سرگیجه در بازار خودرو
بازار خودرو این روزها بیش از هر زمان دیگری نسبت به تصمیمات اقتصادی و سیاسی در کشور واکنش نشان میدهد؛ بهطوریکه هر تصمیمی در حوزه سیاستهای کلان بر بازار خودرو تاثیرگذار است.
بهعنوان مثال اگر چه تحریمهای همهجانبه کشورهای غربی علیه ایران بسیاری از مناسبات اقتصادی ایران و دیگر کشورها را با چالش جدی مواجه کرد، اما صنعت و بازار خودرو با تاثیرپذیری از تحریمها، بحرانیترین شرایط را نسبت به دیگر صنایع تجربه کردند. حالا پس از لغو تحریمها و روند صعودی تولید خودرو در کشور هر چند بازار هنوز در رکود به سر میبرد، اما هر اتفاقی واکنش بازار خودرو را در پی دارد.
در این زمینه آخرین خبری که در هفته جاری بازار را بار دیگر تحتتاثیر قرار داد تکنرخی شدن قیمت بنزین بود؛ بهطوریکه بسیاری از کارشناسان معتقدند که این موضوع بر بازار خودرو تاثیرگذار بوده؛ چرا که بازار در رکود بیشتری فرو رفته و این موضوع علاقهمندی مشتریان به خرید خودرو را به شدت کاهش داده است؛ زیرا هر افزایش قیمت یا هزینهای که مرتبط با بنزین باشد تاثیر خود را به صورت مستقیم در بازار خودرو میگذارد.
اما برخی فعالان بازار معتقدند که تجربه افزایش قیمت بنزین طی سالهای گذشته نشان داده واکنش مشتریان در این زمینه مقطعی است و با گذشت مدت زمان کمی باز هم مشتریان براساس نیاز خود به خرید خودرو خواهند پرداخت.
بر این اساس عدم تمایل مشتریان به خرید و فروش خودرو در شرایطی است که بسیاری از کارشناسان افزایش وام خودرو از ۷ به ۱۵ میلیون تومان را یکی از عوامل مناسب در تحریک تقاضا عنوان میکنند. این در حالی است که فعالان بازار معتقدند که افزایش تقاضا در بازار خودرو ارتباطی با بحث افزایش وام خودرو ندارد؛ چراکه افزایش وام مذکور تنها خودروسازان را منتفع خواهد کرد.
به این ترتیب با گذشت دو ماه از سال جدید ظاهرا رکود دست از سر بازار خودرو برنمیدارد و تداوم کاهش قیمت ۱۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومانی برخی خودروهای داخلی در هفته جاری، نگرانی برخی از فعالان بازار را به دنبال داشته است، اما خبرها حاکی از افزایش امید در بازار خودرو داخلی است. بهطوریکه برخی از نمایشگاهداران پایتخت خردادماه را بهدلیل فرارسیدن فصل امتحانات و بعد از آن افزایش سفرها در تابستان، فصل رونق بازار خودرو میدانند.
افت نیم میلیون تومانی داخلیها
با توجه به صحبتهای فعالان بازار قیمت خودروهای داخلی بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان کاهش داشته است، اما با گشتی در بازار خودرو ببینیم که کدام خودروها در هفته جاری، افت و خیز قیمتی را تجربه کردهاند.
نمایشگاهداران پایتخت میگویند، در حال حاضر پژو ۲۰۶ تیپ ۵ با قیمتی برابر با ۳۶ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان خرید و فروش میشود که این موضوع از کاهش ۱۰۰ هزار تومانی این خودرو در هفته جاری حکایت میکند. همچنین، پژو ۲۰۶ صندوقدار در مدل V۸ نیز کاهش ۱۵۰ هزار تومانی را تجربه کرده بهطوریکه هماکنون قیمتی برابر با ۳۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان دارد. دیگر مدل پژو ۲۰۶ یعنی تیپ ۲، در حال حاضر ۳۳ میلیون تومان قیمت دارد که این موضوع نشان میدهد خودرو موردنظر نیز با کاهش ۲۰۰ هزار تومانی در هفته جاری خرید و فروش شده است.
از بازار پژو ۴۰۵ نیز خبر میرسد که این محصول پر تیراژ ایرانخودرو در هفته جاری کاهش ۳۰۰ هزار تومانی داشته است بهطوریکه هماکنون با قیمت ۳۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به فروش میرود. همچنین پژو پارس در مدل سال خود کاهشی نیم میلیون تومانی را در هفته جاری تجربه کرده است؛ بهنحویکه این خودرو در حال حاضر قیمتی برابر با ۳۷ میلیون تومان دارد.
فعالان بازار در مورد رانا نیز عنوان میکنند که این خودرو بدون تغییر قیمتی هماکنون ۳۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان خرید و فروش میشود. همچنینسمند ال ایکس با کاهشی ۵۰۰ هزار تومانی در حال حاضر به قیمت ۳۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خرید و فروش میشود. همچنین سمند EF۷ نیز با کاهش ۵۰۰ هزار تومانی نسبت به هفته گذشته، در حال حاضر ۳۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به فروش میرسد. از بازار دنا نیز خبر میرسد که این خودرو هماکنون ۴۷ میلیون تومان خرید و فروش میشود.
اما سری هم به بازار سایپاییها بزنیم. براساس گفته فعالان تیبا همانند هفتههای گذشته بدون تغییر قیمت خاصی با همان قیمت قبلی خود یعنی ۲۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان به فروش میرسد. اما بازار پراید در هفته جاری با افتوخیز بسیاری همراه بوده است. به گفته نمایشگاهداران خودرو پایتخت، پراید در مدل ۱۳۱ خود در حال حاضر ۲۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان خرید و فروش میشود و این نشان میدهد پراید موردنظر افت قیمت ۱۰۰ هزار تومانی را در هفته جاری تجربه کرده است.
پراید ۱۱۱ نیز این هفته با کاهش ۵۰۰ هزار تومانی با قیمت ۲۱میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خرید و فروش میشود، اما نگاهی نیز به بازار تندر-۹۰، بزنیم، خودرویی که تغییر قیمت خاصی را طی هفته جاری تجربه نکرده و روزهای با ثباتی را پشتسر گذاشته است. به روایت فعالان بازار، تندر-۹۰ در مدل E۲ خود قیمتی برابر با ۴۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دارد و این یعنی دچار نوسان قیمتی در هفته جاری نشده است. فعالان بازار در مورد پارستندر نیز تاکید میکنند که این خودرو در حال حاضر با همان قیمت چند هفته اخیر خود؛ یعنی ۴۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در بازار به فروش میرسد که این موضوع از تثبیت قیمت آن حکایت دارد. نمایشگاهداران خودرو پایتخت در مورد تندر-۹۰ اتومات نیز عنوان میکنند که این محصول در حال حاضر ۵۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان ثبات قیمت دارد.
کاهش میلیونی وارداتیها
کاهش قیمت در بازار خودروهای داخلی گویا به بازار وارداتیها نیز سرایت کرده است؛ بهطوریکه این بازار نیز با کاهش ۵۰۰هزارتا ۲ میلیون تومانی مواجه بوده است. بر همین اساس سوناتا با کاهشی یک میلیون تومانی در حال حاضر ۱۷۱ میلیون تومان به فروش میرسد. النترا نیز با کاهش ۲ میلیون تومانی در حال حاضر با قیمت ۱۲۱ میلیون خریدو فروش میشود. قیمت ۱۵۸ میلیون تومانی اسپورتیج نیز حکایت از کاهش یک میلیون تومانی این خودرو در بازار دارد. این در حالی است که خودروهایی چون بنز C۲۰۰ با قیمت ۲۹۵ میلیون تومان و بنز E۲۰۰ با قیمت ۴۲۰ میلیون تومان روزهای باثباتی را سپری میکنند.
با این حال لکسوس RX تنها خودرو وارداتی در هفته گذشته است که با افزایش یک میلیون تومانی در حال حاضر به قیمت ۵۹۰ میلیون تومان خرید و فروش میشود.
ارسال نظر