۲۰۱۸۵۰
۳ نظر
۵۰۱۴
۳ نظر
۵۰۱۴
پ

نرخ‌ های جدید سود سپرده بانکی تعیین شد

رئیس شورای عالی هماهنگی بانک‌ها از توافق بانک‌های بزرگ برای نرخ سود روزشمار خبرداد و گفت: براساس تفاهم بانکداران، نرخ سود کمتر از سه ماه ۱۰ درصد خواهد بود.

خبرگزاری مهر: رئیس شورای عالی هماهنگی بانک‌ها از توافق بانک‌های بزرگ برای نرخ سود روزشمار خبرداد و گفت: براساس تفاهم بانکداران، نرخ سود کمتر از سه ماه ۱۰ درصد خواهد بود.

عبدالناصر همتی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا اقدام بانک مرکزی در واگذاری تعیین نرخ سود سپرده های بانکی کمتر از یکسال توسط بانکداران باعث ایجاد هرج و مرج دوباره در نرخ های سود روزشمار و کوتاه مدت نخواهد شد، گفت: هر چیزی ممکن است اتفاق بیافتد.

رئیس شورای عالی هماهنگی بانک‌ها ی دولتی افزود: براساس توافقات چند بانک بزرگ کشور نرخ سود سپرده های بانکی کوتاه مدت حداقل ۱۰ درصد و حداکثر که یکساله است، ۲۰ درصد خواهد بود.

وی با بیان اینکه بانک مرکزی سقف ۲۰ درصد را برای سپرده های یکساله تعیین کرده است و بقیه آن بر عهده بانکها گذاشته شده است، تصریح کرد: بر اساس تفاهم بانکداران نرخ سود سپرده های روزشمار و کوتاه مدت (کمتر از سه ماه) ۱۰ درصد خواهد بود.

همتی این نرخ را بر اساس توافق ضمنی بانکهای بزرگ و صورت جلسه تنظیمی اعلام و بیان کرد: برای مقاطع سه ماه به بالا نرخ سود سپرده ۱۴ درصد، ۶ ماه به بالا ۱۶ درصد و ۹ ماه به بالا ۱۸ درصد توافق شده است.

رئیس شورای عالی هماهنگی بانک‌ها در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر، مبنی بر اینکه پس ممکن است که برخی بانکهای خصوصی و کوچک و موسسات مالی باز هم به این توافقات پایبند نباشند و بازار نرخ های سود روزشمار و کوتاه مدت را بر هم بریزند، بیان کرد: امکان هر چیزی وجود دارد. مسئولان باید کنترل و نظارت بیشتری بر عملکرد آنها داشته باشند.

وی اضافه کرد: اما با توجه به اینکه سقف نرخ سود تسیهلات ۲۴ درصد توسط شورای پول و اعتبار در نظر گرفته شده است، پرداخت نرخ هایی بیش از ارقام توافقی به صرفه نخواهد بود، بانکها اگر می خواهند با زیان مواجه نشوند، پرداخت سود بیش از ۲۰ درصد بی معنا خواهد بود.

توافق بانک‌های بزرگ در نرخ سود سپرده های کوتاه مدت

مدت زمان سپرده گذاری

نرخ سود (درصد )

روزشمار (کوتاه مدت کمتر از سه ماه )

۱۰ درصد

۳ ماه به بالا

۱۴ درصد

۶ ماه به بالا

۱۶ درصد

۹ ماه به بالا

۱۸ درصد

یکساله (نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار )

۲۰ درصد


پیش از این، پیمان قربانی معاون اقتصادی بانک مرکزی دیروز با اعلام اینکه این بانک تعیین نرخ سود سپرده‌های بانکی کمتر از یکسال را به خود بانک‌ها واگذار کرده است، تصریح کرده بود: بر این اساس بانک‌ها می توانند خود نسبت به تعیین این نرخ‌های سود سپرده متناسب با محصولات در دوره های کمتر از یکسال اقدام کنند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه شورای پول و اعتبار نرخ های سود سپرده یکساله و تسهیلات را مشخص و تصویب و ابلاغ کرده است، بنابراین بانک‌ها می توانند نرخ سود تسهیلات کمتر از یکسال را خود تعیین نمایند که باید در فضای رقابتی این کار صورت گیرد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    نرخ سود بانكي بايد بشه زير 5 درصد
    كه توليد رونق بگيره نه مفت خوري

  • بدون نام

    اون زمان که تورم 50 درصد بود،ولی سود 20 درصد ؛ چرا تولید رونق نگرفت؟!!
    اینقدر دم از تولید نزنید که تولیدکنندگان ما فقط به مشتری های خود اجحاف میکنند که این نوعی دزدی است.

  • شاهپور تناوری

    کاهش نرخ سود بانکی از سویی باعث عدم سپرده گذاری مردم می شود

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج