هشدار قالیباف درباره تغییر پذیری
از مهمترين چالشهاي کشور ما امروز چالش فاصله تصميم گيري ميان تغيير و تدبير است.عده اي ميخواهند امروز تغيير را نپذيرند، در حالي که جامعه در حال پيشرفت و تغيير است و هرکس که با آن مخالفت کند محکوم به شکست است.
دکتر محمدباقر قاليباف ديروز در همايش شوراها و مديريت محلي در افق چشم انداز ضمن ابراز اميدواري از اينکه برگزاري اين نشست نقش موثري در تحقق اهداف شوراهاي کشور داشته باشد گفت: يکي از موضوعاتي که امروز دغدغه همه حکومتهاي دنيا است و همه انديشمندان در عرصههاي تخصصي به آن توجه دارند فلسفه وجودي دولتها است و اينکه گونههاي حکومتي مختلف براي چيست؛ سيستمهاي متمرکز، غير متمرکز، فدرال، ناحيه اي ، جمهوري، پادشاهي و غيره بنا دارند با چه گونه اي مجموعه مديريت و شاختار سياسي ، اداري کشورشان را تنظيم کنند.
وي افزود: امروز وقتي در سابقه دولتهاي ملي نگاه ميکنيم ، ميبينيم که فلسفه وجودشان برقراري امنيت بوده است که البته در فلسفه اسلامياين موضوع فلسفه وجودي نيست.
وي با بيان اينکه واقعيت آن است که کلام حضرت امام (ره) و فرمايشات مقام معظم رهبري چندان مورد عمل قرار نگرفته است، گفت: به گفته حضرت امام (ره) هر کاري که مردم ميتوانند انجام دهند را دولت حق ندارد انجام دهد.
بايد بدانيم مردم عقل دارند و با خود ميگويند چه طور در دفاع مقدس مردم را دخيل ميکنيد و بسيج ميرود و مبارزه ميکند اما در بخش اقتصادي در تقسيم قدرت و فضاي قدرت، مردم ممکن است خطا کرده و گمان کنند تنها در زمان خون دادن مردم بايد مشارکت کنند؟قاليباف ادامه داد: در موضوعات محله اي و ناحيه اي من به عنوان شهردار حقي براي تصميم گيري ندارم ، در مقياس محله حتما شوراياريها و شهردار ناحيه بهترين افراد براي تصميم گيري هستند.
وي خاطر نشان کرد: اين که ميگوييم دولت اختيارات را به شوراها بدهد منظور اين نيست که اختيارات همه در دست ما متمرکز باشد ما نيز در حد وظايف خود بايد اختيارات را در دست داشته باشيم. شهردار تهران با اشاره به اهميت شوراي محله و حکومتهاي محلي در قانون اساسي براي شهرها گفت: با اين وجود پس جاي شوراها کجاست؟
قاليباف تصريح کرد: نظام ما و استواري نظام بر بنيان رضايت مردم است. يقين کنيد پيشرفت کشور ما در گرو ايفاي نقش و مشارکت معني دار مردم در تصميم گيريها است و عقبه استراتژيک نظام مردم هستند.وي در ادامه با بيان اينکه چرا ما هميشه ميگوييم بهتر از ديگران ميفهميم و چرا چنين حقي را به خود ميدهيم گفت: از مهمترين چالشهاي کشور ما امروز چالش فاصله تصميم گيري ميان تغيير و تدبير است.
عده اي ميخواهند امروز تغيير را نپذيرند، در حالي که جامعه در حال پيشرفت و تغيير است و هرکس که با آن مخالفت کند محکوم به شکست است، همان طور که زماني اروپا در مقابل تغيير ايستاد و شکست خورد.وي با بيان اينکه تغيير ، تدبير ميخواهد که بايد به موقع و به وقت باشد ، در غير اين صورت فقط خسارت به بار ميآورد ، شهردار تهران به حادثه سيلاب اخير در تهران اشاره کرد و گفت: در سيلاب اخير بايد تدبير و تصميم گيري ميشد تا قطارهاي مسير تخليه شوند و همه کارها در مدت ۶ دقيقه اتفاق افتاد، در صورتي که اگر اين تصميم سيکل مديريتي خود را طي ميکرد حتما شاهد تلفات سنگين بوديم.
قاليباف تاکيد کرد: پس زمان در تشخيص موضوعيت دارد و کسي که موضوع را مديريت ميکند بايد اختيار و شجاعت داشته باشد و اين را حس کند که از او حمايت ميکنند، نه اينکه بگويند تو چرا راه را بستي و چرا اين کار را کردي.
در فرانسه چند سال پيش شاهد اتفاقي مشابه اين حادثه بوديم که چند نفر فوت کردند. اين در حالي است که در ايستگاه آزادي حجم تردد بسيار زياد است و ۴ قطار زير آب رفت اما موضوع به خوبي طي ۱۰ دقيقه کنترل شد.وي تصريح کرد: تغييرات اجتماعي در همه جاي کشور هست و بايد بدانيم چه کسي براي آن تدبير کند.
ارسال نظر