استان های رکورددار طلاق در کشور
استانهاي خراسان رضوي، گيلان و تهران به ترتيب بيشترين و استانهاي سيستان و بلوچستان، ايلام و يزد به ترتيب كمترين نرخ ثبت طلاق را به خود اختصاص دادهاند.
از اين تعداد مواليد در سال گذشته ۷۸۸ هزار و ۶۶۹ نوزاد پسر و ۷۴۵ هزار و ۶۹۲ نوزاد دختر بودند.
همچنين يك ميليون و ۱۷۸ هزار و ۹۲۱ تولد در شهرها و ۳۵۵ هزار و ۴۴۰ تولد در روستاها بهوقوع پيوست.
بنابر اين گزارش در سال گذشته به طور متوسط طي هر ماه ۱۲۷ هزار و ۸۶۳ نوزاد و هر شبانهروز ۴ هزار و ۲۰۴ نوزاد و هر ساعت ۱۷۵ نوزاد متولد شدند.
نكته حائز توجه گزارش ثبت احوال در نسبت افزايش زاد و ولد در شهرها و روستاهاست.
بنا به اين گزارش در حالي كه افزايش زاد و ولد در مناطق شهري نسبت به سال ۹۲ تقريباً معادل صفر بود، جمعيت روستايي با افزايش زاد و ولد ۱/۲۲ درصدي مواجه شد كه طي سه دهه اخير بيسابقه است.
گزارش ثبت احوال ميافزايد در مجموع ميزان مواليد طي سال ۹۳ نسبت به سال قبلتر ۲/۴ درصد افزايش يافته است كه اين ميزان افزايش نيز طي ۲۳ سال اخير بيسابقه است. با اين ميزان افزايش نرخ خام زاد و ولد در سال ۹۳ به رقم ۷/۱۹ در هزار نفر رسيد يعني به ازاي هر هزار نفرجمعيت كشور (مذكر و مؤنث) طي سال گذشته ۷/۱۹ نفر متولد شدند.
بالاترين ميزان خام مواليد به ترتيب در استانهاي سيستان و بلوچستان، خراسان جنوبي و هرمزگان به ترتيب با ۳/۳۶، ۲۶ و ۹/۲۳ در هزار و پايينترين نرخ ثبت ولادت به ترتيب در استانهاي گيلان، مازندران و مركزي با ۸/۱۲، ۷/۱۴ و ۶/۱۵ در هزار ثبت شد.نسبت جنسي نيز در سال ۹۳ معادل ۷/۱۰۵ بود يعني به ازاي هر ۱۰۰ نوزاد دختر ۷/۱۰۵ نوزاد پسر متولد شدند.
فوت
گزارش معاونت اطلاعات و آمار جمعيتي سازمان ثبت احوال نشان ميدهد در سال ۹۳ در مجموع ۴۴۶ هزار و ۳۳۳ واقعه فوت به ثبت رسيد. بر اين اساس ماهانه ۳۷ هزار و ۱۹۴ فوت در كشور ثبت شده است. اين سازمان اضافه كرده بخشي از اين فوتها مربوط به ثبت فوت معوقه بوده است كه در سالهاي پيشتر اتفاق افتاده بنابراين آمار خالص فوت در سال ۹۳ كمتر از ارقام فوق است. با اين حال ميزان خام فوت در كشور رقم ۷/۵ در هزار به دست آمده است. طبق آمار ثبت احوال نسبت مرگ و مير در ميان زنان براي نخستين بار اندكي از مرگ و مير مردان بيشتر شد و به رقم مرگ ۳/۹۹ مرد در برابر فوت ۱۰۰ زن رسيد.
ازدواج
گزارش ثبت احوال نشان ميدهد در سال ۹۳ در مجموع ۷۲۴ هزار و ۳۲۴ واقعه ازدواج در كشور رخ داده است كه از اين رقم ۶۰۷ هزار و ۳۸۹ ازدواج در مناطق شهري و ۱۱۶ هزار و ۹۳۵ ازدواج در مناطق روستايي رخ داده است. در سال ۹۳ ميزان ازدواج در مناطق شهري ۵/۸ درصد كاهش و در مناطق روستايي ۹/۵ درصد افزايش يافته است و اين تفاوت باعث شده مجموعاً ميزان ازدواج سال ۹۳ نسبت به سال ۹۲ رشد منفي ۵/۶ درصدي را تجربه كند. در سال ۹۳ نرخ خام ازدواج در كشور ۳/۹ در هزار به دست آمده كه استانهاي كردستان، اردبيل و زنجان به ترتيب با نرخ ۵/۱۲، ۳/۱۲، ۸/۱۱ در هزار بيشترين و استانهاي البرز، تهران و كرمان به ترتيب با ۹/۶، ۷، ۷/۷ در هزار كمترين نرخ را داشتند.
ـ در سال ۱۳۹۳ بيشترين ازدواج ثبت شده مردان در گروه سني ۲۹ ـ ۲۵ ساله با رقم ۲۶۷۴۱۰ واقعه (۹/۳۶ درصد) بوده است.
ـ در سال ۱۳۹۳ بيشترين ازدواج ثبت شده زنان در گروه سني ۲۴ـ۲۰ ساله با رقم ۲۲۵۹۲۱ واقعه (۲/۳۱ درصد) بوده است.ـ در سال ۱۳۹۳ بيشترين تركيب ازدواج ثبت شده، مربوط به تركيب سني مردان گروه سني ۲۴ـ۲۰ ساله با زنان ۱۹ـ۱۵ ساله بوده كه تعداد آن برابر با ۱۱۴۴۵۹ واقعه (۸/۱۵ درصد) ميباشد.
طلاق
طبق گزارش ثبت احوال در سال ۹۳ در كشور ۱۶۳هزار و ۵۶۹ واقعه طلاق رخ داده است. از اين ميزان ۱۴۹هزار و ۶۴۴ طلاق در مناطق شهري و ۱۳هزار و ۹۲۵ طلاق در مناطق روستايي رخ داده است.
نكته جالب آنكه در شرايطي كه افزايش طلاق مناطق شهري در سال ۹۳ نسبت به سال ۹۲ فقط ۹/۳ درصد بود، افزايش طلاق مناطق روستايي در همين مدت به ۴/۲۳ درصد رسيد.
بر اين اساس ميانگين افزايش طلاق در سال ۹۳ نسبت به سال ۹۲ به ۳/۵ درصد رسيد.
استانهاي خراسان رضوي، گيلان و تهران به ترتيب با ۰/۳، ۸/۲، ۶/۲ در هزار بيشترين و استانهاي سيستان و بلوچستان، ايلام و يزد به ترتيب با ۵/۰، ۱، ۲/۱ در هزار كمترين نرخ ثبت طلاق را به خود اختصاص دادهاند.
ـ در سال ۱۳۹۳ بيشترين طلاق ثبت شده مردان در گروه سني ۲۹ـ۲۵ ساله با رقم ۴۱۳۵۷ واقعه (۳/۲۵ درصد) بوده است.
*اطلاعات
ـ در سال ۱۳۹۳ بيشترين طلاق ثبت شده زنان در گروه سني ۲۹ـ۲۵ ساله با رقم ۳۸۱۱۰ واقعه (۳/۲۳ درصد) بوده است.
ـ در سال ۱۳۹۳ بيشترين تركيب طلاق ثبت شده، مربوط به تركيب سني مردان ۲۹ـ۲۵ ساله با زنان ۲۴ـ۲۰ ساله بوده كه تعداد آن برابر با ۱۶۹۰۹ واقعه (۳/۱۰ درصد) ميباشد.
نظر کاربران
سلام...
این امار رسمی هستش؟
یعنی میشه رو اون اسنتناد کرد؟
خواهشن منبع اینجور خبرهایی رو ضمیمه کنین
باتشکر
واقعا آمار طلاق ناراحت کنندست خدا به داد برسه
بیشتر این جدایی ها یا ناسازگاری برای هیچه و یا بدنبال پوچیه .... خشونت مردان و داد و زورگویی و یا افزون خواهی خانمها ....کیم بیاییم خود و زندگی خود را بهتر بشناسیم دمی بودن و رفتن مرام مهمان است!!!! اینهمه هیاهو برای هیچ !!! کار دانایان است !؟؟؟؟؟؟
تمامی طلاقها برمیگردد ب فقر و بیکاری و تنگ دستی.که اینم تبریک ب رئسای این ملت.
امارهاي بيخودي وب درد نخور