نحوه تحویل سکه های پیش فروش شده
دستورالعمل نحوه تحویل سکه های پیش فروش شده توسط بانک مرکزی به بانک ملی ابلاغ شد.
بانک مرکزی به منظور ارایه خدمات رسانی مطلوب در راستای تحویل سکه های پیش فروش شده طی بخشنامه ای موارد «احراز هويت متقاضيان»،« نحوه واگذاري مسکوک طلا به متقاضيان» و «روشهاي جايگزين» را به بانک ملی ایران به شرح ذیل جهت اجرا ابلاغ کرد:
الف) احراز هويت متقاضيان
۱- واگذاري مسکوک طلا صرفاً به شخصي که مشخصات هويتي وي بر روي "رسيد پيشخريد مسکوک طلا" درج گرديده است انجام پذيرد.
۲- احراز هويت فرد متقاضي که شامل بررسي مشخصات هويتي وي از قبيل نام و نامخانوادگي، شماره ملي، تاريخ تولد، شماره شناسنامه و نام پدر است بايد از طريق رؤيت اصل کارت ملي و "رسيد پيشخريد مسکوک طلا" و تطابق موارد مندرج در آنها صورت پذيرد.
۳- تأييد اصالت و صحت رسيد پيشخريد و احراز هويت شخص متقاضي بر عهده آن بانک ميباشد.
ب) نحوه واگذاري مسکوک طلا به متقاضيان
۱- بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران با توجه به مشاهده نواقصي در خصوص ثبت مشخصات هويتي متقاضيان در برخي رسيدهاي پيشخريد، متقاضياني را مجاز به تحويل مسکوک طلا ميداند که مشخصات آنها بدون مغايرت در سامانه پيشفروش سکه موجود در شبکه امن بين بانکي (به نشاني portal.pbn.net)، ثبت شده باشد.
۲- با عنايت به ارزش بالاي مسکوک طلا و توجه ويژه به مسائل و معضلات امنيتي که ممکن است در ارتباط با تحويل و انتقال مسکوک طلا براي متقاضيان به وجود آيد، آن بانک موظف است ترتيباتي اتخاذ نمايد تا بر اساس گزارشات موجود در سامانه فوقالذکر، تحويل مسکوک طلا براي متقاضياني که مبادرت به پيشخريد مسکوک طلا به تعداد يکصد (۱۰۰) قطعه و يا کمتر نمودهاند صرفاً از طريق شعبه صادرکننده و براي متقاضياني که بيش از يکصد (۱۰۰) قطعه پيشخريد نمودهاند از طريق سرپرستي امور شعب بانک ملي ايران که شعبه صادرکننده تحت نظر آن سرپرستي ميباشد و با لحاظ نمودن موارد امنيتي مناسب انجام پذيرد.
۳- آن بانک موظف است در موعد مقرر پس از اخذ ماليات بر ارزش افزوده، به ميزان پنج (۵) درصد مبلغ مندرج در رسيد پيشخريد، اقدام به ثبت اطلاعات مورد نياز در سامانه مذکور و تحويل مسکوک طلا به متقاضيان نمايد.
۴- آن بانک موظف است بر اساس اطلاعات موجود در سامانه پيشفروش سکه، از واگذاري مسکوک طلا به متقاضياني که اطلاعات آنها از نظر بانک مرکزي داراي نقص بوده اکيداً خودداري نمايد. متصدي شعبه موظف است به منظور رفع نواقص ثبتي مزبور، مشتريان را به مسئول مجاز معرفي شده جهت انجام اصلاحات در شعبه معرفي نموده تا پس از رفع نقص موصوف در سامانه مذکور امکان واگذاري مسکوک طلا مهيا گردد. همچنين لازم است اصلاحات صورت پذيرفته در سامانه ثبت گردد تا امکان اخذ گزارشات مورد نياز در اين خصوص نيز فراهم گردد.
ج) روشهاي جايگزين
آن بانک ميتواند علاوه بر تحويل عين مسکوک طلا، استفاده از يک يا ترکيبي از روشهاي جايگزين زير را نيز به متقاضيان پيشنهاد نمايد:
۱- دريافت وجه نقد، معادل ارزش مسکوک پيشخريد شده به نرخي که روزانه از سوي بانک مرکزي به آن بانک اعلام ميگردد.
در اين روش با عنايت به اينکه فرآيند انجام معامله فروش مسکوک طلا تکميل نگرديده و مسکوک موضوع معامله تحويل نگرديده است لذا نيازي به پرداخت ماليات بر ارزش افزوده نيز نميباشد.
۲- دريافت حواله مسکوک طلاي بانک مرکزي به جاي مسکوک طلاي پيشخريد شده.
در اين روش نيز به دليل ذکرشده در بند ۱ فوق، نيازي به پرداخت ماليات بر ارزش افزوده نميباشد.
حواله موصوف از ويژگي هاي زير برخوردار ميباشد:
۲-۱- هر حواله معادل يک قطعه سکه طلاي بهار آزادي تصوير حضرت امام خميني(ره) بوده و از موارد امنيتي ضدجعل مناسبي برخوردار ميباشد.
۲-۲- حواله مزبور به صورت بينام بوده و در خارج از بانک قابليت نقل و انتقال به غير را دارد بنابراين دارنده حواله، مالک آن محسوب ميگردد.
۲-۳- مدت اعتبار پذيرش حوالهها در تمامي شعب آن بانک تا پايان سال ۱۳۹۱ ميباشد و پس از اتمام مدت مزبور حوالههاي يادشده صرفاً در شعبه صادرکننده داراي اعتبار ميباشند.
آن بانک موظف است در زمان صدور حواله، روي آن را به مهر شعبه و تاريخ صدور، ممهور نمايد. حوالههاي صادره صرفاً در شعبه صادرکننده و پس از پرداخت ماليات بر ارزش افزوده به ميزان پنج (۵) درصد نسبت به مبلغ مندرج در رسيد پيشخريد، قابل تبديل به مسکوک طلا ميباشند. همچنين حوالههاي صادره در تمامي شعب بانک ملي ايران، بدون نياز به پرداخت ماليات بر ارزش افزوده قابل بازخريد به نرخي که بانک مرکزي به صورت روزانه به بانک ملي ايران اعلام مينمايد، ميباشند.
۳- دريافت اوراق گواهي سپرده مدتدار ويژه سرمايهگذاري (عام) بانک ملي ايران به ازاي مبلغ مشخصي از وجوه واريز شده بابت پيشخريد مسکوک طلا که به درخواست متقاضيان عرضه ميگردد. اوراق مزبور از ويژگيهاي زير برخوردار ميباشد:
۳-۱- با نام، دوساله و فاقد کوپن سود عليالحساب؛
۳-۲- نرخ سود عليالحساب ۲۰ درصد در سال، معاف از ماليات و داراي برگة تسويه نهايي؛
۳-۳- حداکثر سقف قابل انتشار براي متقاضيان متناسب است با مجموع وجوه واريز شده بابت پيشخريد مسکوک طلا؛
۳-۴- تاريخ انتشار درجشده بر روي اوراق از آغاز طرح پيشفروش (۱۳۹۰/۰۹/۲۹) لغايت روز پاياني طرح مذکور (۱۳۹۰/۱۲/۲۸) متناسب با زمان پيشخريد
۳-۵- زمان عرضه اوراق از تاريخ دوم ارديبهشت ماه سالجاري و به مدت پانزده (۱۵) روز کاري (پايان روز ۱۳۹۱/۰۲/۱۹) ميباشد.
در اين روش نيز به دلايلي که پيشاز اين بيان گرديد نيازي به محاسبه و پرداخت ماليات بر ارزش افزوده، از طرف متقاضيان نميباشد. پرداخت سود عليالحساب صرفاً بر عهده آن بانک بوده و از تاريخ واريز وجه بابت پيشخريد مسکوک طلا، محاسبه و با نظر متقاضي به صورت نقدي يا واريز به حساب متمرکز معرفي شده نزد هر يک از بانکهاي عضو شتاب در مقاطع ماهانه پرداخت ميگردد.
صدور اوراق مذکور براي دارندگان رسيدهاي پيشخريدي که سررسيد واگذاري آنها فرا نرسيده باشد نيز امکانپذير ميباشد. همچنين لازم است در زمان صدور اوراق مزبور سود مدت زمان سپري شده از روز واريز وجه به صورت روزشمار محاسبه و به متقاضي پرداخت گردد.
ارسال نظر