پیام ظریف به کری: اشتباه قبلی را تکرار نکن
وزیرامورخارجه خطاب به همتای آمریکایی خود گفت: اشتباهات گذشته خود رادوباره تکرار نکنید.دولتمردان ایران درکنار ارتش، سپاه یک سیاست واحد را دنبال میکنند و تفاوتی بین نظامیان و غیرنظامیان وجود ندارد.
۱-همانگونه که بارها اعلام کردهایم مقاومت مردم ایران در برابر فشارهای مختلف بینالمللی برای کنار گذاشتن برنامه صلحآمیز هستهای و پیگیری حقوق خود بر مبنای انپیتی که در حماسه سیاسی انتخابات سال ۹۲ با حضور ۷۳ درصدی مردم در انتخابات متبلور شد، در نهایت آمریکا را وادار ساخت که راه تقابل را کنار گذاشته و تمرکز خود را بر حل و فصل موضوع از طریق گفتگو قرار دهد، موضوعی که آقای کری امروز به نحوی به آن اشاره کرد.
۲- اما متاسفانه امروز نیز وزیر خارجه آمریکا یک بار دیگر از طناب پوسیده «توان آمریکا برای استفاده از نیروی نظامی» سخن گفت. آقای کری به خوبی میداند که در طول مذاکرات بیفایده بودن این تهدیدات تو خالی علیه ملت ایران و مقاومت مردم ایران در برابر این گونه اقدامات را بارها شنیده است. علاوه بر اینکه این حرفها مربوط به قرن گذشته است و امروز مخالف قواعد آمره حقوق بین الملل است، بلکه حتی خود ایشان و دیگر مقامات آمریکایی نیز بارها اذعان کردهاند که این تهدیدها هیچ تاثیری در اراده مردم ایران نداشته و وضعیت را به ضرر آنها تغییر خواهد داد. لذا بهتر است آمریکاییها عادت دیرینه خود را فراموش کنند و زبان تهدید و تحریم علیه این مردم بزرگ را یک بار و برای همیشه کنار بگذارند که و بیجهت مصداق این مصرع معروف حافظ نشوند که عرض خود میبری و زحمت ما میداری!
۳- در ارتباط با شعار مردم ایران نسبت به سیاست های دولت آمریکا، در طول مذاکرات بارها به آقای کری تاکید کردم که مردم ایران بزرگوار و فهیماند و بی دلیل نسبت به اقدامات دیگران عکسالعمل تند نشان نمیدهند. شما به دنبال علت بگردید و نه معلول. علت خشم مردم ایران سیاستهای آمریکا در طول بیش از ۶۰ سال گذشته در کودتا علیه یک حکومت دمکراتیک و حمایت از دولت کودتا در ۱۳۳۲، پشتیبانی همه جانبه از رژیم پهلوی، حمایت از رژیم صدام حسین در جنایات بی شمار علیه مردم ایران و عراق از جمله استفاده از سلاح های شیمیایی و اقدامات خصمانه دیگر علیه ملت ایران منجمله اتهامات بی اساس علیه برنامه هستهای صلح آمیز ایران و تحمیل تحریم های ظالمانه و کور علیه این مردم است.
۴- متاسفانه اقای کری در سخنان امروز خود تعهدات برجام را با مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ خلط کرد. در متن برجام به روشنی آمده است که مفاد قطعنامه به عنوان مفاد برجام تلقی نمی شود و لذا در توافق ایران و ۱+۵، مفاد قطعنامه موضوعیت ندارد. برخی مواردی که ایشان در مورد اقدامات منطقه ای جمهوری اسلامی ایران و حمایت ایران از متحدین منطقهایش که در صف مقدم مبارزه با داعش و افراط قرار دارند، مطرح کرد هیچگونه ارتباطی به توافق ندارد و لذا همان گونه که در بیانیه مورخ ۲۹ تیر ماه (۲۰ جولای ) وزارت خارجه بیان شده است جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم و افراط در منطقه از کلیه امکانات خود بهرهبرداری خواهد کرد.
۵- سیاست جمهوری اسلامی ایران پیرامون مسائل منطقهای و ارتباط با آمریکا کاملا روشن است و دولتمردان کشور در کنار ارتش، سپاه و نیروهای مسلح و در چارچوب فرمایشات مقام معظم رهبری در موضوعات مختلف یک سیاست واحد را دنبال میکنند و تفاوتی بین نظامیان و غیر نظامیان وجود ندارد. تلاش برای اختلاف انداختن بین مسئولین جمهوری اسلامی ایران به دلیل دقت و هوشیاری مقامات کشور و مردم هوشمند ایران محتوم به شکست است. مسئولین آمریکایی نیز که نتیجه این دسته بندیهای ساختگی را قبلاً دیدهاند بهتر است اشتباهات گذشته خود را دوباره تکرار نکنند.
نظر کاربران
I love J.Z
دکترمی ظریف
پاسخ ها
اوان اگه اینا رو نگن با گروه ناسازگار با خودشون نمی دونند چی بگن..... یه چیزایی میگن همه رو سر به راه کنند ... به هر روی این نوشته های این نامه است که برای همیشه موندگار و وشمنده نه گفته های پا در هوای این و اون.....
باید بپذیریم بسیای از کشورها از اینکه ایان به سوی سوخت هسته ای و پیشرفت بروند بسیار دلگیر می شوند چون بازار فروش خود و زورگویی بای اینکه ایران بازار خریدشون بشه رو از دست میدن .....باید زود در رو به روی بازار جهانی باز کنیم تا سرمایه گذاران دیگه بتونند دهن این ها رو ببندند....و بازار کشاورزی و فرش و ...خودمون رو سروسامونی بدیم تا باز بتونیم توی دنیا قدبرافرازیم ...
غزل جان سری بعد بکم خلاصه کن
بند 3 رو لطفا دوباره بخونین. دمش گرم آقای ظریف. حرف دل من بود :)