از کرایه ویلای ۴ میلیون تومانی در شمال تا عوارض هزار تومانی ورود به ابیانه!
اجاره ویلا در نوروز: دو شب ۱.۵ میلیون تومان!
نرخ کرایه برای برخی از ویلاها برای دو روز بالغ بر یک و نیم میلیون تومان می شد. در کنار این تعیین این قیمت های بالا در مناطق شمالی کشور که ظاهرا هیچ نظارتی هم بر آن صورت نمی گیرد، نرخ بازدید از اماکن دیدنی کشور حکایت دیگری در ایام نوروز داشت.
اما آنچه در کنار افزایش سفرهای داخلی در کشور که به رشد ۲۰ درصدی مصرف بنزین در تعطیلات منجر شد جالب توجه بود، افزایش نرخ کرایه ویلاها در مناطق ساحلی کشور و بالابودن نرخ ورودی بازدید از اماکن تاریخی و دیدنی و البته گرانی مواد غذایی در شهرهایی بود که پذیرای مسافران نوروزی بودند. تا آنجا که به گفته برخی از مسافران اگر به خارج از کشور سفر می کردند، هزینه بازدید از اماکن تاریخی برایشان ارزان تر از داخل تمام می شد.
به هر حال امسال ویلاداران در شهرهای ساحلی با کرایه ویلاهای خود از شبی ۲۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان سود زیادی بردند. برای مثال نرخ کرایه برخی از ویلاها در شهرهای شمالی برای هفته اول تعطیلات نوروز ۴ میلیون تومان بود. این نرخ کرایه برای برخی از ویلاها برای دو روز بالغ بر یک و نیم میلیون تومان می شد. در کنار این تعیین این قیمت های بالا در مناطق شمالی کشور که ظاهرا هیچ نظارتی هم بر آن صورت نمی گیرد، نرخ بازدید از اماکن دیدنی کشور حکایت دیگری در ایام نوروز داشت. به گزارش مهر، یکی از مناطقی که در ایام عید حسابی از خجالت گردشگران درآمد باغ فین کاشان بود.
به گفته یکی از مسافران نوروزی کاشان: «مسوولان باغ فین کاشان برای ورود گردشگران به محوطه باغ و بازدید از حمام ها و عمارت، یک ورودی با قیمت ۵۰۰ تومان می گرفتند، اما در ایام نوروز برای هریک از بخش ها شامل عمارت و حمام بلیت جداگانه فروخته می شد».
این وضعیت نه تنها در اماکن تاریخی دیده می شد بلکه در ورودی روستاهایی مانند نیاسر و ابیانه نیز چنین بود به طوری که برخی از ادعا می کردند عوارضی ورود به روستا تنها در جهت کمک به آبادانی روستاست با پوشیدن لباس های سبزرنگ از هر خودروی ورودی ۵۰۰ تا هزار تومان طلب می کردند و در مقابل آن قبوضی که در آن عید سعید شعبان تبریک گفته شده بود صادر می کردند!
منطقه نمونه پارک جنگلی میرزا کوچک خان در آمل نیز با دریافت دو هزار تومان عوارضی تنها اجازه می داد گردشگران از فضای پارک استفاده کنند.
دریافت کرایه هایی گاه تا ۳۰ هزار تومان برای استفاده از دوچرخه در سواحل شمالی، جنوبی کشور و مناطق آزاد مانند کیش نمونه دیگری از این خدمات با قیمت های گزاف بود که در ایام نوروز ارایه شد.
رضا... که به یکی از شهرک های شمالی سفر کرده بود در این باره می گوید:«هزینه یک ساعت دوچرخه سواری در یکی از شهرهای شمالی کشور ۲۰ هزار تومان و هزینه یک ساعت موتورسواری با موتورهای سه چرخ (ادونچر) ۶۰ هزار تومان بود».
روستاهای گران قیمت
اما روستای ابیانه یکی از آن روستاهایی است که به دلیل نبود نهاد نظارتی در آن به مکانی تبدیل شده که هر حرکت گردشگر در آن از عکس گرفتن از خانه های تاریخی و لباس محلی گرفته تا دریافت خدمات معمولی بهانه ای برای دریافت پول از گردشگران می شود.
براساس این گزارش در روستای ماسوله نیز اوضاع بهتر از ابیانه و گرمه و نیاسر نبود. خانه های محلی با حداقل امکانات در ایام نوروز بیش از 60 هزار تومان اجاره داده شد.
البته به فهرست این گرانی ها باید گرانی کالاها را هم در ایام نوروز اضافه کرد. این وضعیت در شهرهایی که بیشتر میزبان مسافران نوروزی بودند بدتر بود به طوری که مسافران اغلب از قیمت های بالای مواد غذایی گلایه داشتند. این در حالی است که قرار بود در ایام نوروز بازرسان ویژه بر قیمت کالاها نظارت داشته باشند .
نظر کاربران
از ماست که بر ماست
مقصر خودمونیم.....4دفعه که قیمت پرت ولا میگن از خدماتشون استفاده نکنیم حساب کار میاد دستشون......خدا رحمت کنه گردنه گیرها و 40 دزد بغداد رو