ضرب الاجل واقعی مذاکرات هسته ای
دیپلماتهای غربی میگویند از نظر آنها روز ۱۸ تیر، یعنی زمانی که کاخ سفید مهلت دارد نسخهای از توافق را به کنگره ارائه دهد، ضربالاجل واقعی مذاکرات هستهای با ایران است.
رویترز با اشاره به این اختلافات و احتمال از دست رفتن ضربالاجل ۳۰ ژوئن (۹ تیر) نوشته است که دیپلماتها ضربالاجل اصلی مذاکرات را ۹ جولای (۱۸ تیر) میدانند، یعنی روزی که فرصت دولت آمریکا برای ارائه متن توافق هستهای به کنگره این کشور به پایان میرسد.
بر اساس قانونی که کنگره آمریکا ماه گذشته به تصویب رساند، کاخ سفید باید هر توافقی با ایران را نهایتا تا ۹ جولای به کنگره ارائه کند و نمایندگان آمریکایی هم ۳۰ روز برای بررسی و نظر دادن در مورد آن زمان خواهند داشت.
بر اساس بندی از قانون بازنگری توافق هستهای با ایران، که عملا روند اجرای توافق هستهای احتمالی را کند میکند، اگر دولت آمریکا در مهلت مقرر توافق را به کنگره ارائه نکند، دوره بازنگری کنگره به ۶۰ روز افزایش مییابد.
به نوشته رویترز، دیپلماتهای دخیل در مذاکرات نگران هستند که بروز چنین تأخیری، که علاوه بر تحریمهای آمریکا، تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل را نیز تحت تأثیر قرار داده و برداشته شدن آنها را به تأخیر میاندازد، به از هم پاشیدن توافق به دستآمده، شود.
رویترز در بخش دیگری از گزارش خود نوشته است: «در حالی که بخش اعظم توافق علنی خواهد شد، اما دیپلماتهای غربی گفتهاند که بخشهایی از این توافقنامه علنی نخواهد شد.»
این گزارش میافزاید: «با این حال، یک مقام ارشد ایالات متحده میگوید کنگره به تمام جنبههای توافقی که در وین به دست میآید، دسترسی خواهد داشت.»
نظر کاربران
هیچ توافقی در کار نیست این یه بازی از هر دوطرفه