دروغ بزرگ اوباما درباره توافق و جنگ با ایران
پایگاه روسی "راشا تودی" (RT) با انتشار گزارشی تحت عنوان "توافق یا جنگ: آیا سرنوشت بدِ دلار، دلیل واقعی هشدارهای اوباما درباره ایران است؟" به تحلیل علل پشت پرده تلاش های اوباما برای جلوگیری از فروپاشی توافق و هشدارهای وی مبنی بر قطعی بودن جنگ با ایران در صورت رد توافق، پرداخته است.
در این گزارش آمده است: «"باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا به کنگره تحت کنترل جمهوریخواهان به شدت هشدار داده و عنوان کرده است که آن ها نباید توافق هسته ای با ایران را متوقف کنند. او گفته است که دو راه بیشتر وجود ندارد؛ توافق یا جنگ.
اوباما در سخنرانی خود در تاریخ 5 اوت (14 مرداد) که به صورت سراسری در آمریکا به صورت تلویزیونی پخش شد، گفت: رد این توافق توسط کنگره، هر دولتی در آمریکا را که کاملا متعهد به جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای باشد را با یک گزینه روبه رو خواهد کرد؛ جنگی دیگر در خاورمیانه. من این را برای برانگیختن حساسیت ها نمی گویم؛ بلکه یک واقعیت را منعکس می کنم.
در مورد پیش بینی جدی اوباما از جنگ، ممکن است اینگونه برداشت شود که اشاره او به راه اندازی حمله از سوی اسرائیل با پشتیبانی جمهوری خواهان آمریکا باشد و یا اینکه اوباما به صورت تلویحی به کناره گیری ایران از محدودیت هایی که به صورت خود خواسته بر برنامه هسته ایش پذیرفته است اشاره کرده که موجب حرکت ایران به سوی ساخت بمب هسته ای و در نتیجه راه اندازی یک جنگ خواهد شد.»
نگارنده این یادداشت در ادامه فرضی دیگر را مطرح کرده و می نویسد: «اما ممکن است علت حقیقی هشدار جدی اوباما به "توافق یا جنگ" سناریوی دیگری باشد؛ سقوط دلار آمریکا و در پی آن متلاشی شدن اقتصاد آمریکا.»
در ادامه این گزارش آمده است: «این سناریو چند روز پیش توسط توسط "جان کری" وزیر امور خارجه آمریکا مورد اشاره قرار گرفت. کری در صحبت های خود در نیویورک بی پرده پذیرفت که شکست توافق هسته ای می تواند به از دست رفتن جایگاه دلار آمریکا به عنوان ارز ذخیره بین المللی بیانجامد.
عبارت دیگر آنچه واقعا موجب نگرانی دولت اوباما است [احتمال وقوع جنگ در صورت رد توافق نیست بلکه] فروپاشی تحریم هایی است که آمریکا بر ایران تحمیل کرده و دیگر کشورها را نیز در دهه های گذشته به تبعیت از خود و همراهی در اعمال این تحریم ها مجبور کرده است؛ در این صورت ایران برای تجارت با اتحادیه اروپا و همچنین چین و روسیه آزاد خواهد بود.
این نکته قابل توجه است که طی چند روز پس از امضای توافق ژنو، آلمان، فرانسه، ایتالیا و دیگر کشورهای اتحادیه اروپا با سرعت به تهران روی آوردند تا به صف فرصت های سرمایه گذاری پرسود در صنایع شگرف گاز و نفت ایران بپیوندند. چین و روسیه نیز به همین اندازه نسبت به از سرگیری همکاری های تجاری با ایران مشتاق هستند. روسیه قراردادهای کلانی برای گسترش صنعت انرژی هسته ای ایران امضا کرده است.»
در ادامه این گزارش با اشاره به اینکه تحریم های ایران برای کشورهایی که پیش از تحریم با ایران روابط تجاری داشته اند هزینه گزافی داشته، به نقل از یک نویسنده آمریکایی آمده است: «با توجه به هزینه های گزافی که تحریم های آمریکا علیه ایران و روسیه برای دیگر کشورها داشته است، در صورتی که واشنگتن، توافق هسته ای ایران را تخریب نموده وسپس خواستار بازگشت نظام تحریم های سابق شود، بازیگران دیگر در صحنه بین المللی اجازه نخواهند داد آمریکا این موضوع را به آن ها دیکته کند.
در چنین شرایطی اکثر کشورهای دنیا به خاطر سوء استفاده آمریکا از سیستم پرداخت بین المللی برای دستور دادن به دیگر کشورها به ستوه آمده و مبادله با دلار را متوقف خواهند کرد و دلار آمریکا پس از آن جایگاه خود را به عنوان ارز ذخیره جهانی برای انجام تجارت بین المللی و تراکنش های مالی از دست خواهد داد.»
ارسال نظر