ماجرای درخواست کری برای ملاقات با رهبری
حسین مرعشی در مصاحبه با روزنامه شرق درباره مذاکرات هسته ای گفت: در همین مذاکرات چندبار آقای کری گفت به من فرصت بدهید به ایران بروم و خدمت رهبری برسم و مسائل را حلوفصل کنم. او میخواهد با منشأ اصلی قدرت که رهبری است، بنشیند و مستقیم گفتوگو کند.
ولت یک کار بزرگ و ماندنی برای ایران کرده است كه از نظر سیاسی خدمت کوچکی نیست. من چون دست دولت را خیلی پر میبینم، اتفاقا رفتن چنین لایحهای به مجلس را برای آگاهی مردم در مورد نمایندگانشان خیلی مفید میدانم؛ چون مردم میبینند بعضی از این تندروها چگونه فکر میکنند و دنیا را چگونه میبینند.
*اگر برجام در مجلس رد شد، برای شما ژورنالیستها و سیاسیون اصلاحطلبی که دنبال این هستید که بگویند دیدید که اینها چقدر بیتدبیر هستند، خیلی سرمایه خوبی است، ولی برای رئیس دولت که میخواهد كشور را جلو ببرد، کار خیلی سخت میشود.
*در همین مذاکرات چندبار آقای کری گفت به من فرصت بدهید به ایران بروم و خدمت رهبری برسم و مسائل را حلوفصل کنم. او میخواهد با منشأ اصلی قدرت که رهبری است، بنشیند و مستقیم گفتوگو کند.
*اوباما سه نامه در این فاصله به رهبری نوشته است. اوباما خیلی هوشمند و خوب ایرانیها را شناخته و خوب فهمیده است با ما نباید با لجاجت و کینه برخورد کند؛ چون حریف ایران در منطقه نمیشود و فقط باید با ایران همکاری کند و در مقابل همکاریهایی که با ایران میکند، اگر نگرانیهایی هم مثلا درباره هستهای دارند که البته از نظر ما نگرانی بیربطی است، رفع شود.
* الان غرب مشکلش در منطقه با متحدان عربش است، متحدان عرب در ظاهر یک حرفی میزنند اما در باطن از گروههایي مثل داعش حمایت میکنند. غرب از این دوگانگی دچار وحشت شده است که در عربستان و بقیه کشورهای عربی چه خبر است که اینگونه هم میخواهند از مواهب غرب استفاده کنند و دست دوستی میدهند و هم از درونشان چنین گروههای غیرمسئولی بالا میآید و نمیدانند با چه کسی باید گفتوگو کنند، اما ایران اینگونه نیست. حکومت مسئولی است و سیاستهای روشنی دارد که میشود دربارهشان گفتوگو و مذاکره و همکاری کرد. البته اختلاف نظرهایی هم هست؛ مثلا دربار ه اسرائیل ما هرگز با آمریکاییها همموضع نخواهیم شد؛ چون موضع آنها خلاف موازین انسانی است. امروز به نظر من ایران قدرتمند، مانع زیادهخواهی اسرائیل حتی در اراضی اشغالی خواهد شد و این از دستاوردهای مهم این دور از مذاکرات است.
* ما وقتی در مجلس ششم بودیم، یک کمیته مشترک برای رسیدگی به لوایح دوقلوی خاتمی، بین مجلس و دولت تشکیل شد از شورای نگهبان آیتالله مؤمن و علیزاده و عزیزی بودند و از مجلس آقایان محتشمیپور و سلیمانی و بنده. آنجا بحث مفصلی داشتیم که بیشتر بحث بین من و آیتالله مؤمن بود. من گفتم برخی سختگیریهایی که شورای نگهبان اعمال میکند برای حفظ سلامت نظام است که دست آدمهای ناباب نیفتد و روی اصول خود جلو برود که ایشان هم تأیید کرد. بعد من گفتم از آن طرف هم توجه دارید که این سختگیریها گاهی باعث میشود آدمهای ارزشمند و باکفایت از صحنه خارج بشوند؛ یعنی خودشان صحنه را ترک کنند و کار به دست آدمهایی بیفتد که کفایت لازم را ندارند.
* آقای ظریف و تیم او ظرفیتهای واقعی جمهوری اسلامی بودند که زیر خاک بودند، مگر آقای ظریف چگونه برکنار شد؟ او به دفتر رهبری رفت و گزارشی از دفتر نمایندگی سازمان ملل داد و وقتی احمدینژاد مطلع شد دستور داد تا برکنارش کنند. روحانی این ظرفیتها را از زیر خاک درآورد و مجدد زنده کرد و به صحنه آورد که رفتند و این کار مهم را انجام دادند.
*من اگر جای آقای روحانی بودم از فردا در جلسات روحانیت مبارز شرکت میکردم و از هاشمی هم میخواستم که به روحانیت مبارز برگردد و آنجا را تقویت میکردم و محوری میکردم برای اصولگرایان و آنها را دوباره با هم متحد میکردم. الان وقت استفاده اصولگرایان از موقعیت روحانی است، ما اصلاحطلبان هیچوقت نگفتیم روحانی اصلاحطلب است. میگوییم او اصولگرای معتدلی است که خردورز است و امروزی فکر میکند، در خیلی از مواضع هم شاید از ما اصلاحطلبان جدیتر باشد ولی سرمایه اصولگرایان است. من نمیفهمم چرا اصولگرایان این سرمایه را رها کردند و چرا به دنبال آیتالله مصباح میگردند؟ وقتی رئیسجمهوری در کشور آمده که متعلق به گروه شما است و این مقدار هم عزت برای کشور آفریده است چرا از آن استفاده سیاسی نمیکنید؟
*اگر روحانی بخواهد در عرصه سیاست داخلی گام مهمی بردارد باید شورای نگهبان را متقاعد کند جز در مواردی که قانون تعیین میکند که افرادی نمیتوانند وارد عرصه شوند اجازه بدهند که بقیه افراد وارد عرصه سیاست شوند و به انسجام دو جناح اصلی کشور کمک کنند و با ایجاد یک رقابت، هرچه مردم پسندیدند روی کار بیاید.
*الان چه کسی مسئولیت احمدینژاد را در قبال هدردادن ٨٠٠ میلیارد دلار منابع کشور میپذیرد؟ اصولگرایان میپذیرند؟ آقای مصباح میپذیرد؟ آخرش هم گفتند سر ما كلاه گذاشت. آیا با این حرف، مسئله مملکت حل شد؟ ٨٠٠ میلیارد رفت شما هنوز میخواهید در صحنه سیاسی بمانید؟ همین یک خطا برای عمر یک جناح سیاسی کفایت میکرد، اما آقای مصباح هنوز برای کشور راهکار دارد؟ شما وقتی این آدم را نشناختی میخواهی بقیه را بشناسی؟
*(در پاسخ به این سوال که: برنامهای برای ائتلاف با اصولگرایان معتدل ندارید؟)یک زمانی آقای باهنر در کرمان به من گفت بیا با هم کاندیدا شویم چون هر دو به درد کرمان میخوریم، من گفتم نمیخواهم کاندیدا شوم و اگر هم بخواهم من و شما با هم باید رقابت کنیم، ما با هم رقیب هستیم چه چیزی را میخواهیم با هم قاطی کنیم؟ شما یک اصولی دارید، ما هم برای خود یک آرمانهای دیگر داریم، رقیب که با هم ائتلاف نمیکند. اگر یک زمانی خطری، مثلا احمدینژاد، متوجه آینده کشور باشد حتما جناحهای عاقل کشور باید با هم علیه او متحد شوند ولی الان چنین خطری وجود ندارد.
*(نزدیکان احمدی نژاد)الان چون یکییکی دارند با اتهامات مالی و فسادهای گسترده دستگیر میشوند احمدینژاد یک فرار رو به جلو را انجام داده و میخواهد این برخوردها در جامعه، سیاسی تعبیر شود و مواضعی میگیرد که اینطور جلوه بدهد كه من دارم کار سیاسی میکنم و به این دلیل با من برخورد میشود. وَاِلا او یک جریان تمامشده هم به لحاظ اجتماعی و هم به لحاظ سیاسی است.
نظر کاربران
تحریم و فشار به قشر ضعیف جامعه فشار میاره یه کاری کنید خواهشا خواهشا خواهشا