سخنان جان کری جنجال آفرید
سخنان «جان کری» وزیر امور خارجه آمریکا در جریان سفر به کره جنوبی در هفته جاری مبنی بر استقرار سامانه دفاعی موشکی در این کشور، جنجال برانگیز شد.
رسانه های منطقه در پی سخنان رییس دستگاه دیپلماسی آمریکا نوشتند که بیان این مساله از سوی این مقام آمریکایی، می تواند زمینه های ایجاد یک بحران دیگر را در منطقه ایجاد کند.
«کری» هفته جاری در دیدار با افسران عالی رتبه آمریکایی در کره جنوبی گفت: ما با کره شمالی که دارای زرادخانه هسته ای و موشک های بالستیک است، روبرو هستیم و باید برای مقابله با آن کاری انجام دهیم.
وی گفت: هیچکس نمی تواند تصور کند که خط نخست دفاعی آمریکا چه قابلیت هایی دارد و می تواند چه کارهایی صورت دهد. باید برای نتایج بعدی اقدامات آماده باشیم.
روزنامه «هرالد» کره جنوبی روز چهارشنبه سخنان «جان کری» را غیرمنتظره دانست و نوشت: این نخستین بار است که خبر استقرار سامانه موشکی «تاد» از زبان یک مقام آمریکایی منتشر می شود.
این روزنامه همچنین نوشت: طرح این مساله یقینا نگرانی های جدی چین و روسیه را به دنبال خواهد داشت.
سامانه موشکی پیشرفته موسوم به «تاد» می تواند موشک های دوربرد، کوتاه برد و میان برد بالستیک کره شمالی را در جریان پرتاب هدف قرار دهد.
«تاد» سامانه موشکی ضد بالستیک است که توسط شرکت تسلیحاتی آمریکا «لاکهید مارتین» ساخته شده و برد رادار آن هزار کیلومتر و برد عملیاتی موشک ۲۰۰ کیلومتر و سرعت آن ۱۰ هزار و ۸۰ کیلامتر بر ساعت است.
سیستم تاد یک برنامه تسلیحاتی زمین پایه با قابلیت تحرک و جابجایی است که برای نابودی موشک های بالستیک کوتاه برد و میان برد درست چند ثانیه پیش از برخورد با زمین طراحی شده است.
وزیر امور خارجه آمریکا همچنین مدعی شد که استقرار این سامانه در خاک کره جنوبی در راستای تهدیدهایی است که از جانب کره شمالی این بخش از آسیا را تهدید می کند و ما چاره ای جز استقرار این سامانه نداریم.
بلافاصله پس از این سخنان جنجال در کره جنوبی بالا گرفت و مسوولان کره ای را مجبور کرد که بگویند هنوز هیچ توافقی در این خصوص میان آنان و آمریکایی ها صورت نگرفته است.
رسانه های کره ای خاطر نشان کردند که ظاهرا هر دو طرف قصد دارند این موضوع را به صورت محرمانه به پیش ببرند و آن را علنی نکنند.
«کورتیس اسپاکاروتی» فرمانده نیروی نظامی آمریکا در کره جنوبی اما گفته است که در این مورد بحث ها ادامه خواهد یافت و زمانی که مناسب باشد این سامانه در مکان های مورد نظر مستقر می شود.
این فرمانده آمریکایی یکی از کسانی است که به طور جدی استقرار این سامانه را در کره جنوبی دنبال می کند.
تصمیم واشنگتن و سئول برای استقرار این سامانه موشکی در کره جنوبی علاوه بر مخالفت احزاب سیاسی مخالف این کشور، اعتراض شدید دولت پکن را نیز در پی داشت.
ارسال نظر