۱۸۷۱۰۷
۵۰۱۱
۵۰۱۱
پ

نشست ۴جانبه آمریکا، اردن، فلسطین و مصر

بعد از ظهر امروز جمعه نشست چهارجانبه‌ای بین مقامات فلسطینی، آمریکایی، اردنی و مصری در حاشیه برگزاری کنفرانس «آینده اقتصادی مصر» در شهر توریستی شرم الشیخ، برگزار شد.

خبرگزاری تسنیم: عبد الفتاح السیسی رئیس جمهور مصر، جان کری وزیر خارجه آمریکا، عبد الله دوم پادشاه اردن و محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نشستی را در شرم الشیخ برگزار کردند.

در این نشست چهارجانبه راهکارهای مقابله با تروریسم، تحولات فلسطین و اوضاع منطقه به طور کلی بررسی شد.

حماس: به داشتن رابطه راهبردی با مصر تمایل داریم

مشیر المصری از رهبران جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) تاکید کرد که این جنبش به داشتن روابط مستحکم با امت عربی و اسلامی در راستای حمایت از فلسطین به عنوان قضیه امت، تمایل دارد.

این رهبر حماس امروز طی سخنانی در خطبه های نماز جمعه در مسجد دیر البلح تصریح کرد: ما به داشتن روابط استراتژیک با مصر بر اساس اصل منافع مشترک اهتمام داریم و همچنین نسبت به حفظ امنیت ملی مصر همانند امنیت ملی فلسطین حریص هستیم.

وی افزود: ما نمی خواهیم در امور داخلی مصر دخالت کنیم و تمایلی نداریم که هیچ طرفی در امور داخلی فلسطین دخالت کند.

این رهبر حماس در ادامه تلاش دولت مصر برای اصلاح احکام قضایی صادره از سوی دادگاه امور ضرب الاجل مصر علیه جنبش حماس و معرفی این جنبش به عنوان «سازمان تروریستی» را یک اقدام مثبت دانست و خواستار تسریع در اصلاح این اشتباه تاریخی شد.

هیأت قضایی دولت مصر دو روز پیش نسبت به حکم دادگاه مصر علیه حماس و معرفی این جنبش به عنوان «سازمان تروریستی» اعتراض کرد و قرار است جلسه دادگاه برای رسیدگی به این اعتراض در روز ۲۸ مارس برگزار شود.

حماس: علاقه مند به برقراری روابط عادی و فرامذهبی با ایران هستیم

عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی "حماس" از علاقه مندی این جنبش به برقراری روابط عادی با جمهوری اسلامی ایران؛ بدون توجه به مسائل مذهبی خبر داد.

خلیل الحیه در نشستی در شهر خان یونس واقع در جنوب نوار غزه تصریح کرد که ما نیازمند حمایت و پشتیبانی طرف های منطقه ای و بین المللی از مساله فلسطین هستیم و در این راستا، علاقه مند به برقراری روابط عادی با ایران هستیم.

وی خاطر نشان کرد که حماس منافع مقاومت فلسطین در زمینه مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی را در اولویت قرار داده است و در این راستا، از کمک های مالی و تسلیحاتی تمامی طرف ها استقبال می کند، اما حاضر به اتخاذ مواضع سیاسی خاص در قبال این کمک ها و حمایت ها نیست.

الحیه افزود این علاقه مندی حماس به تقویت روابط با جمهوری اسلامی ایران نشانگر نگرش فرامذهبی حماس است. ما هیچ دخالتی در شیعی مذهب بودن ایران نمی کنیم و آنها نیز کاری به سنی مذهب بودن ما ندارند؛ لذا، روابط ما مبتنی بر اصول مذهبی نیست.

این اظهارات الحیه پس از آن بیان شد که جنبش حماس روز چهارشنبه از دیدار خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی و هیات رهبران حماس با علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ایران در دوحه ـ پایتخت قطر ـ خبر داد و اعلام کرد که در این دیدار طرفین به بحث و تبادل نظر درباره آخرین تحولات مساله فلسطین و بازتاب های آن در سایه تهدیدات رژیم صهیونیستی علیه قدس اشغالی و مسجد الاقصی و نیز محاصره مستمر نوار غزه پرداختند.

تیراندازی نیروهای اشغالگر اسرائیل به مناطقی در شرق خان یونس

نیروهای اشغالگر اسرائیل صبح امروز جمعه مناطق شرق خان یونس در جنوب نوار غزه را هدف تیراندازی قرار دادند.

برخی منابع محلی گفتند که نیروهای اشغالگر مستقر در داخل دیوار امنیتی اسرائیل به سمت اراضی زراعی و شکارچیان فلسطینی که در امتداد این دیوار در شرق خان یونس حضور داشتند، تیراندازی کردند اما آسیبی به کسی نرسید.

مناطق شرقی نوار غزه همواره شاهد عملیات های یورش و تیراندازی نیروهای اشغالگر است که با این کار خود توافقنامه آتش بس غزه را نقض می کنند.

هنیه: طرح سوئیس می تواند راهکاری برای حل مشکل کارمندان غزه باشد

نائب رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین "حماس" ضمن اشاره به اینکه طرح پیشنهادی سوئیس می تواند راهکاری برای حل مشکل کارمندان غزه باشد، تاکید کرد که هم حماس و هم محمود عباس موافقت خود با این طرح را اعلام کرده اند.

اسماعیل هنیه ظهر امروز در جریان خطبه های نماز جمعه در مسجد ساحلی کبیر با حضور محمد عمادی سفیر قطر تصریح کرد که طرح پیشنهادی سوئیس مورد موافقت حماس و عباس قرار گرفته و بر اساس این طرح، هر کسی که کار کند حقوق دریافت می کند و هرکس که حقوق دریافت کند باید به سر کار خود بازگردد.

هنیه مداخله سوئیس برای حل مشکل فلسطینیان در پرتو سکوت طرف های نزدیک به فلسطینیان را مایه تاسف خواند و تاکید کرد که غزه هرگز از آنانکه علیه آن توطئه چینی کردند و به آن ظلم و ستم کرده اند، نخواهد گذشت.

هنیه با اشاره به تحرکات مثبت مصر در قبال مساله فلسطین، اظهار داشت که دولت مصر با اعتراض به حکم دادگاه قاهره علیه حماس گامی مثبت در راستای دفاع از مساله فلسطین برداشت.

این رهبر حماس افزود: « پیام هایی از جانب دولت مصر به ما ابلاغ شده مبنی بر اینکه حکم دادگاه قاهره مبتنی بر تروریست خواندن حماس به هیچ وجه مورد پذیرش آنان نیست و به یاری خداوند به زودی فرجی حاصل شده و مصر به یاری ملت فلسطین خواهد شتافت.»

اسماعیل هنیه در ادامه خاطر نشان کرد که بازگشایی دو روزه گذرگاه رفح در هفته گذشته می تواند نشانه ای مثبت دال بر بازگشایی کامل آن در آینده ای نزدیک باشد.

هنیه در رابطه با طرح های قطر نیز تصریح کرد که مبلغی که قطر متعهد به پرداخت آن برای بازسازی باریکه غزه شده بود، به کمیته ای که از نوار غزه مدیریت می شود، تحویل داده شده است. وی تاکید کرد که دلیل پرداخت این مبلغ به کمیته مذکور این است که تشکیلات خودگردان به هر شیوه ای سعی دارد تا باریکه غزه را تحت فشار قرار دهد.

وی اشاره کرد که طرح قطر شامل احداث ۱۰۰۰ واحد مسکونی برای شهروندان بی خانمان خواهد بود که به ترتیب ۳۰۰ واحد در بیت حانون، ۳۰۰ واحد در منطقه شجاعیه، ۳۰۰ واحد در شرق خان یونس، ۵۰ واحد در جحر الدیک و ۵۰ واحد نیز در رفح احداث می شود.

اسماعیل هنیه تصریح کرد که به زودی پروژه احداث شهرک اسرای آزاده در زمینی به مساحت ۱۰۰ دونم و ساخت سالن های ورزشی در باریکه غزه و پروژه خیابان رشید ازسرگرفته می شود.
هنیه خاطر نشان کرد که از جمله پروژه هایی که هم اکنون در دست اجراست، می توان به پروژه هایی برای حمایت از ماهیگیران و کشاورزان اشاره کرد.

زخمی شدن 7 فلسطینی در درگیری های شمال رام الله

منابع فلسطینی گزارش دادند که عصر امروز جمعه در جریان درگیری بین نیروهای اشغالگر اسرائیل و شهروندان فلسطینی در اردوگاه الجلزون واقع در شمال شهر رام الله در کرانه باختری، 7 نفر زخمی شدند.

بر اساس این گزارش، نیروهای اشغالگر اسرائیل با ده ها سرباز و خودروی نظامی به اردوگاه مذکور یورش برده و در نتیجه آن درگیری های خشونت باری بین نظامیان اسرائیلی و شهروندان در این اردوگاه به وقوع پیوست.

یورش رهبر حزب «خانه یهودی» به حرم شریف ابراهیمی

نفتالی بینت رهبر حزب «خانه یهودی» شب گذشته تحت حراست امنیتی صهیونیست ها به حرم شریف ابراهیمی یورش برد و طی سخنانی تاکید کرد که الخلیل اساس بقای یهود در دو شهر تل آویو و حیفاست.

این بازدید رهبر حزب خانه یهودی از حرم شریف ابراهیمی بدون اعلام قبلی و تحت حراست شدید نیروهای امنیتی اسرائیل صورت گرفت.

وی به محض ورود به الخلیل گفت: به الخلیل آمده ام تا در اینجا بمانم، ای دوستداران سرزمین اسرائیل! الخلیل اساس بقای یهود در دو شهر حیفا و تل آویو است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج