۱۹۴۰۰۴
۵۰۱۱
۵۰۱۱
پ

دیدار سینماگران با وزیر ارشاد در خانه سینما

دیدار نوروزی سینماگران با وزیر ارشاد، وزیر کار و رئیس سازمان سینمایی در خانه سینما انجام شد.

ایسنا: دیدار نوروزی سینماگران با وزیر ارشاد، وزیر کار و رئیس سازمان سینمایی در خانه سینما انجام شد.

در این دیدار نوروزی که در عصر بارانی ۲۲ فروردین ماه با حضور وزیر تعاون و کار و تعداد دیگری از مسئولان این وزارتخانه ، علی جنتی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، حجت‌الله ایوبی (رئیس سازمان سینمایی) و جمعی از مدیران سازمان سینمایی برگزار شد، تفاهم‌نامه‌ای میان خانه سینما و وزارت کار و امور اجتماعی امضا شد.

در آغاز برنامه عبدالله اسفندیاری بازرس خانه سینما، آیاتی از کلام الله مجید را خواند و اعلام کرد که این برنامه بدون مجری برگزار می‌شود و هر سخنران، سخنران بعدی را دعوت می‌کند.

رئیس هیات مدیره خانه سینما چه گفت؟

سپس ابراهیم مختاری رئیس هیأت مدیره خانه سینما به عنوان اولین سخنران برنامه، فهرستی از اسناد زیرمجموعه خانه سینما و موضوعاتی را که مورد علاقه و پیگیری هیأت مدیره جدید این تشکل صنفی است، ارائه کرد.

وی در این فهرست به موضوعاتی همانند امنیت سرمایه‌گذاری در سینما،‌امنیت شغلی سینماگران و آثار هنری، حق کپی رایت، بیمه تامین اجتماعی و خدمات درمانی سینماگران، کمک هزینه بیکاری و از کار افتادگی و ... اشاره داشت.

همچنین مختاری با طرح این پرسش که" سیاه‌نمایی چیست" خواستار رسیدگی به این موضوعات شد و افزود:‌ تعدد مراکز تصمیم‌گیرنده اکران، باعث عدم امنیت شغلی سینماگران می‌شود.

سخنان صریح عسگرپور خطاب به مسوولان

در ادامه محمد مهدی عسگرپور (مدیرعامل خانه سینما) هم در سخنانی مطرح کرد: هر روز بسیاری از ما با این جمله ساده روبرو می‌شویم که چه زمانی نوبت رسیدگی به صنف هنری ما می‌شود؟! این پرسش ساده‌ای که بسیاری از فعالان سینما هر روز از ما می‌پرسند و در پس آن موضوعی نهفته است.

وی تصریح کرد: آحاد سینما توسط دولت شکل گرفته است اما زیرساخت‌ها در حوزه لابراتوار ، استودیوی صدا و ... هرچند توسط دولت راه‌اندازی شده اما دچار مشکل است، زیرا بر اساس تغییرات تکنولوژی،با وضعیت تازه‌ای روبرو شده‌ایم. درست است که وظیفه لابراتوارها بروز شدن است اما وقتی تمام زیرساخت‌های سینما را دولت طراحی کرده چگونه می‌توان انتظار داشت که لابراتوارهای آن ناگهان بروز شوند؟!

این سینماگر با اشاره به تاثیر دعواهای سیاسی بر نهادهای صنفی مانند خانه سینما یادآور شد:در این وضعیت وظیفه نهاد صنفی تغییر می‌کند، متاسفانه نسبت مسئولیت و تکلیف در دو حوزه دولت و نهادهای صنفی مشخص نشده است.

وی در ادامه صحبت‌هایش با اشاره به طرح پرسش‌هایی مانند وضعیت بُن کالا در خانه سینما و مسائلی از این دست، ادامه داد:‌این‌ها پرسش‌های روزمره‌ای است که مدام با آن روبرو می‌شویم اما مسائل بسیار کلان‌تری وجود دارد.

عسکرپور اضافه کرد: هنرمندان جامعه را رصد می‌کنند، می‌بینند که چگونه یک جوان کم سواد در طول دو سال، میلیاردر می‌شود ولی همین جامعه با هنرمندان خود چگونه رفتار می‌کند؟! ما وضعیت زندگی یکی از رئوسای اصناف‌مان را بعد از فوت‌اش متوجه شدیم، از سوی دیگر حتی قطعه هنرمندان هم پُر شده و شهرداری و ارشاد هر یک، دیگری مسئول رسیدگی می‌داند.

مدیرعامل خانه سینما با اشاره به وضعیت سرمایه‌گذاری در سینمای ایران، خاطرنشان کرد: پیش از این در یک گزارش اعلام کردیم، درصد قابل توجهی از فعالان سینما عضو خانه سینما نیستند و برخی کسانی که منتظر شنیدن خبرهای شکست فرهنگی هستند، از این خبر خوشحال شدند اما ما به عنوان نهاد صنفی چگونه باید مسائل را کنترل کنیم؟

مدیر عامل خانه سینما متذکر شد: ما با این وضعیت فیلم می‌سازیم و اکران می‌کنیم و بعد توقع داریم سینما به عنوان مهمترین شاخص رشد، قله‌های بسیاری را فتح کند.

عسکرپور گفت: تلاش می‌کنم خوشبین باشم اما نمی‌توانم نبینیم، بودجه فرهنگ هر روز در حال کاهش است. همچنان که بسیاری از هنرمندان از تلویزیون طلبکارند و در سینما هم وضعیت به همین منوال است.

مدیر عامل خانه سینما خواستار مشخص شدن نسبت مسئولیت و تکلیف نهاد صنفی و دولت شد و توضیح داد:‌در حال حاضر مشخص نیست، مسئولیت تاسیس صندوق بیکاری با کیست؟! ما باید با زبان آیین‌نامه و قانون با یکدیگر صحبت کنیم تا بتوانیم به هم یاری برسانیم.

او خطاب به مسئولان حاضر در برنامه ادامه داد: شما به عنوان مسئولان اگر می‌خواهید به ما کمک کنید، شرح وظایف‌مان را مشخص کنید. همچنان که در حوزه دولت هم این بلاتکلیفی وجود دارد.

در حالی که عسکرپور بخش پایانی صحبت‌هایش را مطرح می‌کرد، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به خانه سینما رسید و برای دقایقی صحبت عسکرپور قطع شد، او با لحن طنزی گفت: حالا ناچارم از ابتدا گزارش را ارائه کنم.

عسکرپور در ادامه سخنانش متذکر شد: تا وقتی وظایف ما و دولت مشخص نشود، هر یک می‌توانیم از مسئولیت‌مان فرار کنیم و امیدوارم با توجه به نامگذاری امسال به عنوان همدلی و همزبانی دولت و ملت،این اتفاق در حوزه سینما بیفتد.

او در ادامه با تقدیر ویژه از ربیعی وزیر کار و تعاون یادآور شد: ایشان در یک سال و نیم اخیر، کمک بسیاری به ثبت اصناف ما در وزارت کار داشت.

مدیرعامل خانه سینما در عین حال تاکید کرد: اصلا بحث غیرقانونی بودن صنوف مطرح نیست، همچنان که عده‌ای بر اساس مستنداتی نتوانستند در خانه سینما را ببندند. زیرا این تشکل و زیرمجموعه‌هایش قانونی هستند اما یک سری خلاء وجود دارد، به قول معروف اگر ما جزو صنف کله پزها بودیم، شاید وضعیت‌مان با دولت مشخص‌تر بود.

او با تاکید بر اینکه فعالیتهای اصناف خانه سینما کاملا مبنای قانونی داشته است، افزود: تمام تلاش دولت قبل برای بستن خانه سینما محقق نشد اما متاسفانه همچنان این بحث‌ها ادامه دارد، در حالی که باید به مسائل مهمتری بپردازیم.

مدیرعامل خانه سینما با اشاره به نگاه فرهنگی وزیرکار متذکر شد:‌ایشان به اصناف سینما توجه داشتند، همچنان که ما نیز به این موضوع اهمیت می‌دادیم و در مسیر همین پیگیری‌ها متوجه خلاء‌های نهادهای صنفی در وزارت کار شدیم.

او با اشاره به مشکل تراشی‌های دولت قبل برای خانه سینما افزود: عدو سبب خیر شد و دشمنان قبلی ما را متوجه این خلاء‌ها کردند، البته خوشبختانه با حمایت آقای جنتی (وزیر ارشاد) خانه سینما دوباره باز شد.

عسگرپور در عین حال تاکید کرد: همچنان فاصله ما با آنچه باید باشد، بسیار زیاد است و فعلا امور به شکل مستحبی انجام می‌شود، یعنی آقای ایوبی تلاش می‌کند از هر امکاناتی برای سینما استفاده کند اما اگر شرایط دیگری باشد، دیگر چنین اتفاقی نمی‌افتد به همین دلیل همه این موارد باید شکل آیین نامه پیدا کند.

سخنرانی ایوبی در جمع سینماگران

این دیدار نوروزی با سخنرانی، دکتر حجت‌الله ایوبی رییس سازمان سینمایی ادامه پیدا کرد.

وی در ابتدای سخنانش با اشاره به پرسش‌هایی که خبرنگاران در آغاز تصدی‌اش در این سمت درباره خانه‌ سینما می‌پرسیده‌اند، یادآور شد: از آن زمان دریافتم مساله خانه سینما خاری در پای سینمای ایران است که باید بکوشیم آن را بیرون بیاوریم که خوشبختانه با کمک شما هنرمندان و وزیر فرهنگ و ارشاد این مساله حل شد و کم‌کم این خار درآمد، اما خار دومی هم در دل وجود دارد که بیرون آوردن آن دیگر کار من نیست بلکه کار خود شماست.

او اضافه کرد: در این سال‌های تنش و بحران، خارهایی در دل نشسته که خودتان باید برای بیرون آوردنش پیش‌قدم شوید. چرا که سینما به همدلی و همزبانی نیاز دارد و متاسفانه عده‌ای از این اختلافات بیشترین سوءاستفاده را بردند.

ایوبی با خواندن شعری از مولانا خطاب به هنرمندان گفت: تلاش کنید خوشبین باشید، زیرا همه عوامل خوشبینی فراهم است. همچنان که نوروز یعنی جشن همدلی و من خود امسال حس بسیار بهتری از نوروز گذشته داشتم.

رییس سازمان سینمایی با بیان اینکه موفقیت سینما متعلق به کل کشور است اضافه کرد:‌ کشوری که ویترینش سینما است، موفقیت سینمایش باعث خوشحالی همه باید باشد. اما متاسفانه عده‌ای سوءاستفاده‌چی هم هستند، همچنان که برخی با خوشحالی می‌گفتند، اکران نوروزی امسال شکست خورده است.

او خطاب به هنرمندان تاکید کرد: آب در کشتی سینما نریزید. سال گذشته سینما اولویت‌هایی داشت که برخی از آن‌ها انجام شد و وضع فروش هم خوب بود. هرچند عده‌ای آمارها را غلط می‌خوانند اما سال موفقی را پشت سر گذاشتیم. البته حرکتی آغازین در زیرساخت‌ها شروع شده که زمان می‌برد.

ایوبی توجه ویژه به سینمای خانگی، مقابله با قاچاق فیلم و کوشش در عرصه بین‌الملل را از مهم‌ترین اولویت‌های سازمان سینمایی در سال جاری برشمرد.

او همچنین از آموزش و ارتقاء دانش سینما به ویژه بخش فنی به عنوان دیگر اولویت خود یاد کرد و ادامه داد: در همین زمینه اساسنامه‌ مدرسه ملی توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بررسی شد و این مدرسه راه افتاد.

رییس سازمان سینمایی در ادامه ابراز امیدواری کرد: صنعت سینما به سرعت به استانداردهای جهانی نزدیک شود.

او با اشاره به مشکلاتی که در حوزه تبلیغات سینما وجود دارد، توضیح داد: تبلیغات فیلم‌ها در انحصار تلویزیون است و امیدواریم این رسانه با مهربانی بیشتری با سینما برخورد کند، چون اگر تلویزیون تصمیم بگیرد، می‌تواند سینما را نابود کند. به همین دلیل برخی کشورها دست تلویزیون را به عنوان رقیب بسته‌اند.

ایوبی خاطرنشان کرد: امیدواریم مناسبات‌مان در تلویزیون بیشتر شود، ضمن اینکه هریک از شما اگر راه بهتری برای تبلیغات سراغ دارید، ما آمادگی کمک داریم.

وی در ادامه حضور علی جنتی در وزارت ارشاد را یکی از شانس‌های هنرمندان برشمرد و گفت:‌باید قدر او را بدانیم.

ایوبی همچنین متذکر شد: آقای ظریف ثابت کرد، سیاست هم علم است و هم فن و آقای جنتی هم نشان داد، برای اداره فرهنگ هم باید خوب بود و کاردان و هم صاحب تجربه.

او در ادامه با اشاره به سخنان عسگرپور مدیرعامل خانه سینما اضافه کرد: ما همراه شمائیم و می‌خواهیم از ظرفیت بزرگ سینما استفاده کنیم. حتما کاستی‌های فراوان داریم اما به عنوان یک ایرانی علاقه‌مند به فرهنگ وقتی به اطراف و مدیرانم می‌نگرم، می‌بینم که آنها شما را چگونه دوست دارند و می‌خواهند کاری برایتان انجام دهند.

ایوبی بعد از پایان صحبتش از علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دعوت کرد تا سخنان خود را آغاز کند.

علی جنتی در خانه سینما چه گفت؟

جنتی که برای اولین‌بار به خانه سینما آمده بود، در آغاز سخنانش مطرح کرد: فقط برای دیدار با هنرمندان آمدم و قصد صحبت نداشتم، چون همیشه پیش از صحبت حتما باید فکر کنم و چند محور را یادداشت کنم اما حیفم آمد این فرصت را از دست بدهم.

او اضافه کرد: بسیار خوشحالیم، فضای سینمای امروز، سالم و آرام بخش شده و همه علاقه‌مندان می‌توانند بدون دغدغه و نگرانی کار کنند. همچنان‌که دستگاه متولی سینما در وزارت ارشاد با همه عشق و علاقه به سینماگران کمک می‌کند.

وزیر ارشاد افزود: بسیار خوشحالیم شرایط گذشته را پشت سر گذاشتیم و دغدغه‌های گذشته مرتفع شد. امروز در "خانه سینما"یی صحبت می‌کنیم که روزی مُهر و موم شده بود و عده‌ای فکر می‌کردند با اقدامات‌شان می‌توانند این خانه را تعطیل کنند اما امروزه می‌بینیم جلسات مکرر در این مکان برگزار می‌شود.

او خطاب به هنرمندان اضافه کرد: شما به خانه خود آمده‌اید و افتخار داریم میهمان‌تان هستیم.

جنتی در ادامه با اشاره به سخنان عسکرپور متذکر شد: در بحث ساختارهای سینمایی کاملا آمادگی پیگیری داریم تا حدود و مرزهای مسوولیت و وظایف بخش دولتی و اصناف کاملا مشخص شود. همچنان ‌که در سیاست‌های عمومی هم تاکید ما این است که وظیفه دولت فقط سیاست‌گذاری، نظارت و حمایت است و کار را باید به اصناف واگذار کرد.

وزیر ارشاد گفت:‌ هر زمان خودتان آمادگی داشتید که کاری را بر عهده بگیرید، ما آماده واگذاری آن امور هستیم و حتی می‌توانیم جشنواره‌ای مثل فجر را هم به هنرمندان واگذار کنیم.

او با ابراز خرسندی از سرمایه عظیم انسانی که در سینمای ایران وجود دارد، بر ضرورت آموزش نسل جوان توسط هنرمندان پیشکسوت تاکید کرد و گفت:‌با راه‌اندازی مدرسه ملی این انتقال آموزش اتفاق می‌افتد.

علی جنتی همچنین اظهار امیدواری کرد: بازار فیلم بخش بین الملل جشنواره فجر مورد توجه قرار بگیرد.

او در ادامه صحبتش خواستار رشد کیفیت مضمون و محتوای فیلم‌ها شد و یکی از مشکلات سینما را ضعف سوژه و فیلم‌نامه دانست.

جنتی گفت:‌در حوزه فیلم‌نامه باید بیشتر کار کنیم، از سوی دیگر امروز جامعه ما نیازمند فضای پرنشاط است و باید فیلم‌های شادابی آفرین بسازیم تا حتی کارآفرینی را به عنوان امری مقدس در جامعه توسعه دهند.

وی با اشاره به نامگذاری امسال متذکر شد: باید تلاش کنیم در میان همه اقشار همدلی و همزبانی ایجاد کنیم و در حوزه سینماها هم برخی اختلافات را کنار بگذاریم.

تفاهم‌نامه‌ای که امضاء شد و وزیر کار چه گفت؟

در ادامه این جلسه تفاهم‌نامه میان خانه سینما و وزارت کار با حضور عسگرپور و ربیعی وزیر کار امضا شد و به گفته عسگرپور این تفاهم‌نامه نتیجه جلساتی است که در مورد تولید و پشتیبانی سینما با وزارت کار برگزار شده و همچنین اظهار امیدواری کرد که سرآغاز فصل جدید همکاری سینما با این وزارتخانه باشد.

سپس متن این تفاهم‌نامه توسط محمدرضا موینی عضو هیات مدیره خانه سینما قرائت شد.

در بخش پایانی این برنامه علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان خاطره‌ای از دوران کودکی‌اش، گفت:‌ این تفاهم نامه را آن طور که دوست دارم می‌بینم.

او با اشاره به جایگاه فرهنگی ایران در منطقه اضافه کرد: ما حتی در بخش‌هایی در جهان مزیت‌های فرهنگی بسیار داریم که نمونه آن محبوبیت شاعرانی مانند مولانا، حافظ و خیام در کشورهای مختلف است.

وزیر کار اضافه کرد: در همه هنرها سابقه درخشانی داریم، هرچند سینما کمی دیر به ایران وارد شد.

ربیعی یادآور شد: هرچند شاه اولین دوربین‌ها را به ایران آورد اما شکل‌گیری سینما از ابتدا توسط بخش خصوصی انجام شد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: البته تلویزیون به سرعت به سمت دولت رفت اما سینما وضعیت بهتری دارد.

او با بیان نکاتی درباره رونق اقتصاد فرهنگ تصریح کرد: تولید فرهنگ به سرانه ملی کمک بسیار می‌کند، اگر وضعیت امروز سینما خیلی مناسب نیست باید توجه داشت ظرفیت‌های اختصاص یافته به این هنر بسیار ناچیز است.

او با اشاره به اینکه سینما می‌تواند رشته‌ پیوندی میان تمام هنرها ایجاد کند، افزود: این زنجیره به اشتغال‌زایی کمک بسیار می‌کند و سهمی در صادرات هم خواهد داشت.

ربیعی با اشاره به مبحث قدرت نرم در جامعه امروز جهانی خاطرنشان کرد: سینما توانایی تاثیرگذاری بر دیگران را دارد و این تاثیرگذاری را قدرت نرم می‌نامند، یعنی کشورهای صاحب سینما از این قدرت بهره‌مندند ضمن اینکه تضعیف هنرها به ویژه سینما باعث تضعیف قدرت نرم ما می‌شود.

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در ادامه با مقایسه سریال‌هایی مانند سربداران ، موسی و شبان ، هزاردستان ، امام علی و ... با سریال ترکیه‌ای فاطما گل متذکر شد: ۴ سریال ترک را تحلیل کرده‌ایم و مشخص است که نه ارزش فرهنگی و فکری دارند و حتی سرگرم‌کننده هم نیستند.

او با ابراز تاسف از واردات بی‌رویه تولیدات فرهنگی اضافه کرد: این واردات از مرزهای فیزیکی عبور نمی‌کنند.

ربیعی، قاچاق را یکی دیگر از آسیب‌های حوزه فرهنگ برشمرد و تصریح کرد: این پدیده همان‌طور که کفش و لباس ما را دچار مشکل کرد، در حوزه فرهنگ نیز مشکل‌ساز بود.

او با تاکید بر موازنه صادرات و واردات فرهنگ خاطرنشان کرد:‌ هیچ‌کس با وارداتی که دستاورد جامعه بشری است، مخالف نیست بلکه منظور ما آثاری است که به درد جامعه نمی‌خورد.

وی با ابراز تاسف از آسیب‌های اجتماعی امروز جامعه از هنرمندان خواست آثاری برای افزایش نشاط جامعه خلق کنند.

ربیعی ادامه داد: جامعه‌ای که درگیر خشونت است با آثار هنری می‌تواند آسودگی بیشتر و تفریح سالم‌تری داشته باشد، ضمن اینکه آسیب‌های اجتماعی هم کم خواهد شد.

وی با اشاره به نقش سینما در پرکردن اوقات فراغت گفت: رونق سینما به حل آسیب‌های اجتماعی کمک می‌کند اما مقصود ما سینمای دستوری هم نیست بلکه منظورمان همدلی و همزبانی مسائل جامعه و آثار هنری است.

او با تاکید بر اینکه با همه توانش در خدمت سینماست از وزیر ارشاد قدردانی کرد که همیشه روی خوش به او نشان می‌دهد.

ربیعی از طرح برنامه‌ای با وزارت مسکن خبر داد و گفت: ما در این زمینه در ایجاد تعاونی می‌توانیم، کمک کنیم. ضمن اینکه تمام امکانات فنی و حرفه‌ای ما در اختیار شماست.

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی ادامه داد‌:‌برای صندوق تعاون بیمه بیکاری هم با آقای جنتی گفت‌وگو خواهیم کرد، ضمن اینکه از تمامی هنرمندانی که بیماری خاص دارند حمایت می کنیم.

وی خطاب به اهالی سینما گفت: اگر مردم برای‌تان هورا می‌کشند و امضا می‌گیرند به این دلیل است که شما را دیده‌اند، سینما هم باید به مردم کمک کند.

او ادامه داد:‌ اگر خانه سینما هیچ کاری نکند، مهم‌ترین کارکردش برقراری گفت‌وگوی اجتماعی است.

ربیعی در آخرین بخش سخنانش از خانه سینما خواست تا یک تشکل غیردولتی خیریه جمعی برای کمک به بچه‌هایی که پدر و مادر ندارند راه‌اندازی کند و از این طریق به آن‌ها کمک فکری بدهد.

در این دیدار که عصر امروز ۲۲ فروردین ماه در تالار سیف‌الله داد خانه سینما برگزار شده است،محمد مهدی عسگرپور، ابراهیم حقیقی‌، امیر اثباتی‌، داریوش فرهنگ‌، امین تارخ‌، رخشان بنی‌اعتماد،‌ فرشته طائرپور ،‌ منوچهر شاهسواری‌، رضا کیانیان،محمدرضا اصلانی‌،‌ حسن حسن‌دوست‌، مرتضی شایسته‌، ابراهیم مختاری، شادمهر راستین، کامران ملکی، سیروس تسلیمی‌، غلامرضا موسوی، عبدالله اسفندیاری‌، داریوش بابائیان‌، مصطفی کیایی‌، محمد سریر، محمد ساربان‌، عبدالحسن برزیده کمال تبریزی، بیژن امکانیان، حسن پورشیرازی، داریوش اسدزاده، آتیلا پسیانی ... حضور داشتند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج