افزایش آمار بیماری ناشی از رابطه جنسی
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر از افزایش ۳ برابری آمار بیماریهای ناشی از رابطه جنسی در معتادان خبر داد.
علیرضا جزینی در نخستین نشست خبری خود در سال ۹۴، به ارائه گزارشی از عملکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال ۹۳ پرداخت و گفت: در سالی که گذشت ۵۵۵ تن موادمخدر کشف شد که ۷۸ درصد این مواد تریاک، ۱۴ درصد حشیش، ۵ درصد هروئین و مروفین، یک درصد شیشه و ۲ درصد سایر موارد بود.
وی افزود: میزان کشفیات نسبت به سال ۹۲ تفاوتی نداشته است. ۷۶ درصد کشفیات در مرز و حاشیه مرزها صورت گرفته که ۴۳ تن آن را سگهای موادیاب کشف کردهاند.
دستگیری ۲۷۱ هزار قاچاقچی و فروشنده موادمخدر در سال گذشته
قائم مقام ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه طی سال گذشته کشفیات قرص و آمپول ۶۵۰ درصد افزایش را نشان میدهد، گفت: در مجموع ۸۷ میلیون و ۳۷۰ هزار قرص و آمپول در سال ۹۲ کشف شد.
جزینی ادامه داد: در سال گذشته ۲۷۱ هزار قاچاقچی و فروشنده موادمخدر دستگیر و ۸۲ هزار و ۵۰۰ معتاد متجاهر جمعآوری شدند.
وی به انهدام ۳۰۰ باند تهیه و توزیع موادمخدر در سال گذشته اشاره و عنوان کرد: با شجاعت و تلاش نیروهای جان بر کف در این عملیاتها ۱۱۸ نفر از قاچاقچیان دستگیر، ۱۰۷۹ قبضه اسلحه کشف شد و ۱۶ نیروی مبارزه با موادمخدر در سال ۹۳ به شهادت رسیدند.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه در سال گذشته ۲۹۵ آشپزخانه تولید شیشه منهدم شد، گفت: نیروی انتظامی ۸۹ درصد کل کشفیات موادمخدر را به خود اختصاص داده است.
جزینی به وجود سایتهای مختلف اینترنتی که اقدام به آموزش و انتشار محتوا و تصاویر مربوط به موادمخدر میکنند نیز اشاره و عنوان کرد: در سال ۹۳، ۱۵۰ پروفایل اینترنتی که اقدام به آموزش و انتشار تصاویر موادمخدر در فضای مجازی میکردند، شناسایی و از طریق پلیس فتا با آنها برخورد شده است.
کشف ۲۷۸ کیلوگرم موادمخدر از محمولههای پستی
وی به اعلام آخرین آمار کشفیات موادمخدر در فروردین ماه سال ۹۴ پرداخت و گفت: طی یک ماه گذشته ۳۵ تن انواع موادمخدر کشف شده که نسبت به مدت مشابه سال ۹۲، ۲۲ درصد افزایش را نشان میدهد.
به گفته قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با پیگیری شرکت پست، ۲۷۸ کیلوگرم موادمخدر از طریق محمولههای پستی کشف شده است.
افزایش ۳ برابری آمار بیماریهای ناشی از رابطه جنسی در معتادان
جزینی در ادامه به اعلام عملکرد این ستاد در حوزه درمان پرداخت و گفت: در سال ۹۳ روزانه، ۶۰ معتاد متجاهر در مراکز ماده ۱۶ که زیرنظر ستاد هستند پذیرش شدهاند. ۶۷۷۳ مرکز مجاز درمان و کاهش آسیب در سال گذشته، ۷۳۰ هزار نفر را تحت پوشش قرار دادند. این مراکز بیش از ۱۰ هزار مرتبه بازدید، نظارت و کنترل شدهاند. علاوه بر این ۱۶۰ واحد دولتی درمان نگهدارنده با داروهای آگونیست داریم که پوشش خوبی برای درمان MMT است.
وی ادامه داد: ۱۰۲ مرکز کاهش آسیب در کشور نقش بسزایی در کنترل بیماریهای واگیر داشتند که میتوان گفت از ۶۷ درصد بیمارانی که اچ آی وی دارند، علت اصلی سرنگ مشترک گزارش شده است و این آمار در سالی که گذشت به ۴۵ درصد کاهش یافته است اما بیماریهای ناشی از رابطه جنسی از ۱۲ به ۳۶ درصد افزایش یافته است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در ادامه با بیان اینکه مراکز نگهداری ویژه زنان را در سال گذشته گسترش دادیم، عنوان کرد: در حال حاضر ۳۷ مرکز نگهداری، ۱۱ شلتر، ۱۷ مرکز کاهش آسیب و ۱۰ مرکز مشاوره داریم.
جزینی ادامه داد: تاکنون ۱۳۳۰ مرکز درمان غیرمجاز ساماندهی شدهاند که بنا بر آخرین گزارشها در حال حاضر نزدیک به ۱۰۰ مرکز غیرمجاز داریم که ابلاغ شده این مراکز در سال جاری یا در مسیر ساماندهی قرار بگیرند و یا پلمپ شوند.
به گفته جزینی، بیشترین آمار مراکز درمان غیرمجاز به ترتیب مربوط به استانهای البرز، خراسانرضوی و تهران است.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۲۱ هزار نفر به صورت رایگان خدمات مربوط به درمانهای جایگزین پس از ترخیص را دریافت کردند، گفت: ۱۰۳ تیم سیار برای توزیع اقلام بهداشتی در سکونتگاههای غیررسمی در سال گذشته فعالیتهایی را انجام دادهاند که امسال نیز آن را دنبال خواهیم کرد.
قائم مقام ستاد مبارزه با موادمخدر به اشتغالزایی برای معتادان بهبود یافته نیز اشاره و اظهار کرد: در مراکز ماده ۱۶ ۱۵۰۰ نفر در تهران و ۵۰۰ نفر در استانها نگهداری میشود. به عنوان مثال در تهران مرکز نگهداری اخوان، ۲۵۰ نفر را مشغول به کار کرده است و در مجموع روزانه ۱۲۰ نفر از معتادان بهبود یافته تحت آموزش فنی و حرفهای قرار میگیرند. قصد داریم ظرفیت نگهداری از معتادان متجاهر را که در سال گذشته ۲۰۰۰ هزار نفر بود را امسال به ۳۰۰۰ نفر افزایش دهیم.
ارسال نظر