مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی آخرین تغییرات دریاچه ارومیه وضعیت آبی این دریاچه را تشریح کرد.
خبرگزرای ایسنا: مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی آخرین تغییرات دریاچه ارومیه وضعیت آبی این دریاچه را تشریح کرد.
حمید قاسمی اظهار کرد: میانگین بارش استان در سال آبی جاری و از شروع مهر ماه 215.3 میلی متر بوده که این میزان در زمان مشابه سال گذشته رقم 117.1 میلی متر بوده است.
وی ادامه داد: میانگین بلند مدت بارش استان در بازه زمانی مذکور ۱۳۲.۲ میلی متر بوده است.
وی با اشاره به وضعیت بارش در نزدیکترین ایستگاه به دریاچه ارومیه گفت: میانگین بارش نزدیکترین ایستگاه به دریاچه ارومیه یعنی بندر شرفخانه 189.2 میلی متر بوده که نسبت به سال گذشته که 113.4 میلی متر گزارش شده بود از افزایش 75.8 میلی متری برخوردار است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان، اظهار کرد: امسال در مقایسه میانگین بارش ایستگاههای بارندگی حاشیه شرقی دریاچه ارومیه با بارشهای سال گذشته وضعیت مطلوبتری را شاهد هستیم.
قاسمی گفت: میانگین بارش در سال آبی 93-94 در ایستگاههای عجب شیر، بناب، ملکان، مراغه و تبریز به ترتیب 197.3، 253.4، 255.5، 236.2 و 202.5 گزارش شده است در حالی که این بارشها در سال آبی 92-92 به ترتیب 146.1،58.8، 141.4، 126.1، 112.7 بوده است.
وی اظهار کرد: از اول سال آبی ۹۴-۹۳، میزان بارش کل حوضه دریاچه ارومیه ۲۰۸ میلی متر است که در زمان مشابه سال گذشته ۱۱۵ میلی متر گزارش شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان، با اشاره به تغییرات تراز ، سطح و حجم آب دریاچه ارومیه حداقل نیاز آبی دریاچه را تراز آب 1274.1 متر اعلام کرد و گفت: تراز دریاچه ارمیه در اسفندماه 1270.62 متر گزارش شده است که این مولفه در اول مهرماه سال جاری 1270.15 متر بوده است.
قاسمی افزود: سطح فعلی دریاچه ارومیه ۲۴۶۳.۳ کیلومترمربع است که نسبت به زمان مشابه سال قبل تغییری نکرده است.
وی حجم فعلی آب دریاچه ارومیه را 2.59 میلیارد متر مکعب اعلام کرد و گفت: این مولفه نیز نسبت به زمان مشابه سال گذشته تغییری نکرده است.
وی با اشاره به بهبود وضعیت آبی دریاچه ارومیه گفت: بارندگیهای اخیر و رهاسازی آب از سه سد در این حوزه از جمله عوامل عمده بهبود وضعیت آبی این دریاچه است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان با تاکید بر ضرورت توجه به آگاهیسازی عمومی در خصوص وضعیت این دریاچه گفت: باید به زبان روستاییان و ساکنین این مناطق با آنها صحبت شود و تا زمانی که مردم خود پای کار نیایند نمیتوان کاری کرد.
قاسمی افزود: این دریاچه با توجه به ویژگیهای خاص خود از سوی سازمان ملل متحد به عنوان پارک ملی و ذخیره گاه بیوسفری اعلام شده است.
وی با اشاره به ثبت 314 گونه جانوری در حوزه دریاچه ارومیه گفت: اغلب این گونهها جزو گونههای در حال انقراض است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان، اظهار کرد: گونه شاخص دریاچه، آرتمیاست که در طول سالهای گذشته به علت اینکه احتمال میرفت با توجه به وضعیت دریاچه این گونه از بین برود سیست آرتمیا در مرکز تحقیقاتی نگهداری شد و تا ۵۰ سال نیز قابل نگهداری است.
قاسمی با اشاره به برنامههای این اداره کل در سال 94 در خصوص این دریاچه گفت: پرورش آرتمیا در ساحل دریاچه ارومیه از شاخصترین برنامههای سال 94 محسوب میشود. همچنین تجهیز و تکمیل مرکز پایش و آینده پژوهی دریاچه ارومیه و افزایش ایستگاههای این مرکز به پنج مرکز در برنامههای ما قرار داد.
وی با تاکید بر ضرورت افزایش حفاظت فیزیکی دریاچه ارومیه گفت: به دنبال افزایش حفاظت فیزیکی دریاچه ارومیه در راستای حفاظت از گونههای جانوری این حوزه هستیم.
دریاچه ارومیه در شمال غربی ایران و در منطقه آذربایجان واقع شده است و طبق آخرین تقسیمات کشوری بین دو استان آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی تقسیم شده است.
این دریاچه بزرگترین دریاچه داخلی ایران و دومین دریاچه آب شور دنیاست و به طور عمده از رودخانههای زرینه رود، سیمینه رود، تلخه رود، گادر، باراندوز، شهرچای، نازلو و زولا تغذیه میشود.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر