتباهاتشان را از جیب مردم پرداخت کنند .بد عادتی شده بد عادتی . . .
پاسخ ها
واقعا ما مردم نجیبی هستیم که اینگونه صحبت میکنیم کمی فکر کنیم ما حداقل یکی از همسایگان و یا عزیزانمون رو تو تصادفات از دست دادیم من که به فاصله 8 سال 3 تا از دوستانم که نان آور و مولد بودند از دست دادم بیائید خون این هموطنانمون رو به دست فراموشی نسپاریم که روزی خود ما ممکنه از این مردم باشیم خدا ختم به خیر کند ما هیچ خودرو نخوایم خرید تا قیمت خودرو 1/3 نشود ما نمی خریم باور کنید حتی قیمت به این اندازه برسد خودرو سازران حداقل 50 5 سود می برن
اي گفتي قربون دهنت ولي كي گوش بده ...........
واقعا من باورم نمیشه که یکی در دفاع از حق ملت این مقاله رو نوشته .مگه میشه ..............
دمت جیز بزن کف قشنگ رو به افتخار همبستگی ملت
بابا تو رو خدا مردم درک کنید
عزیزان این تعرفهه رو بردارین تا این به اصطلح خودروسازها بفهمن که دنیا دست کیه
درود بر شرف آقای احمدی که حرف دل ما رو گفتن خودرو سازها به شعور ملت توهین میکنن.تازه طلبکار هم هستند.باید به حمایت از کمپین ادامه بدیم تا دیگه واسه ما رجز نخونن.متشکرم.
به از خود راضی ها بگوییم که ملت صبور و نجیب ایران شایسته بهترین ها هستند . ((بیاییم کمپین نخریدن کالای نامرغوب را کلید بزنیم چه داخلی چه خارجی ))
بیائید نخریدن خودرو صفر راهم داخلی وهم خارجی تشویق کنیم اینکه صرفا خودرو داخلی را نخریم راه خطایی است وواریز سرمایه مملکت توجیب چینی ها و..... است پس شعار صحیح اینست " هیچ " خودرو صفری " ن م ی خ ر ی م "
خیانت رو اون کسایی کردن که طی 17 سال یه مدل خودرو تولید میکنن ما مجبور میشیم بخریم سود 100 درصد تو جیبتون بریزیم که شما با خیال راحت نه گروه تحقیقی داشته باشی نه به تکنولوژی جدیدی رسیده باشی نه از 4 تا تحصیل کرده این مملکت استفاده کرده باشی برای رسیدن به این تکنولوژی حالا هم باید بترسی نمیتونی با چین رقابت کنی چه برسه به کارخونه های با سابقه حالا باز برو 405 بزن نه دمشو ببر وانت کن موتورشو بردار خودروی ملی بزن چراغارو عوض کن یه عددم تنگش بگو اینا که نمیفهمن
حالا که به مشکل خوردین تازه دارین حرف از کیفیت و این طور حرف ها میزنین!
چرا قبلا نمی زدین!
هنوز مونده!
به همین زودی دیگه وجود نخواهید داشت تا دم از کیفیت و حقوق مشتری و این حرف ها بزنید!
ما خودرو نخواهیم خرید!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
خودتان را خسته نکنید!!!!!!!!!!!!!