درس بزرگ تعطیلی خانه سینما
هیات مدیره پیشین خانه سینما با حضور جمعی از هنرمندان و مسئولان سینمایی تقدیر شدند.
در این برنامه که روز سوم خردادماه همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر برگزار شد، حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی در سخنانی گفت: اهل مرور گذشته نیستم اما یادآوری و کنکاش عالمانه بعضی مسائل را لازم میدانم.
او اضافه کرد: بسته شدن خانه سینما ارزش یک کار پژوهشی را دارد زیرا چگونه ممکن است عدهای از مدیران بخشی از این نظام را به جمعبندی برسانند که خانه سینما را تعطیل کنند، بنابراین بررسی این خطای استراتژیک و فاحش بسیار مهم است.
وی با اشاره به صبوری هیات مدیره پیشین خانه سینما برای بازگشایی این تشکل صنفی ادامه داد: تعطیلی خانه سینما هزینه سنگینی بود که به کشور تحمیل شد. فراموش نکنید که هر یک از ما هرچقدر هم کوچک باشیم با رفتار خود تاریخ را مینویسیم. همه ما جملهای از تاریخیم که میتواند دلپذیر یا دشوار باشد و آیندگان بی رحمانه درباره ما قضاوت خواهند کرد.
رییس سازمان سینمایی با اشاره به همزمان شدن این برنامه با سالروز آزادسازی خرمشهر افزود: سربازان جوان ما هم آن در آن دوره نمی دانستند که با عملکرد خود چه تاریخی را میسازند.
ایوبی با اشاره به وضعیت خانه سینما در اوایل حضورش در سازمان سینمایی یادآور شد: در دومین هفته ورودم به سازمان با وضعیتی بسیار عجیب روبرو شدم که حتما خاطراتش را خواهم نوشت و موضوع اینجاست که حتی تا انتخابات سال گذشته هنوز عدهای فکر می کردند میتوانند جلوی خانه سینما را بگیرند که تجربه نشان داد نتوانستند.
وی با مرور وضعیت سینما در ۲۰ ماه گذشته گفت: اوایل حضورم در سازمان سینمایی جلسهای با انجمن سینماداران داشتم که جزو تلخترین خاطراتم بود چرا که آنها می خواستند سینماها را تحویل دهند اما خوشحالم که امروز تحرک مثبتی در این هنر پیش آمده و به فروش بسیار خوبی رسیدهایم.
او در عین حال از درج بعضی مطالب در صدا و سیما اظهار تاسف کرد و گفت: گاه میبینیم که بعضی با خوشحالی می گویند فروش فیلمها خوب نبوده است، نمیدانم چرا عدهای از اتفاقات بد سینما ذوقزده میشوند، در حالی که مردم با سینما آشتی کردهاند و سینماگران و فیلمهایشان را میخواهند.
ایوبی با ابراز خرسندی از حضور رضا میرکریمی به عنوان مدیرعامل جدید خانه سینما ادامه داد: آمدن آقای میرکریمی میتواند به سینمای کشور کمک بسیاری کند. من هرگز نمیدانم آقای عسکرپور مدیرعامل قبلی و همکارانش چگونه این همه ایستادگی کردند و با صبر و حوصله و درایت درسهای بسیاری را به ما آموختند.
وی با برشمردن تجربیات مثبتی که به عنوان درس از تعطیلی خانه سینما به دست آمده است، افزود: این درسها برای ما مدیران، شما سینماگران و هیات مدیره جدید بسیار مفید خواهد بود چرا که یاد میگیریم اگر جامعه سینمایی کنار ما باشد هیچ مشکلی نخواهیم داشت. به همین دلیل میکوشیم از طرف شما تصمیم نگیریم بلکه با شما تصمیم بگیریم.
رییس سازمان سینمایی خطاب به سینماگران توصیه کرد: فکر نکنیم حالا دیگر وقت تقسیم غنائم است و میرکریمی و دوستان هیات مدیره جدید باید همه مشکلات سینما را حل کنند زیرا این مشکلات به تدریج حل خواهد شد.
وی ادامه داد: امروز از آقای حیدری خلیلی از همکارانم در سازمان سینمایی خواستم تا فهرستی از کارهایی را که میتوانیم به خانه سینما واگذار کنیم تهیه کند که اگر چنین شود بنده باید استعفا بدهم.
ایوبی تاکید کرد: ما معتقدیم شما بهتر از ما امور را میشناسید و میتوانید مسائل را اداره کنید. نمونهاش همین فیلمخانهای است که ۲۷ سال است بخش دولتی تلاش دارد آن را راه بیاندازد و تا به حال چنین نکرده اما مجتمعهای خصوصی مانند کوروش و ... در مدتی کوتاه عملکرد بسیار خوبی داشتهاند.
رییس سازمان سینمایی ادامه داد: مهم ترین درس از تجربه تعطیلی خانه سینما با هم بودن است و اینکه ما به عنوان مدیر فکر نکنیم میتوانیم از طرف شما تصمیم بگیریم.
وی همچنین از موفقیت فیلم ناهید در جشنواره کن ابراز خرسندی کرد و ادامه داد: سال گذشته ۲۲۲ جایزه خوب جهانی گرفتهایم و ۴۶ کرسی داوری متعلق به هنرمندان ما بوده است که موفقیت بسیار بالایی است.
ایوبی با لحنی طنزآمیز گفت: همیشه به من میگویند چند دقیقه صحبت کنم و آرزو به دلم مانده گفتوگوی مفصلی با دوستان سینماگر داشته باشم که طی آن همه خود را بی رحمانه نقد کنیم و مرور کنیم که سینمای کشور چه وضعی داشت.
این مدیر سینمایی همراه با رضا میرکریمی مدیرعامل جدید خانه سینما و رضا ایرانمش هنرمند جانباز از محمد مهدی عسکرپور مدیرعامل پیشین خانه سینما تقدیر کرد.
در ادامه عسکرپور با اشاره به درج مطالبات اهالی سینما از رضا میرکریمی با لحنی طنزآمیز گفت: برای رسیدن به این برنامه در ترافیک ماندم و از آقای میرکریمی میخواهم برای ترافیک تهران هم کاری کند چون این روزها دوستان سینمایی مطالبات بسیار گسترده و متنوعی از ایشان داشتهاند.
وی ادامه داد: در این چند سال مجال صحبت کردن داشتم و از تریبونهای مختلف استفاده می کردم، بنابراین لزومی ندارد تاریخ پیدایش چرخ را مرور کنم و فقط به نکتهای از سخنان آقای ایوبی اشاره دارم.
وی تصریح کرد: درس گرفتن از تعطیلی خانه سینما را به دو صورت می توان استفاده کرد، بخشی از آن به خانواده سینما برمیگردد که این درایت در آنها وجود داشت و قویتر هم شد. بنابراین نگران این بخش نیستم.
این سینماگر اضافه کرد: مهم این است مسئولان کشور در حوزههای مختلف از این تجربه درس بگیرند. همچنانکه در جلسه با مسئولان بارها گفتهام امروزه وضعیتی نیست که گلهگذاری و نقد از دولت قبل سخت باشد، همچنان که امروزه بعضی از مسئولان به ما می گویند ما در آن دوره خیلی نگران شما بودیم اما شرایط ما مانند این بود که در حیاطی شلاق بخوریم و در این وضعیت عدهای از پنجره به ما مینگریستند و عده دیگری سرشان را پایین انداخته بودند.
مدیرعامل قبلی خانه سینما افزود: نگرانی بزرگ من این است که چه تضمینی وجود دارد این اتفاقات دوباره پیش نیاید.
وی با اشاره به اظهارنظر بعضی از سینماگران مبنی بر اینکه خانه سینما باید از کار سیاسی دست بکشد افزود: شاید تصور این دوستان این بود که وقتی از دیوار خانه ما بالا آمدند و وارد حیاط شدند ما باید پیش همان کسانی میرفتیم که این کار را انجام داده بودند و لابد این کار را فرهنگی میدانستند.
عسکرپور به دیگر اقدامات خانه سینما در دوره گذشته اشاره کرد و گفت: خانه سینما فعالیتهای زیادی در حوزه معیشتی هم داشت اما این کارها تحت تاثیر قیل و قالها گم شد. البته قرار است من و فرهاد توحیدی رییس هیات مدیره قبلی کتابی درباره تجربیات خود از تعطیلی خانه سینما بنویسیم.
در ادامه برنامه هیات مدیره قبلی خانه سینما مرکب از فرهاد توحیدی، امیراثباتی، ابراهیم مختاری، محمدرضا مویینی، مرتضی رزاق کریمی، سید مهدی خادم بازرس خانه سینما، سیروس الوند و محمد سریر تقدیر شدند.
سریر در سخنانی با اشاره به وضعیت هیات مدیره قبلی خانه سینما در دوره پلمب این خانه در طول یک سال و نیمی که خانه سینما بسته بود، گفت: شاید بیش از ۵-۶ سال گذشته جلسه داشتیم چون هر روز با شرایط تازهای روبرو میشدیم که باید برای آن فکری میکردیم.
او با ابراز خرسندی از حضور رضا میرکریمی به عنوان مدیرعامل جدید خانه سینما گفت: دورهای که آقای عسکرپور مدیرعامل شد من بسیار ناراحت شدم چون ایشان را خیلی جدی میدیدم و حس میکردم از بالا به قضایا نگاه میکند اما در این چند سال بسیار از ایشان آموختم چون اگر ایشان راههای دیالوگ را نمیدانست نمیتوانستیم از بحران نجات پیدا کنیم و به ایمنی برسیم. ما یک تجربه بزرگ پیدا کردیم و آن اینکه با همکاری یکدیگر میتوان جهان را گرفت.
بعد از این تقدیرها به مناسبت روز جانباز هدیهای به رضا ایرانمنش اهدا شد.
در این برنامه داریوش فرهنگ، کمال تبریزی و همایون اسعدیان به نمایندگی از کانون کارگردانها هدیهای را به عسکرپور اهدا کردند.
کمال تبریزی در سخنانی گفت: حسی که در دوره گذشته وجود داشت که مهمترین وجه موفقیت و پیروزی ما هم بود این است که اگر همه متحد باشیم حتی توپ هم نمیتواند خانه سینما را تکان بدهد.
او با تاکید بر لزوم همگرایی سینماگران با وجود اختلافهای سلیقهای افزود: اگر این همدلی وجود داشته باشد حتما پیروزیهای گذشته را تکرار میکنیم و هیچ اتفاقی تهدیدمان نمیکند.
تبریزی اضافه کرد: هر بلایی که سرمان بیاید از خودمان است. یکی از دلایلی تعطیلی خانه سینما انشقاق بعضی از سینماگران بود که ساز ناکوک زدند وگرنه کسی نمیتوانست در خانه سینما را ببندد.
او همچنین از عسکرپور به خاطر توانایی بالایش در مدیریت بحران تقدیر کرد و گفت: بسیار خوب است که ایشان میخواهند درباره این تجربه کتاب بنویسند زیرا تجربیات حیرتانگیزی داشتهاند.
پس از این سخنان عسکرپور نیز در سخنان کوتاهی با تقدیر از رضا میرکریمی برای پذیرش مدیرعاملی خانه سینما گفت: هیات مدیره فعلی بهترین انتخاب ممکن را داشت چرا که آقای میرکریمی در حوزههای مختلف توانایی بسیار دارد و بنده هم کاملا آماده هرگونه همکاری با ایشان هستم.
در ادامه انجمن منتقدان و نویسندگان، انجمن چهرهپردازان و انجمن مدیران تولید هم از عسکرپور و توحیدی تقدیر کردند. بعد از پخش کلیپی درباره فرهاد توحیدی تقدیر از وی انجام شد. رخشان بنیاعتماد تقدیرنامه توحیدی را اهدا کرد.
توحیدی در سخنان کوتاهی با ابراز تاسف از درگذشت محمدرضا مقدسیان مستندساز که امروز مراسم تشییع جنازهاش در خانه سینما برگزار شد گفت: امروز هم روز بدی است چون مقدسیان رفت و هم روز خوبی است چون کنار هم هستیم.
وی اضافه کرد: اگر بسیاری از افراد نبودند اتفاقات خانه سینما نمیافتاد ما یک نیمه پنهان داشتیم که در تمام این مدت رنج و عذاب کشیدند و آن نیمه همسران ما بودند. توحیدی سپس تقدیرنامهاش را به همسرش هما اهدا کرد.
او همچنین از تمام کارکنان خانه سینما، وکیل این خانه و محمد حیدری که در سایه ایوبی کمکهای بسیاری به خانه سینما کرده قدردانی کرد.
در ادامه با حضور امین تارخ و حبیب ایلبیگی معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی و علیرضا تابش مدیر بنیاد سینمایی فارابی هدیهای به عسکرپور ارائه شد.
امین تارخ در سخنان کوتاهی گفت:گویا این برنامه خودجوش بوده و ما از آن بی خبر بودهایم. همه به گل و هدیه مجهز بودند اما ما خبر نداشتیم. به هر حال از سوی انجمن بازیگران ارادت همه اعضا را با بوسهشان به شما تقدیم می کنم که بوسه زدن به روی ماه است.
در این برنامه کامران ملکی عضو شورای مرکزی هیات مدیره خانه سینما با تقدیر از همراهی رسانهها و مطبوعات در دوران دشوار تعطیلی این تشکل گفت: اگر حمایت رسانهها نبود قطعا خانه سینما نمیتوانست به اهدافش دست یابد به همین دلیل با برگزاری مراسم دیگری در آینده نزدیک از دوستان رسانه تقدیر خواهیم کرد.
در این برنامه که با حضور هنرمندانی همچون همایون ارشادی، همایون اسعدیان، رضا کیانیان، رویا تیموریان، مسعود رایگان، منوچهر محمدی، مهتاب کرامتی، شادمهر راستین، منوچهر شاهسواری، رضا مقصودی، علیرضا شجاع نوری، فرشته طائرپور، ابراهیم حقیقی، سیروس الوند، علی اسفندیاری، داریوش اسدزاده، حبیب دهقان نسب و ... برگزار شد تصاویری درباره پلمب شدن خانه سینما پخش شد.
ارسال نظر