«همراه بیمار»، راه جدید کاسبی!
«همراه بیمار» از جمله شغلهای کاذب است که به تازگی در بیمارستانها دیده میشود. در بسیاری از بیمارستانها افرادی مستقر هستند که از طرف پرستاران، به بیمارانی که همراه نیاز دارند معرفی میشوند تا در صورت تمایل بهعنوان همراه بیمار کنار آنها بمانند.
این موتورسواران مبلغی ناچیز از رانندهای که ماشینش در طرح ترافیک است میگیرند و در مسیرهایی که دوربینهای ثبت تخلف قرار دارند خود را به خودرو میچسبانند تا دوربین ثبت تخلف نتواند پلاک خودرو را ثبت کند! از نمونههای دیگر این شغلهای عجیب و غریب کاذب گروههایی هستند که در ازای دریافت مبلغی حاضرند در عزاها بگریند و در مجالس شادی برقصند. این روزها پای این شغلهای کاذب به حوزه بهداشت و درمان هم رسیده است. «همراه بیمار» نمونه جدید این شغلهای کاذب است که این روزها با سرعت زیادی رواج پیدا کرده است و حتی کار به جایی رسیده است که نمونههای شرکتی آن هم سر برآوردهاند!
همراه بیمار؛ ساعتی چند؟
«همراه بیمار» از جمله شغلهای کاذب است که به تازگی در بیمارستانها دیده میشود. در بسیاری از بیمارستانها افرادی مستقر هستند که از طرف پرستاران، به بیمارانی که همراه نیاز دارند معرفی میشوند تا در صورت تمایل بهعنوان همراه بیمار کنار آنها بمانند. بررسیها نشان میدهد بیمارستانها هزینههای افراد همراه را در بیمارستانهای دولتی ۲۰ هزار تومان با غذا و ۹ هزار تومان بدون غذا و در بیمارستانهای خصوصی تا ۴۰هزار تومان در نظر میگیرند. اما بیمارانی که همراه ندارند، باید مبلغ بیشتری را پرداخت کنند تا بتوانند همراهی داشته باشند.
افرادی که میتوانند به این نیاز بیماران پاسخ دهند، بابت هر ۲۴ ساعت کنار مریض ماندن ۱۰۰هزار تومان تا ۱۵۰ هزار تومان دریافت میکنند و در صورتی که ۱۲ساعت کنار مریض بمانند ۵۰ هزار تومان تا ۶۰ هزار تومان دریافت خواهند کرد. به گزارش ایسنا به نقل از اقتصادنیوز، اما مراکز و مؤسساتی نیز تشکیل شدهاند و نیروهای خود را به بیمارستانها اعزام میکنند تا همراه مریض بمانند. در این مراکز نرخها کمی متفاوت است.
الزامی بودن همراه، توقع ایجاد میکند
یکی از دلایلی که خانواده فرد بیمار دست به خرید همراه برای فرد میزنند میتواند این باشد که تعلق خاطر لازم را به او ندارند. این درحالی است که وجود همراه در کنار بیمار میتواند روند بهبودی او را تسریع بخشد. یک کارشناس متخصص عمومی در اینباره به «آرمان» میگوید: باید به مساله همراه بیمار ریشهایتر نگاه کرد و به این مساله پرداخت که علت اینکه بیمار باید همراه داشته باشد چیست؟ امیرمحمود حریرچی میافزاید: به دلیل ضعفهایی که سیستم پرستاری دارد مانند کمبود پرسنل و نبود مراقبتهای لازم، وجود همراه بیمار الزامی شده است. او ادامه میدهد: همراهان بیمار بخش بزرگی از خدمات پرستاری را انجام میدهند. ایفای خدمات پرستاری از سوی همراهان بیمار باعث شده است که در آنها یک حالت اضطراری برای بهبودی هرچه سریعتر بیمار شکل بگیرد.
او تصریح میکند: از یکسو نبود خدمات و مراقبتهای لازم در برخی بیمارستانها و از سوی دیگر مشغلههایی که خانوادهها دارند و باعث میشود که زمان کافی برای مراقبت از بیمار در بیمارستان نداشته باشند باعث میشود مبلغی را به افرادی بدهند تا از بیمار آنها در بیمارستان مراقبت کنند. معمولا هم این افراد در نقش همراه حرفهای هستند و وظایف خود را به خوبی انجام میدهند. حریرچی با اشاره به اینکه اجبار به داشتن همراه، در بیمار هم توقع این را ایجاد میکند که نزدیکانش کنارش باشند، میگوید: در صورتی که اگر خدمات همراه را مانند بسیاری از کشورهای دیگر پرستاران و پرسنل بیمارستان انجام دهند در بیماران این توقع ایجاد نمیشود. او ادامه میدهد: اصل بر این است که همراه در بیمارستان نباشد اما در شرایطی مثل کشور ما که وجود همراه الزامی است بهتر است که همراه از نزدیکان فرد باشد زیرا حضور خانواده و نزدیکان در کنار فرد روند درمان را بهبود میبخشد و از نظر روانی بر فرد تأثیرگذار است.
کمک همراهان بیمار به کادر پرستاری
مشکلاتی که همراهان بیمار دارند از کمبود امکاناتی مانند تخت و غذا گرفته تا کارهای سختی که در مراقبت از بیمار به طور ۲۴ ساعته مجبورند انجام دهند باعث شده است رسیدگی به وضعیت آنها در راستای طرح تحول سلامت، همواره در وعدههای مسئولان جای داشته باشد. با توجه به اینکه بسیاری از امکانات رفاهی در کشور ما در شهرهای بزرگ و بهویژه در پایتخت هستند بسیاری از افراد مجبورند دست بیمار خود را بگیرند و برای درمان به شهرهای بزرگ بیایند. از آنجا که این افراد معمولا جایی برای ماندن ندارند محوطه بیمارستانها و پارکها بهترین گزینه برای استقرار میشود. مشکلاتی که در این استقرارها برای همراهان بیمار و بیمارستانها پیش میآید باعث شده است مسئولان وزارت بهداشت و شهرداری وعده ساخت همراهسرا و هتل برای اسکان همراهان بیمار بدهند.
هر چند که از زمان مطرح شدن بعضی از این وعدهها حتی یک سال هم میگذرد اما هنوز خبری از عملی شدن آنها نیست و همراهان بیمار همچنان در خیابانها، پارکها و محوطه بیمارستانها رها شدهاند. این مساله میتواند عواقب دیگری به همراه داشته باشد که یکی از عواقب آن دادن پول به بعضی از افراد برای مراقبت از بیمار است. یک عضو کمیسیون بهداشت مجلس در مورد شرایطی که وجود همراه را در بیمارستان الزامی میکند، به «آرمان» میگوید: به دلیل اینکه سرویس دهی در برخی بیمارستانها خوب نیست و کمبود بهیار و کمک بهیار در بیمارستانها داریم، همراهان بیمار در بیمارستانها به کادرهای پرستاری کمک میکنند. عبدالرحمان رستمیان میافزاید: در صورتی که اگر خدمات لازم برای مراقبت از بیمار در بیمارستانها مهیا شوند احتیاجی به حضور همراه نیست.
نظر کاربران
ی پرستار میخوام ازمایش کرونا همراش باشه شبی ۲۰۰ بهش میدم