طوفان در چین زندگی میلیونها نفر را مختلکرد
سازمان هواشناسی چین اعلام کرد که وزش طوفان های «لینفا» و »چانهوم» در جنوب و شرق چین زندگی میلیون ها نفر را مختل کرده است.
اداره امور مدنی این استان گزارش کرده که بر اثر این حادثه طبیعی بیش از ۲۲ هزار واحد مسکونی فرو ریخته است.
همچنین طوفان موجب شده است تا بیش از ۵۵ هزار نفر از ساکنان مناطق استان «گوانگ دونگ» به مکان های امن منتقل شوند.
خسارات اقتصادی این طوفان در جنوب چین ۲۱۳ میلیون دلار برآورد شده است.
این طوفان با سرعت ۱۳۰ کیلومتر در ساعت از روز گذشته - پنجشنبه - در ۱۳۰ روستا و شهرستان و پنج شهر این استان وزیدن گرفت اما تلفات جانی در پی نداشته است.
نگرانی های منطقه ای در استان های «فوجیان» و «جه جیانگ» در جنوب شرق و شرق چین هم با وزش طوفان «چانهوم» افزایش یافته است.
سرعت باد این طوفان بیش از ۲۰۸ کیلومتر در ساعت برآورد شده است.
این طوفان از عصر امروز (جمعه) در این استان ها وزیدن گرفت، اما سازمان هواشناسی چین اعلام کرد که شدت آن امشب بیشتر خواهد شد.
نیروهای امدادرسان کار جابجایی دهها هزار نفر در این دو استان به مکان های امن را آغاز کرده اند و به هزاران قایق ماهیگیری دستور داده شده است به اسلکه ها بازگردند.
طوفان «چانهوم» تاثیرات مخربی بر زندگی مردم داشته اما همزمان به دلیل بارش باران ناشی از آنها، خشکسالی های طولانی مدت این استان ها تا اندازه ای برطرف شده است.
وقوع طوفان های سیل آسیا و مرگبار در جنوب چین به واسطه نزدیکی به سواحل آب های آزاد در فصل بهار و تابستان، مسئله ای است که همه ساله برای مدتی زندگی اهالی این مناطق را مختل کرده و با بحران جدی مواجه می کند.
دو هفته پیش نیز در جنوب چین و به ویژه جزیره «های نن» بر اثر وقوع طوفان موسوم به «جینگ یو» (نهنگ)، دست کم دو تن کشته و بیش از ۹۰ هزار شهروند ساکن در این منطقه آواره شدند.
به گفته مراجع رسمی چین، در نتیجه این طوفان سهمگین که با بارش شدید باران و بادهایی با سرعت بیش از ۱۰۰ کیلومتر در ساعت همراه بود، علاوه بر خسارات وارده به تاسیسات شهری، بخش قابل توجهی از زمین های زراعی و محصولات کشاورزی نیز نابود شدند.
اواسط ماه گذشته نیز باران های سیل آسا در استان «گویژو» در جنوب غرب و در استان «هوبی» در مرکز چین، ۳۱ تن را به کشتن داد. این حادثه حتی زندگی دو میلیون ۳۷۰ هزار نفر را در این دو استان تحت تاثیر قرار داد به گونه ای ۱۷۰ هزار نفر از ساکنان مناطق یاد شده مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شدند.
در سال ۹۲ نیز بر اثر بارش باران های شدید و وقوع طوفان «سولیک» در استان «سیچوان» این کشور که منجر به رانش زمین نیز شد، حدود ۳۰۰ نفر کشته و مفقود شدند و ۵۲۰ هزار خانه تخریب شد.
طوفان «یوساگی» نیز در همین سال در جنوب چین حداقل ۲۵ کشته برجای گذاشت و باعث بروز اختلال شدید در سیستم حمل و نقل و سرگردان شدن دهها هزار مسافر شد.
این طوفان که سرعت آن ۱۶۵ کیلومتر در ساعت و همراه با بارش سنگین باران بود، باعث شد فعالیت بسیاری از مراکز تجاری و مدارس در جنوب کشور مختل شود.
ارسال نظر