عکس: روز جهانی کارگر در سراسر دنیا
روز جهانی کارگر برای نخستین بار در اواخر قرن ۱۹، توسط اصناف کارگری در کشور آمریکا آغاز شد.
اما در برخی شهرها، معمولاً این روز، تبدیل به روز رویایی پلیس و گروههای خشونتطلب میشود.
روز جهانی کارگر برای نخستین بار در اواخر قرن ۱۹، توسط اصناف کارگری در کشور آمریکا آغاز شد. روز اول مه سال ۱۸۸۶، تظاهراتی با درخواست هشت ساعت کار روزانه برای کارگران در این کشور آغاز شد. سپس فریاد استمداد جویی کارگران آمریکایی به گوش دیگر کشورهای جهان نیز رسید و از آن به بعد، مردم سراسر دنیا، هرساله روز اول ماه مه را به عنوان روز جهانی کارگر گرامی میدارند. هر چند در آمریکا، روز کارگر اولین دوشنبه ماه سپتامبر است.
باهم تصاویری از روز جهانی کارگر، در کشورهای مختلف دنیا را میبینیم.
ترکیه
برخورد پلیس و معترضان در روز جهانی کارگر در میدان تکسیم شهر استانبول.
کوبا
کوباییهادر مقابل کاخ انقلاب شهر هاوانا، در مراسم بزرگداشت روز جهانی کارگر که توسط رئیسجمهور این کشور رائول کاسترو و همتای ونزوئلایی اش، نیکلاس مدورو رهبری میشد، حضور گستردهای بهم رساندند. در این مراسم، مردم پرچم کوبا و تصاویری از فیدل کاسترو، رهبر انقلابی این کشور و رئیسجمهور فقید ونزوئلا هوگو چاوز، را در دست داشتند.
کره جنوبی
روز جمعه هزاران نفر در سئول، پایتخت این کشور برای سومین هفته متوالی در اعتراض به سیاستهای دولت در فاجعه واژگونی قایق، که منجر به کشته شدن بیش از سیصد نفر شد، دست به اعتراض زدند.
فیلیپین
بیش از ۱۰.۰۰۰ کارگر و فعال حقوق کارگری در شهر مانیل پایتخت فیلیپین راهپیمایی کردند و عروسکی از رئیسجمهوری خود، بنینیو اکویینو سوم، را به نشانه اعتراض به دستمزد پایین کارگران و استخدام ششماهه کارفرمایان برای نپرداختن مزایای کارگری، آتش زدند. حداقل مزد روزانه کارگران در مانیل، پس از افزایش ۱۵ پزویی آن، به مبلغ ۴۸۱ پزو معادل ۱۰.۸۰ سنت افزایش یافته است.
یونان
در آتن، پایتخت یونان بحرانزده، ۱۳ هزار نفر با در دست داشتن پلاکاردها و درحالیکه شعارهای ضد ریاضت اقتصادی سر میدادند، در سه تظاهرات مجزّا شرکت کردند. این تظاهرات صلحآمیز، در نهایت به خشونت کشیده شد.
آلمان
پلیس شهر برلین اعلام کرد که «شب والپورگیس»، راهپیمایی سنتی برلینیها در روز ۳۰ آوریل، یک روز قبل از روز جهانی کارگر، آرامتر از سالهای پیش بوده است. در شمال این شهر، چندین هزار نفر در مهمانیهای خیابانی ضد سرمایهداری شرکت کردند. همچنین طبق گفته پلیس آلمان، تظاهرات روز جمعه برلین نیز در آرامش کامل برگزار شد. فعالان حزب سبز این کشور، در مرکز شهر برلین، مجسمههایی از ادوارد اسنودن، جولیان آسانژ و چلسیا منینگ را برپا کردند. چپگراهای آلمانی، این افراد را قهرمانهایی میدانند که توانستند در دستگاه امنیتی ایالاتمتحده نفوذ کنند و به مدارک نظامی دست یابند.
روسیه
در مسکو، دهها هزار کارگر با وجود بارش باران در میدان سرخ این شهر گرد هم آمدند. به جای پرچم معروف سرخرنگ داس و چکش حزب کمونیست شوروی، مسکوییها در این مراسم، پرچمهای آبیرنگ حزب کرملین و پرچمهای سه رنگ روسیه را به اهتزاز درآوردند.
اسپانیا
حدود ده هزار معترض اسپانیایی، در زیر آسمان آفتابی شهر مادرید و با پلاکاردی با این مضمون که "هیچ راهی برای بیرون آمدن از بحرانهای اقتصادی وجود ندارد"، در راهپیمایی روز جهانی کارگر شرکت کردند.
برزیل
دیلما روسف، رئیسجمهور برزیل، از سخنرانی سنتی خود به مناسبت روز جهانی کارگر دست کشید و تنها به انتشار یک پیام ویدئوی کوتاه بسنده کرد. این ویدئو مملو از اشاراتی به دستاوردهای کارگران تحت لوای رهبری روسف بود.
نظر کاربران
درود بر کار گران زحمتکش ......خدا قوت.....امیدوارم روزی برسه یکم اختلاسهای ایران کم بشه این بیچاره ها یکم سیر بشن الهی امین