۲۱۶۶۴۹
۵۰۰۵
۵۰۰۵
پ

پناهجویان در انتظار پایان بازی استرالیا و ایران

پناهجویان از اینجا رانده و از آنجا مانده در انتظار پایان بازی اند؛ بازی که مدتی است میان ایران و استرالیا در سطح رسانه ها به راه افتاده است. بازی که هر از گاهی با طرح ادعای استرالیایی ها درباره رسیدن به توافق با ایران برای بازگشت پناهجویان ایرانی آغاز می شود و با تکذیب ایران خاتمه می یابد و دوباره روز از نو و روزی از نو.

فرارو: پناهجویان از اینجا رانده و از آنجا مانده در انتظار پایان بازی اند؛ بازی که مدتی است میان ایران و استرالیا در سطح رسانه ها به راه افتاده است. بازی که هر از گاهی با طرح ادعای استرالیایی ها درباره رسیدن به توافق با ایران برای بازگشت پناهجویان ایرانی آغاز می شود و با تکذیب ایران خاتمه می یابد و دوباره روز از نو و روزی از نو.

در ادامه این بازی رسانه ای وزیر خارجه استرالیا از دیدار هیئتی بلندپایه از ایران با مقامات استرالیایی در هفته گذشته خبر داد که برای گفتگو درباره توافق جدیدی برای بازگشت پناهجویان پذیرفته نشده به این کشور سفر کرده بودند.

جولی بیشاپ امروز در پارلمان استرالیا گفت به یک توافق جدید برای بازگرداندن پناهجویان ایرانی مواجه است چرا که بسیاری از آنها مهاجران اقتصادی هستند و با هدف بهبود وضعیت اقتصادی خود اقدام به مهاجرت کرده‌اند.

بیشاپ اواخر فروردین هم به تهران سفر کرده بود و در این سفر گفته بود که حدود ۱۳۲۰۰ نفر از ۵۲ هزار پناهجو در زمان حزب حاکم پیشین - حزب کارگر- که تلاش کردند به استرالیا برسند ایرانی بودند که بیشتر آنها از طریف اندونزی و توسط قاچاقچیان انسان به سوی استرالیا آمده اند. وی یکی از اهداف سفرش به ایران را گفتگو برای امکان بازگشت پناهجویانی که درخواست آنها رد شده است دانست.

استرالیا طی سالهای اخیر قوانین بسیار سختگیرانه ای را برای مهاجران تصویب کرده است،‌ این کشور با نگهداشتن این افراد در مرکز بازداشت پناهندگان، شروع به بررسی پرونده درخواست پناهندگی آنان می‌کنند.

مراکزی که شرایط اقامت بسیار بدی دارند. جزایر مانوس و نائورو در پاپوا گینه نو از مراکزی است که استرالیا در خارج از خاک این کشور به این منظور تدارک دیده است. پناهجویان در این جزایر در شرایط بسیار بد انسانی و باکم ترین امکانات رفاهی به سر می برند.

بر همین اساس سیاست‌های استرالیا در مقابله با ورود پناهجویان به این کشور با اعتراض های زیادی روبرو است. به طوری که به جز سازمان‌ها و نهاد های حقوق بشری، کمیسیون حقوق‌بشر استرالیا نیز خواست تا مراکز نگهداری پناهجویان در جزیره "کریسمس" بسته شود و به بازداشت بدون مدت پناهجویانی که در کمپ‌ها نگهداری می‌شوند نیز پایان داده شود.

با این حال دولت استرالیا به جای پاسخگویی به این اعتراضات به دنبال آن است که هر طور شده دولت ایران را مجاب کند که پناهجویان غیر قانونی را به کشور برگردارند.

این در حالی است که موضع دولت ایران به گفته حسن قشقاوی معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه مخالفت با دیپورت اجباری است. به گفته قشقاوی موضع ایران «بازگشت اختیاری به میهن آری؛ دیپورت اجباری خیر» است.

معاون وزیر خارجه معتقد است که «دیپورت اجباری اقدامی ضد انسانی، ضد حقوق بشری و خلاف کنوانسیون‌های کنسولی و حقوق بشری است.»

با این حال و با وجود اطلاع استرالیایی ها از موضوع ایران در این رابطه هر از گاهی خبر از یک توافق با تهران به منظور بازگرداندن پناهجویان ایرانی مطرح می کنند که به سرعت با واکنش وزارت خارجه مواجه می شود.

نمونه اش سه روز پیش بود که پس از انتشار خبر سفر هیات کنسولی از ایران به استرالیا و از سوی رسانه های این کشور و طرح ادعای توافق برای بازگرداندن پناهجویان ایرانی بود که مقام نزدیک به هیات کنسولی ایرانی هر گونه توافق ایران و استرالیا برای بازگردان پناهجویان ایرانی را تکذیب کرد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج