۱۸۶۱۲۹
۴ نظر
۵۰۰۱
۴ نظر
۵۰۰۱
پ

جانشین «آیت الله مهدوی کنی» تعیین شد

هفدهمین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری با سخنرانی آیت الله هاشمی شاهرودی صبح امروز(سه‌شنبه) در محل مجلس قدیم شورای اسلامی برگزار و سپس با رای اکثریت اعضا آیت‌الله محمد یزدی رئیس مجلس خبرگان رهبری شد.

خبرگزاری مهر: هفدهمین اجلاس مجلس خبرگان رهبری صبح امروز سه شنبه با سخنرانی آیت الله هاشمی شاهرودی نایب رئیس مجلس خبرگان صبح امروز در محل مجلس قدیم شورای اسلامی برگزار شد.

در این اجلاس که به مدت دو روز برگزار می شود، انتخاب رئیس مجلس خبرگان نخستین دستور کار بود.

در رای گیری برای انتخاب رئیس آیت الله مومن، آیت الله یزدی، آیت الله هاشمی شاهرودی و آیت الله هاشمی رفسنجانی نامزد بودند که به دلیل عدم کسب آرا لازم انتخابات به دور دوم کشیده شد در این دور هم رقابت بین آیت الله یزدی و آیت الله هاشمی رفسنجانی انجام گرفت که در نتیجه آن آیت الله محمد یزدی با کسب ۴۷ رای از مجموع ۷۳ رای ماخوذه، به عنوان رئیس مجلس خبرگان برگزیده شد.

جانشین «آیت الله مهدوی کنی» تعیین شد

آیت‌الله یزدی رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و نائب رئیس پیشین مجلس خبرگان رهبری است.

ریاست قوه قضائیه(۱۳۶۸ تا ۱۳۷۸)، نمایندگی مجلس شورای اسلامی در دوره‌های اول و دوم، نمایندگی مجلس خبرگان و عضویت در شورای بازنگری قانون اساسی از سوابق دیگر اوست.

علاوه بر انتخاب هیات رییسه جدید مجلس خبرگان رهبری، مهمترین مسایل جاری کشور نیز در این اجلاس مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.

بنابراین گزارش، مجلس خبرگان رهبری مجلسی متشکل از فقهای «واجد شرایط» است که بر اساس اصل ۱۰۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مسئولیت تعیین و نظارت بر ولی فقیه (رهبر جمهوری اسلامی) را دارد.

آیت الله علی مشکینی از سال ۶۱ -۱۳۸۶، آیت الله هاشمی رفسنجانی از سال ۸۶ - ۱۳۸۹ و آیت الله مهدوی کنی از سال ۸۹ -۱۳۹۳ ریاست مجلس خبرگان رهبری را بر عهده داشته اند.

در پی رحلت آیت الله مهدوی کنی در مهرماه ۹۳، در این اجلاس، رئیس جدید مجلس خبرگان رهبری برای مدت یکسال انتخاب می شود.

آیت الله هاشمی شاهرودی: قطب‌بندی جامعه ناسپاسی درحق ملت است/ آمریکا دولتی بدعهد است

آیت الله هاشمی شاهرودی نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری در هفدهمین اجلاس خبرگان با گرامیداشت یاد و خاطره آیت الله مهدوی کنی، ایشان را یک عالم و انقلابی اصیل دانست و اظهار کرد: هر جا انقلاب به مرحوم آیت الله مهدوی کنی نیاز داشت ایشان حاضر بود.

وی افزود: آیت الله مهدوی کنی جان و مال و آبروی خود را هزینه انقلاب کرد در حالی که متکی به تقوا بود و نه هزینه ای به انقلاب تحمیل و نه از انقلاب برای خود هزینه ای کرد.

آیت الله هاشمی شاهرودی با تشکر از حضور حماسی ملت ایران در حماسه راهپیمایی ۲۲ بهمن تاکید کرد: مردم در ۲۲ بهمن در هزار شهر، ۵ هزار روستا حضور حماسی داشتند و در شهرهای سردسیر با وجود سرمای شدید هوا و در شهرهایی همچون اهواز با وجود آلودگی و وجود ریزگردها در صحنه حاضر شدند و حضور پرنشاطی داشتند.

نایب رئیس مجلس خبرگان تاکید کرد: هر بیانی از مسئولیت پذیری و حماسه سازی ملت ایران الکن است.

وی خاطرنشان کرد: با وجود حماسه آفرینی ملت ایران در روز ۲۲ بهمن باید به داشتن چنین مردمی به درگاه خداوند سپاسگزار بود.

آیت الله هاشمی شاهرودی با بیان اینکه راهپیمایی ۲۲ بهمن برای دشمنان ما در حکم یک آزمایشگاه است، گفت: دشمنان می خواهند ببینند که توطئه هایشان در روز ۲۲ بهمن بر مردم تا چه اندازه تاثیر گذاشته است و این موضوع را اندازه گیری کنند اما ۳۶ سال است که دشمنان در روز ۲۲ بهمن خیابان های ما را رصد می کنند ولی مردم پرشورتر از قبل، روز ۲۲ بهمن را حماسه آفرین تر از گذشته برگزار می کنند.

نایب رئیس مجلس خبرگان با تاکید بر اینکه ملت دفاع خود را از عزت و پیشرفت کشور در ۲۲ بهمن به نمایش گذاشت، تصریح کرد: این حضور پیامی به دشمنان خارجی ملت ایران محسوب می شد و در این راهپیمایی شعار مرگ بر آمریکا برجسته بود.

وی افزود: این در واقع واکنش طبیعی ملت ماست که از تحریم و تهدیدات دشمنان متنفر است و به خشم می آید.

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: مردم با راهپیمایی نشان دادند که نه تنها دست بسته نیستند بلکه اعلام کردند آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند.

آیت الله هاشمی شاهرودی با بیان اینکه با وجود حماسه مردم در روز ۲۲ بهمن مسئولیت همگان به ویژه خواص سنگین تر شده است، اظهار کرد: باید قدر این ملت را دانست و همه باید امام (ره) را تحسین کنند که این مردم را می شناخت.

وی خاطرنشان کرد: در برابر این ملت جز تلاش بی وقفه و خدمتگزاری، ناسپاسی است. قطب بندی کردن جامعه و سرگرم شدن به مسائل بیهوده سیاسی، ناسپاسی در حق ملت و انقلاب است.

آیت الله هاشمی شاهرودی با بیان اینکه راهپیمایی ۲۲ بهمن درس بزرگی برای ما به ویژه مسئولان کشور داشت، گفت: این درس را هر جا به کار بستیم پیروز شدیم و هر جا خلاف آن را عمل کردیم به ضعف گرایش پیدا کردیم در واقع تجربه ۳۶ ساله این مهم را به ما نشان می دهد.

نایب رئیس مجلس خبرگان با تاکید بر اینکه ما در انقلاب اسلامی به فرمول های تجربه شده ای رسیده ایم، گفت: پیشرفت های چشمگیر شگرف امروز محصول اعتماد به نفس ملی است.

وی، مسئله اقتصادی کشور را نه استثناء و نه عرصه ای پیچیده تر از سایر عرصه ها دانست و اظهار کرد: تجارب ما در حوزه های اقتصادی باید به حوزه های دیگر نیز تسری پیدا کند که در این زمینه با ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، پیشرفت در حوزه اقتصادی بیشتر میسر خواهد بود.

آیت الله هاشمی شاهرودی، اقتصاد دولتی و نفتی را ریشه همه مشکلات اقتصادی کشور عنوان کرد و افزود: اقتصاد مردم بنیاد ریشه حل مشکلات است. سیاست خارجی در حل مسائل اقتصادی نقش دارد ولی نقش درجه اول در پیشرفت این حوزه اتکا به استعدادهای درونی ملت است.

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اقدامات جبهه استکبار در تاسیس گروه های تکفیری و تروریستی تصریح کرد: جریان استکبار اسلام را علیه اسلام و امت اسلامی را علیه امت اسلامی وارد جنگ و مبارزه کرده است تا جهان اسلام را دچار یک ضعف درونی کند که این امر نشان از قدرت اسلام و ضعف استکبار دارد.

وی، شیعه هراسی و ایران هراسی را نشان دهنده قدرت اسلام و ایران و ضعف جبهه استکبار دانست و تاکید کرد: حمایت از گروه های خشن توسط جبهه استکبار در واقع استفاده از یک اسلام قلابی در مقابل اسلام ناب محمدی است.

آیت الله هاشمی شاهرودی افزود: اگر قرار بود ارزش های غربی بر ارزش های اسلامی غلبه پیدا کند دیگر نیازی به استفاده از اسلام تکفیری نبود.

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: انقلاب اسلامی ایران دارای مقاصد بلند انسانی و اسلامی است و از یک اسلام عقلانی و عدالتخواه برخوردار است.

وی دو جریان اسلام سکولار و اسلام متحجر را محصول جبهه استکبار برای مقابله با جهان اسلام ارزیابی کرد و گفت: امروز می بینیم که چطور این دو جریان در منطقه خاورمیانه و در کشورهای سوریه و عراق در یک جبهه قرار گرفته اند و با محوریت اسرائیل و آمریکا یک مثلث را تشکیل داده اند.

آیت الله هاشمی شاهرودی با اشاره به اهداف اسلام تکفیری و تروریستی گفت: اسلام تکفیری اهدافی را دنبال می کند که یکی از آنها تضعیف دنیای اسلام با ایجاد درگیری درونی و به انحراف کشاندن بیداری اسلامی و به حاشیه بردن مسئله فلسطین و تنزل دادن آن از موضوع اول جهان اسلام است.

نایب رئیس مجلس خبرگان ادامه داد: القای فراموشی اسرائیل که نماد دولت های استکباری است از جمله اهداف تحرک اسلام تکفیری در دنیا محسوب می شود.

وی افزود: داعش رسما اعلام کرد فلسطین مسئله ما نیست و در همین راستا پرچم فلسطین را لگد کردند.

آیت الله هاشمی شاهرودی تصریح کرد: آنها می خواهند با خلق جریان اسلام تکفیری، اسلام هراسی را برای مخاطب غربی ایجاد کنند تا شعله اسلام در کشورهای غربی خاموش شود.

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه حل مسائل کشور در گروی حل هر توافق با طرف مقابل نیست، گفت: تجربه‌های طولانی مدت ما در مذاکرات هسته‌ای این دولت و دولت‌های قبل نشان داده که آمریکا یک دولت بد عهد است.

آیت‌الله هاشمی شاهرودی، نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری همچنین با اشاره به نامه رهبر انقلاب و دعوت از جوانان اروپایی و آمریکای شمالی به شناخت اسلام و آزاداندیشی، گفت: این نامه ابتکاری است که راه مقابله با امواج سهمگین اسلام‌هراسی را پیش‌روی ما می‌گشاید و این باید به عنوان یک حرکت جریان‌ساز در دنیا مورد توجه قرار گیرد.

وی در ادامه با اشاره به وظیفه امت اسلامی به خصوص علما در برابر نامه رهبری، گفت: باید همه ظرفیت‌های نرم‌افزاری خود را در این عرصه به میدان آوریم و در مبارزه با اسلام‌هراسی بکوشیم.

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری در ادامه با اشاره به تفاوت‌های اسلام ناب محمدی و اسلام آمریکایی، گفت: اسلام ناب محمدی «أشداء على الكفار رحماء بينهم تراهم ركعا الكفار وعدالله الذين آمنوا وعملوا الصالحات منهم مغفرة وأجرا عظيما» (سوره فتح) و اسلام آمریکایی، نرمش در برابر آمریکا و رژیم صهیونیستی و نوکری آنان کردن و شدت عمل در برابر مسلمانان است.

هاشمی شاهرودی ادامه داد: اسلام ناب، اسلام تفکر و تعقل و اسلام آمریکایی، تحقیر کردن باب فکر کردن است، چرا که اگر باب فکر کردن باز باشد، مسلمانان متوجه خواهند شد که نگاه تکفیری‌ها و اقدامات آنان چقدر جنایت‌بار است.

وی با اشاره به ضرورت اتحاد و انسجام ملی در امت اسلامی، آن را یکی از مهم‌ترین راه‌های مقابله با تکفیری‌ها دانست و گفت: دامن زدن به اختلافات در امت اسلامی از مقاصد شیطانی دشمن است و دشمن دنبال بهره‌برداری شیطانی از تعصب‌هاست تا آتش تفرقه را شعله‌ور سازد. لذا وظیفه مسلمانان و به خصوص عالمان دینی در این باره سنگین و حساس است.

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: هر چقدر به وحدت نزدیک شویم، گروه‌های تکفیری در انزوا قرار می‌گیرند و امت اسلامی از تفرقه و تشتت مصون خواهد ماند.

هاشمی شاهرودی با بیان اینکه وحدت و انسجام ملی باید بلندترین صدایی باشد که در دنیای اسلام شنیده می‌شود، گفت: هیچ چیز نباید اصل دشمنی دنیای استکبار را تحت‌الشعاع قرار دهد و مقابله با تکفیری‌ها و استکبار، دشمن قریب است و این موضوع، جهت و اولویت‌بندی امت اسلامی را نشان می‌دهد.

وی همچنین تاکید کرد: آرمان فلسطین و تهدید رژیم اسرائیل باید در توجهات امت اسلامی زنده بماند.

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مذاکرات هسته‌ای خاطر نشان کرد: واقع‌گرایی و عقلانیت اقتضا می‌کند در مساله هسته‌ای که تیم دیپلماسی با شجاعت به دنبال به کرسی نشاندن حقوق ملت ایران است، حمایت کنیم. اما در عین حال باید به این موضوع توجه داشته باشیم که حل مسائل کشور در گروی مذاکرات و توافق با طرف مقابل نیست.

هاشمی شاهرودی همچنین با اشاره به ویژگی‌های یک توافق خوب ادامه داد: توافق خوب، توافقی است که عزت و منافع کشور تامین شود، لذا هر توافقی برای ما موضوعیت ندارد.

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به بی‌اعتماد بودن آمریکا،‌ تصریح کرد: تجربه‌های طولانی مدت ما در مذاکرات هسته‌ای این دولت و دولت‌های قبل نشان داده که آمریکا یک دولت بد عهد است، لذا توافق دو مرحله‌ای را نباید پذیرفت تا زمینه برای عهدشکنی و تزویر طرف مقابل فراهم شود.

وی با اشاره به مساله فرهنگ تاکید کرد: از مسئولان فرهنگی خصوصا وزارت ارشاد و صدا و سیما به عنوان دو نهاد اصلی در حوزه فرهنگ می‌خواهیم که با حساسیت مسائل این حوزه را مورد توجه قرار دهند، چرا که برخی اتفاقات در این حوزه قابل قبول نیست و با ارزش‌های اسلامی در تعارض است.

هاشمی شاهرودی در پایان خاطر نشان کرد: مسئولان فرهنگی باید در تعمیق و گسترش فرهنگ اسلامی ـ ایرانی مطابق با انتظارات بکوشند، چرا که توقعات در این زمینه حداقل هم برآورد نشده است.

در پایان این نشست آیت‌الله دری نجف‌آبادی، عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری گفت: گزارش محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه از روند مذاکرات هسته‌ای در دستور کار اولین روز هفدهمین اجلاس خبرگان رهبری قرار دارد.


عکس: مراسم افتتاحیه اجلاس خبرگان رهبری

تصاویری از افتتاحیه هفدهمین اجلاس خبرگان رهبری را مشاهده می کنید.

جانشین «آیت الله مهدوی کنی» تعیین شد

جانشین «آیت الله مهدوی کنی» تعیین شد

جانشین «آیت الله مهدوی کنی» تعیین شد

جانشین «آیت الله مهدوی کنی» تعیین شد

جانشین «آیت الله مهدوی کنی» تعیین شد

جانشین «آیت الله مهدوی کنی» تعیین شد

جانشین «آیت الله مهدوی کنی» تعیین شد

جانشین «آیت الله مهدوی کنی» تعیین شد

جانشین «آیت الله مهدوی کنی» تعیین شد

جانشین «آیت الله مهدوی کنی» تعیین شد

جانشین «آیت الله مهدوی کنی» تعیین شد

جانشین «آیت الله مهدوی کنی» تعیین شد

جانشین «آیت الله مهدوی کنی» تعیین شد

جانشین «آیت الله مهدوی کنی» تعیین شد

جانشین «آیت الله مهدوی کنی» تعیین شد

جانشین «آیت الله مهدوی کنی» تعیین شد

جانشین «آیت الله مهدوی کنی» تعیین شد

جانشین «آیت الله مهدوی کنی» تعیین شد

جانشین «آیت الله مهدوی کنی» تعیین شد

جانشین «آیت الله مهدوی کنی» تعیین شد

جانشین «آیت الله مهدوی کنی» تعیین شد

جانشین «آیت الله مهدوی کنی» تعیین شد

جانشین «آیت الله مهدوی کنی» تعیین شد

جانشین «آیت الله مهدوی کنی» تعیین شد



حاشیه‌ جلسه صبح اجلاس خبرگان رهبری

خبرگزاری ایسنا: جلسه اول هفدهمین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری صبح امروز (سه‌شنبه) به ریاست آیت‌الله هاشمی شاهرودی، نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری آغاز شد.

تا پیش از ساعت ۸:۳۰ که جلسه آغاز شد ۴۰ نفر از نمایندگان مجلس خبرگان رهبری در جلسه حاضر بودند.

آیت‌الله سیدمحمود هاشمی شاهرودی در جایگاه ریاست و آیت‌الله محمد یزدی، آیت‌الله سیداحمد خاتمی و حجت‌الاسلام‌ والمسلمین دری نجف‌آبادی در جایگاه هیأت رئیسه نشسته بودند و عکسی از مرحوم آیت‌الله مهدوی کنی رئیس فقید مجلس خبرگان رهبری در کنار آیت‌الله شاهرودی قرار داشت.

رأس ساعت ۸:۲۳ حجت‌الاسلام‌ والمسلمین حسن روحانی به همراه برادرش حسین فریدون که دستیار ویژه رییس‌جمهور است، وارد جلسه شد و روی صندلی شماره ۶ نشست. پس از چند ثانیه نیز آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی وارد مجلس شد و حجت‌الاسلام‌ والمسلمین سید محمود علوی وزیر اطلاعات که در کنار روحانی نشسته بود جای خود را به آیت‌الله هاشمی رفسنجانی داد تا او روی صندلی شماره ۷ خبرگان رهبری بنشیند.

آیت‌الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه و آیت‌الله محمد امامی کاشانی رأس ساعت ۸:۳۰ دقیقه وارد جلسه شدند. جلسه در ساعت ۸:۳۰ با قرائت قرآن توسط کریم منصوری آغاز شد و پس از آن آیت‌الله هاشمی شاهرودی نطق پیش از دستور جلسه را ایراد کرد.

آیات محمدتقی مصباح یزدی، محمدعلی موحدی کرمانی و عباس واعظ طبسی از جمله نمایندگانی بودند که پس از ساعت ۸:۳۰ در حین نطق آیت‌الله شاهرودی وارد سالن اجلاس خبرگان رهبری شدند.

پس از پایان نطق آیت‌الله معظمی برای نطق خود پشت تریبون رفت و قرار شد پس از نطق‌های پیش از دستور انتخاب هیأت رئیسه جدید مجلس خبرگان رهبری در دستور جلسه قرار گیرد. همچنین قرار است در جلسه امروز محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه گزارشی را از مذاکرات هسته‌ای به نمایندگان خبرگان رهبری ارائه دهد.

در انتخابات هیات رییسه نیز آیت‌الله محمد یزدی به ریاست مجلس خبرگان رهبری رسید.

در اجلاسیه هفدهم مجلس خبرگان رهبری، آیت‌الله محمد یزدی با اخذ ۴۷ رای از ۷۳ رای توانست ریاست مجلس خبرگان رهبری را بر عهده بگیرد.

این انتخابات به دور دوم کشیده شد. کاندیداهای دور اول، آیات محمد یزدی، هاشمی رفسنجانی، هاشمی شاهرودی و مومن بودند که آیت‌الله هاشمی شاهرودی به علت تعدد کاندیداها انصراف داد و به دلیل به حد نصاب نرسیدن آراء انتخابات به دور دوم کشیده شد.

در دور دوم این انتخابات آیت‌الله یزدی با ۴۷ رای از ۷۳ رای به ریاست خبرگان رسید و سایر آرای ماخوذه را اکبر هاشمی رفسنجانی رقیب آیت‌الله یزدی از آن خود کرد.


نتایج نهایی شمارش آرا در دور نخست و دور دوم انتخابات ریاست مجلس خبرگان

خبرگزاری تسنیم:

نتیجه دور اول انتخابات

آیت‌الله محمد یزدی

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی

آیت‌الله مؤمن

آیت‌الله شاهرودی

35 رأی

25 رأی

13 رأی

انصراف


نتیجه دور دوم انتخابات

آرای مأخوذه

آیت‌الله یزدی

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی

آرای باطله

۷۳ رأی

۴۷ رأی

۲۴ رأی

۲ رأی



زندگینامه آیت‌الله یزدی به روایت تاریخ + سوابق انقلابی و اجرایی

خبرگزاری تسنیم: اعضای مجلس خبرگان رهبری صبح امروز(سه‌شنبه) در هفدهمین اجلاسیه مجلس خبرگان(دوره چهارم) با اکثریت آرا، آیت‌الله محمد یزدی را به عنوان رئیس مجلس خبرگان رهبری انتخاب کردند.

* فعالیت‌های قبل از انقلاب

آیت‌الله محمد یزدی همزمان با نهضت امام خمینی(ره) مانند بسیاری از روحانیون با این حرکت همگام و همراه شد. سخنرانی‌های او به سال 1343 در مسجد امام حسن عسگری(ع) قم تحت عنوان "زندگی ما، افکار ما" که در آن از اصلاح امور مملکت سخن می‌گفت.

در آن ایام در عصرهای جمعه، بیشتر جوانان به سینما می‌رفتند و جو سینماها آکنده از فیلم‌های زشت و مبتذل بود. حضرت امام(ره) با توجه به این معضل، از علماء و طلاب خواسته بودند که جلساتی را در عصرهای جمعه برقرار کنند. رساندن این پیام امام ‌(ره) در برخی از شهرها، به عهده آیت الله یزدی بود. یکی از آن جلسات، جلسه معروف مسجد امام حسن عسگری (ع) واقع در قم بود که هر یک از علماء، 10 شب در آنجا به سخنرانی می‌پرداخت. هنگامی که نوبت به آیت الله یزدی رسید، به جای 10 شب، 20 شب آن جلسه را اداره کرد.

عنوان بحث‌های آیت‌الله یزدی در آن 20 شب، "انقلاب‌های تاریک و روشن" بود که امام (ره) نیز یک شب به آن محفل آمد و تا پایان جلسه هم حضور داشت.

وی پس از فوت "آیت‌الله بروجردی" برای مرجعیت امام (ره) فعالیت کرد و این امر را در سخنرانی‌های خود ترویج کرد تا اینکه در سال 1344 ساواک از سخنرانی وی در مسجد "بروجردی" کرمانشاه که آیت‌ الله اشرفی اصفهانی امام جماعت آن بود، جلوگیری به عمل آورد و در سال 1345 به علت این‌گونه فعالیت‌ها ممنوع‌المنبر شد.

آیت‌الله یزدی پس از تبعید امام(ره)، به توصیهٔ ایشان به همراه آیت‌الله محمد محمدی گیلانی، آیت الله محمد تقی مصباح یزدی، آیت الله حسین مظاهری و آیت الله سید یحیی موسوی یزدی بحث‌های فقهی و تفسیری راجع به مسائلی همچون خمس، حکومت و ولایت داشتند که مباحث مربوط به ولایت به صورت کتابی تحت عنوان "امامت در شیعه" به چاپ رسید.

آیت‌الله یزدی نخستین مقاله‌های خود را در نشریه "حکمت" تحت عنوان "انسان شناسی" چاپ و منتشر می‌کرد. از جمله کتبی که در زمان طاغوت به چاپ رسید، کتاب "گمشدهٔ شما" در سال 1348 بود که توسط آیت الله یزدی منتشر شد و چاپ آن باعث شد فردی به نام "مردوخ" به بهانه آن، تهمت‌های ناروایی را به ساحت تشیع ابراز دارد. این مسئله باعث شد که آیت‌الله یزدی تهمت‌های او را در کتابی با عنوان "پاسخ به تهمت‌های مردوخ" پاسخ دهد که هر دو کتاب "گمشدهٔ شما" و "پاسخ به تهمت‌های مردوخ" مورد عنایت حضرت امام خمینی(ره) قرار گرفت.

در سال 1350، آیت الله یزدی، در مدرسهٔ "فیضیه" قم جلسات درس اخلاق برپا می‌کرد و تحت پوشش این جلسات مباحث سیاسی را مطرح کرد. این فعالیت‌ها عاقبت منجر به دستگیری و تبعید او به بندر "کنگان"‌ شد.

ویژگی سخنرانی‌های آیت‌الله یزدی این بود که در سخنرانی خود ضمن بیان مکتب و روش اهل بیت و نیز خط مشی دشمنان آنها، واقعیات مبارزه و مصداق‌های کنونی دشمنی با اهل بیت را بیان می‌کرد؛ مثلاً درباره نهضت امام حسین(ع) سخن می‌گفت و بدی و پلیدی یزید و پیروانش را به مردم گوشزد می‌کرد. سپس حسینیان زمان و یزیدیان این دوره را با ویژگی‌های آنها و با انطباق با صدر اسلام بیان می‌فرمود. کتاب "حسین بن علی را بهتر بشناسیم" حاصل این سخنرانی‌ها بود که در سال 1360 منتشر شد و چند بار، ساواک آن را از بازار جمع‌آوری کرد.

ساواک که این گونه افشاگری‌ها را برنمی‌تافت، آیت الله یزدی را بارها دستگیر و ممنوع المنبر کرد. از جمله دستگیری بعد از 21 رمضان در مسجد جامع قم و پس از سخنرانی در منزل "آیت الله گلپایگانی" را می‌توان نام برد.

* فعالیت‌های بعد از انقلاب

امام‌خمینی(ره) پس از بازگشت از تبعید چهارده ساله به کشور در تاریخ 12 بهمن‌ماه 1357 تا دوازدهم اسفند همان سال در تهران حضور داشتند و سپس به شهر قم عزیمت کردند.

منزل شخصی امام‌خمینی(ره) برای انجام ملاقات‌ها کوچک بود و نیاز به خانه بزرگتری برای رفع و رجوع مسائل و پذیرش مردم و انجام دیدارهای مختلف بود. این مسئله موجب شد تا در منزل آیت الله محمد یزدی اقامت کنند.

در اولین سخنرانی امام(ره) در مدرسه فیضیه که شور و شوق فراوان و کثرت جمعیت مانع از انجام این سخنرانی بود؛ حضرت امام(ره) به ایشان دستور می‌فرمایند برای آرام کردن مردم ایراد سخن کنند و ایشان نیز امر امام(ره) را اطاعت نمودند که خاطرهٔ آن در اذهان حاضران در آن روز بزرگ،‌ باقی مانده است.

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از مراکز بسیار مهمی بود که در زمان رژیم طاغوت، خدمات شایانی را به مبارزات ملت ایران برای دست یابی به انقلاب اسلامی انجام داده است. آیت الله محمد یزدی، از آغازین روزهای تأسیس این مرکز، با آن همکاری داشته است.

ریاست دفتر امام(ره) در قم

گفتنی است دفتر حضرت امام(ره) در قم به صورت شورایی اداره می‌شد و حاج احمد آقا خمینی، آیت الله محمد یزدی، آیت الله محمد تقی اشراقی، آیت الله سید هاشم رسولی محلاتی و سید محمد غرضی از اعضای آن بودند و هر شب جلساتی را برگزار می‌کردند.

حضور در هیئت سه نفره حل اختلاف بین شهید رجایی و بنی صدر

اولین انتخابات ریاست‌جمهوری در تاریخ 5 اسفندماه 1358، در سراسر کشور برگزار شد و ابوالحسن بنی‌صدر توانست با 10747345 رأی و در واقع با 75.7% آرا به عنوان اولین رییس جمهور انتخاب شود.

جبهه‌بندی ایجاد شده در فضای انتخابات البته جبهه میان مدافعان خط امام و ولایت فقیه از یک سو و مخالفان نظام از سوی دیگر بود. کسانی که به بنی‌صدر رأی دادند، در واقع آرای خود را به واسطه ذهنیتی که از ارتباط نزدیک بنی‌صدر با امام(ره) داشتند، به صندوق‌ها ریختند. بنی‌صدر در نگاه عمومی یک مدافع خط امام(ره) شناخته می‌شد. علاوه بر اینکه به واسطه سخنرانی‌های مکرر در شهرها و استان‌ها شخصیتی معروف به شمار می‌آمد. این انتخاب زمینه‌ای شد برای بر ملا شدن هویت کسانی که نسبتی با انقلاب نداشتند و برای کسب موقعیت همراه آن شده بودند. بنی‌صدر که گمان می‌کرد 11 میلیون رأی، چکی سفید امضا به شخص اوست، جایگاه خود را خیلی بالا می‌دید و تلاش خود را برای گرفتن مجلس شورای اسلامی هم آغاز کرد.

بعد از انتخاب رئیس‌جمهور نوبت به انتخاب نخست‌ وزیر رسید. پس از آنکه بنی صدر احتمال رأی ندادن مجلس به گزینهٔ پیشنهادی خود را دید، طی نامه‌ای از مجلس خواست افرادی را معرفی کند و رییس جمهوری از میان آنان نخست‌وزیر را انتخاب کند. پس از بررسی‌های انجام شده شهید محمد علی رجایی به عنوان نخست‌وزیر برگزیده شد.

در این بازه زمانی اختلافات زیادی بین شهید رجایی و بنی‌صدر در گرفت و عملاً همکاری لازم با نخست‌وزیر نمی‌شد. آیت الله یزدی در کتاب خاطرات خود با نام "خاطرات آیت الله محمد یزدی" و در صفحه 506 آن، در این خصوص می‌گوید: «مدتی بعد قضیه بنی‌صدر و رجایی به وجود آمد و اختلافات این دو بالا گرفت.

بنی‌صدر همواره درصدد آزار نخست‌وزیر بود و مصوبات او را در وقت قانونی خود به تصویب نمی‌رساند و ایرادهای بیهوده می‌گرفت. اختلاف آن دو به مرحله یا رسید که قرار شد یک هیئت سه نفره حل اختلاف تشکیل شود و مشخص کند که حق با کیست تا بلکه اوضاع آرام شود. بنی‌صدر در روزنامه‌ای که برای خود به نام "انقلاب اسلامی" منتشر کرده بود و دیدگاه‌هایش را در آن بیان می‌کرد، همواره و در هر شماره از آن افکار عمومی را علیه روندی که به اصطلاح آن روز خط امام و انقلاب خوانده می‌شد، تحریک می‌نمود و در اهانت‌های گوناگون به شهید رجایی که کمترینش این بود که "ایشان متخصص نیست" فروگذار نمی‌کرد. در طرف مقابل هم روزنامه جمهوری اسلامی قرار داشت و مشغول خنثی سازی توطئه تبلیغاتی بنی‌صدر بود.»

با گذشت بیشتر زمان، اختلافات بیشتر و مشخص‌تر شده و به نقطه اوج خود نزدیک می‌شود؛ در تاریخ 25 اسفند 1359، پیام 10 ماده‌ای امام خطاب به مسئولین کشور صادر می‌گردد. اختلافات بنی‌صدر با دولت، مجلس و قوه قضاییه که از زمان انتخاب وی به ریاست‌ جمهوری شروع شده بود، بعد از ماجرای 14 اسفند 1359 به اوج خود رسید.

طبق بند 6 این بیانیه، هیأت سه نفره حل اختلاف شکل گرفت. بنی‌صدر، حجت‌الاسلام اشراقی را به عنوان نماینده خود معرفی کرد؛ آیت‌الله مهدوی کنی، نماینده امام و آیت الله یزدی، نماینده حزب جمهوری اسلامی بود. هیأت حل اختلاف از 24 فروردین 60، جلسات متعددی را برای رسیدگی به اختلافات مسئولین برگزار کرد؛ و همواره با انتشار بیانیه، مقامات و روزنامه‌ها را به دست بر داشتن از اختلاف و حفظ آرامش دعوت می‌کرد.

بالاخره هیأت 3 نفره در تاریخ 12 خردادماه 1360 اعلام کرد که مصاحبه‌ها و سخنان رئیس‌جمهور، تخلف از بیانیه 10 ماده‌ای امام(ره) و قانون اساسی می‌باشد و هیأت 3 نفره حل اختلاف که به خاطر اوج‌گیری اختلافات سران نظام، مطابق فرمان امام تشکیل شده بود، در نهایت رئیس‌جمهور را متخلف اعلام کرد و در تاریخ 1 تیر 1360 و در پی اعلام نظر مجلس که طی روزهای 30 و 31 خرداد بنی صدر که بر عدم کفایت سیاسی رئیس جمهور رأی داده بود- امام بنی صدر را از سمت ریاست جمهوری عزل کردند.»

* برخی از سوابق اجرایی و فعالیت‌های سیاسی

رئیس دفتر حضرت امام(ره) در قم

عضو مجلس خبرگان قانون اساسی در سال 1358

امام جمعه موقت تهران در سال 1360

رئیس قوه قضاییه از سال 1368 تا 1378

عضو مجلس خبرگان رهبری از سال 1369

نمایندگی مجلس شورای اسلامی از سال 1361 تا سال 1368 در دو دوره متوالی از قم و تهران

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در ادوار اول و دوم

عضویت در شورای نگهبان در ادوار دوم، چهارم، پنجم و ششم

نمایندگی رؤسای سه قوه در هیأت سه نفره حل اختلاف بین شهید رجایی و بنی‌صدر

رئیس دادگاه انقلاب اسلامی قم و باختران

عضو مؤسس و دبیر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم

عضو و از مؤسسین جامعه روحانیت مبارز

عضو هیأت امنای حوزه علمیه شهید شاه آبادی و عضو هیأت امنای دانشگاه فاطمیه قم
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • وحید واحدی

    شخصیت آیت الله محمد یزدی متعلق به همه جناح هاست.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      موسیقی در اسلام حرام استتتتتتتت!!!!!!!

  • سلمان سلیمانی

    برای یک ابرمرد، شکست هم مانند پیروزی نتیجه یک اقدام است و برخلاف انسانهای معمولی حکم مرگ و زندگی ندارد

  • بدون نام

    کار بدیه نظر طرفدار تند رو ها رو میذاری بعد نظر مردم عادی در اتتظار بررسیه همیشه!

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج