۲۲۹۳۴
۵۰۰۳
۵۰۰۳
پ

سرانه خودرو در ایران اعلام شد

آخرین آمار و اطلاعات منتشر شده نشان مي‌دهد که تقريبا به ازاي هر پنج نفر يک دستگاه خودرو در ايران وجود دارد.

خبرگزاری ایسنا: آخرین آمار و اطلاعات منتشر شده نشان مي‌دهد که تقريبا به ازاي هر پنج نفر يک دستگاه خودرو در ايران وجود دارد.

براساس آخرين اطلاعات بدست آمده از سرشماري اخير، جمعيت ايران به حدود ۷۵ ميليون نفر رسيده است. از سوي ديگر رئيس پليس راهور ناجا نيز چندی پیش خبر داد که تعداد خودروهاي موجود در کشور از مرز ۱۵ ميليون دستگاه گذشته است.

به اين ترتيب مي‌توان با تقسيم اين دو عدد بر هم نتيجه گرفت که در حال حاضر به ازاي هر پنج ايراني يک دستگاه خودرو در کشور وجود داشته و تردد مي‌کند.

از سوي ديگر استانداردهاي جهاني براساس تعداد خودرو در هر کشور به ازاي هر هزار نفر است که اين شاخص نيز براي ايران به ۲۰۰ دستگاه خودرو مي‌رسد.

در همین حال پیش بینی شده که تعداد خودروهای موجود در کشور تا پایان دهه ۹۰ به بیش از ۳۰ میلیون دستگاه خواهد رسید.

براساس آمار سال ۲۰۱۰ ، ايران از نظر شاخص سرانه خودرو که همان تعداد خودرو به ازاي هر هزار نفر است، در بين ۱۳۸ کشور جهان با عدد ۱۷۵ دستگاه در رده ۶۱ قرار گرفت.

بالاترين سرانه خودرو در جهان متعلق به کشور موناکو به تعداد ۸۳۶ دستگاه است. کشورهاي آمريکا و ليختن اشتاين نيز به ترتيب با ۸۲۸ و ۷۹۶ دستگاه در رده‌هاي دوم و سوم قرار گرفته‌اند.

براساس آخرين آمار جهاني که مربوط به به سال ۲۰۰۸ است، در بين کشورهاي خاورميانه از نظر شاخص سرانه خودرو قطر با ۷۲۴ دستگاه اول بوده و بحرين با ۵۰۹ و کويت با ۵۰۷ دستگاه دوم و سوم هستند.

همچنين سرانه خودرو در کشورهاي لبنان ۴۳۴، عربستان سعودي ۳۳۶، اسرائيل ۳۱۳، امارات ۳۱۳ و عمان ۲۲۵ دستگاه است. ترکيه نيز پايين‌تر از ايران با سرانه ۱۳۸ دستگاه قرار گرفته است.

اطلا‌عات تاریخی نشان مي‌دهد كه در سال ۱۳۵۵ به ازاي هر ۲۰۲ نفر تنها يك خودرو در كشور موجود بوده است.

یعنی تعداد خودروي موجود در كشور به ازاي هر هزار نفر فقط پنج دستگاه بوده كه اين نسبت در سال ۱۳۷۵ به تعداد يك دستگاه به ازاي هر ۴۸۳ نفر يا دو دستگاه به ازاي هر هزار نفر رسيد.

پس از سال ۱۳۷۵ با جهش در توليد خودرو از ۵۱ هزار و ۷۲۳ دستگاه در سال ۱۳۵۰ به ۲۷۸ هزار و ۶۲ دستگاه در پايان سال ۱۳۷۸، نسبت سرانه آن (تعداد خودرو به ازاي هر هزار نفر) افزایش یافت؛ به طوري كه اين نسبت در سال ۱۳۸۰ به ۶۲ دستگاه، در سال ۱۳۸۱ به ۶۹ دستگاه، در سال ۱۳۸۲ به ۷۹ دستگاه، در سال ۱۳۸۳ به ۹۰‌ دستگاه، در سال ۱۳۸۴ به ۱۱۳ دستگاه و در سال ۱۳۸۵ به ۱۲۷ دستگاه به ازاي هر هزار نفر رسيد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج